MeHow Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Mam taki wlasnie dysk twardy i od niedawna mam z nim straszny problem. Do kopiowania plikow uzywam copyhandlera i ten pokazuje mi, ze dysk przerzuca w obrebie twardziela pliki z zawrotna predkoscia 16MB/s . Czy nie uwazacie, ze to troche malo? Jesli tak, to co moge miec skopane w systemie. BTW Dysk pracuje na UDMA5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 może format c?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Sprawdz, czy nie wylamal sie ktorys z pinow w zlaczu IDE; Twoj i tak jest szybki kumpla mial w porywach do 3MB/s :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 A DMA to masz właczone ?(win 98 .me nie wiem czy w shitxp to jest) Ja maiłem wtedy 10 mb i ciął windows a normalnie to średnio 30 mb/s (film) i nic nie tnie. Sprawdz czy kontoroler dysku sie nie wywalił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Mialem podobny problem kiedys z maxtorem... Temat zakonczyl sie dla mnie pomyslnie Wymienili mi na nowy, okazalo sie ze jest fabrycznie piz.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 16 mb/s między partycjami przy włączonym antywirusie i innych programach: normalny wynik. Sprawdziłem, to znaczy skopiowałem na inną partycję film i transfer wahał się między 10, a 30 mb/s, przy czym przez zdecydowaną większość czasu nie przekraczał 20 mb/s.A hd tach podaje min 32 mb/s max 61,8 mb/s, więc w praktyce te transfery są mniejsze. Możesz jeszcze zobaczyć: Nero burning Rom-Kopia CD-Obraz-Testuj transfer dysków. Powinno być około 50 mb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 ok sprobuje testu zapisu na dysk przy uzyciu testowania transferu przy kopiowaniu na dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 ok sprobuje testu zapisu na dysk przy uzyciu testowania transferu przy kopiowaniu na dyskok sprobuje testu zapisu na dysk przy uzyciu testowania transferu przy kopiowaniu na dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Moj Caviar zachowuje sie identycznie. Transfer 14MB/s (mierzony HD Tune i HD Tach). W menadzerze urzadzen winda komunikuje, ze uzywanym trybem jest multi-word dma mode 2. Reinstalka systemu nie pomogla. Jutro dysk idzie do zwrotu i chyba wymienie go na SpinPointa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...