GHAD29 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Mam bardzo dziwny problem, do tej pory nikt nie potrafil mi pomoc wiec zglaszam sie tutaj. Nie wladam tak fachowym jezykiem jak reszta forumowiczow, wiec najprosciej jak potrafie opisze co sie stalo. Konfiguracja kompa to: Epox 8RDA+ Pro, Amd Athlon 2600@2800, Twinmos DDR 512MB PC-400 TwinMos CL 2.5 z timingami 2.5-2-2-6 Zasilacz Logic L400 z zasilaniem LCD (400W) Podczas grania w doom3 komputer zrestartowal sie, kazda kolejna proba ponownego uruchomienia komputera konczyla sie na opalaniu windowsa (restartowal sie podczas widoku przesuwajacego sie kwadracika w czasie wgrywania - winxp). Postanowilem sformatowac dysk. Podczas formatowania okazalo sie ze dysk jest uszkodzony i nie moge go do konca sformatowac (maxtor Maxtor DiamondMax +9 80 GB (ATA/133, 2MB, 7200). Oddalem go na gwarancji i zamienilem na WD Caviar SE 80 GB (ATA/100, 8MB, 7200). Przystapilem do instalacji xp. Po okolo 15% kopiowania plikow wyskakuje komunikat: Skopiowanie pliku cdosys.dll (czasami innych plikow, zawsze w okolicach 13-15%) nie bylo mozliwe, aby ponowic operacje kopiowania nacisnij enter. Jezeli instalujesz z CD upewnij sie ze w stacji dyskow CD-ROM jest dysk z systemem Win xp. Aby pominac nacisnij ESC. Probowalem kilka razy w sumie zdobylem 3 kopie xp (oryginal tez) i 1 kope win 2000. Zawsze to samo w okolicach 13-15%. Dysk jest w 100% ok bo na innym kompie dziala, tak samo czytkin CD na innym kompie dziala. A z czytnikiem z innych komputerow na plycie epox zawsze powtarza sie ten sam problem. Wszystkie podzespoly sa na gwarancji, tylko nie wiem ktory powinienem reklamowac. I tu zwracam sie z prosba - czy ktos ma pojecie co dolega komputerowi... Aha komp jest mojej dziewczyny kt wini mnie za awaria. Za pomoc bede wiec podwojnie wdzieczny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 tytuł tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Ustaw kompa bez oc i tamingi pamieci tez wyluzuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Jesli nie pomoże rada kolegi wyżej to pożycz od kogoś pożądny zasilacz (chodzi o konstrukcję, nie o moc - wystarczy 300, 350W FSP lub podobny). Miałem ten sam problem na szczęście nie w moim kompie. Pomogła wymiana zasilacza. Ale tam sytuacja była jednoznaczna - 250W nie wystarczało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHAD29 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 a nie jest przypadkiem cos padniete z plyta glowna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHAD29 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 No panowie, dpuscilem timingi, puscilem proc na standardowym ustawieniu i zmienilem zasilacz i komp hula az milo. Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...