Skocz do zawartości
C3buś

Ziecha...

Rekomendowane odpowiedzi

Przesortowałem posty na forum i doszedłem do wniosq że głównąprzyczyną były ramy lub zasilacz. Moje zwiechy są trochę dziwne. Gdy np. mam odpalonego winampa i gg i następuje zwis, to gg się zawiesza, ale winamp chodzi spoko. Zacina się pasek i aplikacje się nie odpalają. Wychodzi na to, że niektóre uruchomione aplikacje nie wieszają się ;p Myslalem ze to wina temperatury, ale podczas grania nie ma zawieszania, po prostu cud miod i maliny. Podczas ogladania filmow nie ma nieprawidlowosci... Przed formatem nie mialem takich akcji z zawieszaniem sie... Robilem format 4 razy w ciagu 2 dni i nic... Xp+ SP1 i wszystkie sterowniki nowe. Wirusik i trojan raczej nie, skanowalem i nic nie ma... Napięcia w miarę (tylko 12v spada do ok. 11,8)... Gdyby to był problem sprzętowy, to chyba miałbym problemy przed formatem? No chyba że to ZBIEG OKLIOCZNOŚCI :lol: Z góry dzięki za rady :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś sugestie?

a owszem..

nie pisalem tego wczesniej, bo dopiero teraz to wyczilem...

Gdy np. mam odpalonego winampa i gg i następuje zwis, to gg się zawiesza, ale winamp chodzi spoko.

Stery do sieci.. albo konfilkt sprzetowy twojej karty sieciowej/modemu z jakims innym urzadzeniem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma konfliktów, karta i sieciówka zintegrowane na płycie głównej :-) Ściągnąłem najnowsze drivery, nic. Zastanawiające jest to, że zwiecha następuje wtedy, kiedy coś robie przy kompie tzn. całą nockę miałem włączonego Azareusa (klient Bit Torrenta) i śmigał aż milo. Próbowałem odpalić coś w starcie i się przywiesił... Acha zmieniałem stery od kart graficznej i pokazało mi sie coś takiego

Myślicie że to ma jakiś związek z przywieszkami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzałem wszystkie logi i: są ostrzeżenia, lecz występują one przed zwiechą:

Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie 000C765354BE. Wystąpił następujący błąd:

Przekroczono limit czasu semafora. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP).

Jednak ostrzeżenie to nie występuje zawsze - odpaliłem kompa, pochodzil 10 minut przywiesił się i nie było ostrzeżeń ani błędów. W tej chwili właśnie też mam zwisa :/ Dziwne jest to ze nastepuja tylko podczas pracy w Winzgrozie... 8 h katowałem NFS i nic, wyszedłem i od razu bum :P Można wykluczyć winę hardware?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi