yogi186 Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Wymienili mi dysk na nowy i jest taka historia, że "chrupie" (strzela, czy jak to tam nazwać). Ale chrupie tylko podczas odczytu - podczas zapisu jest cisza. Myślicie, że jest coś znim nie tak?????? Dysk to WD Caviar WD100 (10GB), wcześniej był WD100EB (żadnych chrupkuff ;-) ). Co o nim sądzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Jak najszybciej wymień go ponownie, on lada moment padnie. Też tak miałem. :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 A może poprostu to jego naturalny dźwięk. Skoki głowicy zawsze przypominają chrobot. Twój wcześniejszy był widocznie bardziej "barakudowaty", skoro nie skrzeczał. A przy zapisie głowice ostrożniej (wolniej) pracują i dlatego wtedy mniej hałasują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 ja mam seagata i tez tak mam i nie sadze zeby to byla jakas wada :) no ale lepiej sie spytaj w serwisie bo a noz moze cos ..... i bedzie .... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 nawety barakuda 4 chrupie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 No dobra, wiem, że dyski chrupią, tak już pomyślałem, że to rzeczywiście może być noramlka. Ale co powiecie, na zgrzyt podczas startowania dysku?????? Startuje normalnie, tylko jak już się rozkula, to jest taki jednorazowy chamski zgrzyt, jak by coś o coś zaje#@ło. Hmmmm...... moze jednak jest coś z nim nie tak???? Jutro wpadnie qmpel co się zna na dyskach, i go oceni. A jeszcze dziś wyślę mejla do Komputronika. I tak pewnie w odpowiedzi dostanę, że wszystko jest OK, nawet gdyby tak nie było ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a tak BTW jak mogli ci wymienic dysk 10 GB na nowy 10 GB? o ile sie orientuje to juz dawno 10 nie produkuja. Poprostu wsadzili ci inny stary, zrypany dysk- taka jest moja teoria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 a tak BTW jak mogli ci wymienic dysk 10 GB na nowy 10 GB? o ile sie orientuje to juz dawno 10 nie produkuja. Poprostu wsadzili ci inny stary, zrypany dysk- taka jest moja teoria. No teoretycznie, nie produkują już 10GB, ale na dysku jest napisana data produkcji May 2002. A tak BTW co znaczy REFURBISHED. Może dysk jest prosto od producenta, ale już poprostu jakiś naprawiony czy coś?? A tak wogóle to mam w końcu 3 lata gwary, więc w sumie może paść. Tylko wolałbym wiedzieć czego mam się spodziewać po nim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Refurbish oznacza - odnawiać, przygotowywać (urządzenie) do ponownego użycia. Być może właśnie trafiłeś na dysk który kiedyś komuś się zepsuł i został wskrzeszony do życia. Ja bym go raczej zmienił - wolałbym nie tracić z dnia na dzień danych. Lepiej dopłać do jakiegoś najmniejszego dysku jaki mają w ofercie (chyba, że stać cię na większy - wówczas bardziej sie opłaca). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 może sie okazać że ci ten nowy dysk pada :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 podobny problem miałem z IBM 20GB stary "chrupał" głośniej niż nomalnie aż w końcu padł, w serwisie odebrałem drugiego IBMa też 20GB, też był odnawiany - ten to dopiero chodzi czyta czy zapisuje to hałas taki jakby cos w srodku obcierało. Serwis jak to serwis nie ma badów to dysk dobry. Więc pozbyłem się klamota, za pól ceny :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja mam takie trzaski w swoim Fujitsu40gb od 4 dni i narazie sie trzyma , ale ile jeszcze nikt nie wie. Ale od kiedy sie zaczal trzaskac cos jakby wolniej chodzi bo filmy i mp3 tnie czasami i dluzej wina laduje. Gwarancja minela 2 miechy temu i teraz tylko czekam az padnie calkowicie. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 A tak przy okazji dostałem maila z Rodan z informacją że producenci dysków skracają czas gwarancji: Seagate BarracudaIV, WD Caviar (z wyjątkiem serii JB)- 1 rok. Co o tym sądzicie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 male dyski prawie zawsze chrupia!!!! jak mialem seagate 20GB to tez chrupal od samego poczatku i smigal spokojnie przez 2 latka i to w dodatku na PCI 41,5 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 'stare' Caviary to dopiero pierdziochy (mam 1,6). Moj Seagate 8,4 to tez kawal drania, od nowosci (3lat..) chrupie, jakby orzechy lupal :P:P:P Za to nowe Caviary (mam 80 JB) sa juz zdecydownie cichsze, jednak to nie Barracuda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Hehe, pomejlowałem sobie trochę z Kierownikiem Serwisu, Panem Łukaszem Mellerem (spoko koleś). Zaproponował mi, że moge za dopłatą wymienić ten dysk, na jaką sobie zażyczę nówke (Nawet innej firmy). Szkoda tylko, że kasy mało ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 nawety barakuda 4 chrupie :!:Zgadzam sie u mnie od pewnego czasu zaczeła głośniej chodzić "chrupać" Czekam tylko kiedy mnie poczęstuje tymi chipsami co sobie chrupie :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berti Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 co do wymian z 10gb na 10gb, czesc dyskow jest poserwisowych - skladaja do kupy jeden z kilku. niektorzy dystrybutorzy maja jeszcze stare zapasy lub ciagna np bezposrednio od samsunga czy seageta. przyslali mi ostatnio nowke oryginalnie zapakowanego samsunga 8,4 i barracude II 15. przewaznie to asbis i abcdata. wiedza jak cos takiego zalatwic. caly cza dostaje takie dyski z powrotem do serwisu. a klientom oczy wychodza i sie dziwia skad je wyczarowalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 hmmm z tym chrupaniem czy zgrzytem to u mnei jest tak tz nie od zawsze ale w jednym i tylko tymmomecie jak po formacie intaluje winde to przy 10% zgrzyta i to bardzo przej jakoł minute i potem juz dalej leci a mój dysk to ibm i to z tej seri co sie sypie :( w sklepie mi powiedzieli ze tez sie lada dzien posypie ale jest juz tak ze 6 miesiecy i nic sie nei dzieje wiec moze nic ci sie nei stanie ale kto wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...