C3buś Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Przesortowałem posty na forum i doszedłem do wniosq że głównąprzyczyną były ramy lub zasilacz. Moje zwiechy są trochę dziwne. Gdy np. mam odpalonego winampa i gg i następuje zwis, to gg się zawiesza, ale winamp chodzi spoko. Zacina się pasek i aplikacje się nie odpalają. Wychodzi na to, że niektóre uruchomione aplikacje nie wieszają się ;p Myslalem ze to wina temperatury, ale podczas grania nie ma zawieszania, po prostu cud miod i maliny. Podczas ogladania filmow nie ma nieprawidlowosci... Przed formatem nie mialem takich akcji z zawieszaniem sie... Robilem format 4 razy w ciagu 2 dni i nic... Xp+ SP1 i wszystkie sterowniki nowe. Wirusik i trojan raczej nie, skanowalem i nic nie ma... Napięcia w miarę (tylko 12v spada do ok. 11,8)... Gdyby to był problem sprzętowy, to chyba miałbym problemy przed formatem? No chyba że to ZBIEG OKLIOCZNOŚCI :lol: Z góry dzięki za rady :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 jaka zasiłka ?? sprawdzałeś gold memory ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Sprawdzałem, zapuścilem na jeden cykl...Czyściutko. Zasilka "Chiftec HPC-360-202" 360W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 a okdręć proca i zobacz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Odkręciłem i to samo. Jakieś sugestie?Odkręciłem i to samo. Jakieś sugestie?Odkręciłem i to samo. Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Jakieś sugestie? a owszem.. nie pisalem tego wczesniej, bo dopiero teraz to wyczilem... Gdy np. mam odpalonego winampa i gg i następuje zwis, to gg się zawiesza, ale winamp chodzi spoko. Stery do sieci.. albo konfilkt sprzetowy twojej karty sieciowej/modemu z jakims innym urzadzeniem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 sprawdź przerwania sieciówki i karty muzycznej.albo zamień je miejscami np muzyczna na samymy dole a nad nią sieciówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Nie ma konfliktów, karta i sieciówka zintegrowane na płycie głównej :-) Ściągnąłem najnowsze drivery, nic. Zastanawiające jest to, że zwiecha następuje wtedy, kiedy coś robie przy kompie tzn. całą nockę miałem włączonego Azareusa (klient Bit Torrenta) i śmigał aż milo. Próbowałem odpalić coś w starcie i się przywiesił... Acha zmieniałem stery od kart graficznej i pokazało mi sie coś takiego Myślicie że to ma jakiś związek z przywieszkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Nie wiem jak u innych, ale u mnie link nie dziala - brak dostepu. A tak wogole: Panel-> Narzednia administracyjne-> Zarzadzanie komputerem-> Przeglad zdarzen-> System poczytaj komunikaty o bledach, ktore tam sa - na pewno cos sie znajdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Przejrzałem wszystkie logi i: są ostrzeżenia, lecz występują one przed zwiechą: Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie 000C765354BE. Wystąpił następujący błąd: Przekroczono limit czasu semafora. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP). Jednak ostrzeżenie to nie występuje zawsze - odpaliłem kompa, pochodzil 10 minut przywiesił się i nie było ostrzeżeń ani błędów. W tej chwili właśnie też mam zwisa :/ Dziwne jest to ze nastepuja tylko podczas pracy w Winzgrozie... 8 h katowałem NFS i nic, wyszedłem i od razu bum :P Można wykluczyć winę hardware? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Xp+ SP1 wywal system i wrzuc XP + SP2 (zadnego SP1).. jesli nie, to wywal SP1 i wrzuc SP2.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...