Skocz do zawartości
CrazyTomHero

Creative InspireTM 5300 5.1 + SoundBlaster Audigy Player

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad tym zestawem... jestem ciekaw czy on jest dobry do grania i sluchania muzy na kompie ???

Czy te glosniki sa dobre - tzn. nie brzecza nie ma szumu ??? czy sa glosne ??

oraz do czego sluzy tzw. amplituner ??

P.s.

Czy karta SoundBlaster Audigy Player jest leprza od Hercules Fortissimo III 7.1 (z zestawem kolumn Creative InspireTM 5300 5.1 )

moze ktos sluchal tych zestawow ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad tym zestawem... jestem ciekaw czy on jest dobry do grania i sluchania muzy na kompie ???

Czy te glosniki sa dobre - tzn. nie brzecza nie ma szumu ??? czy sa glosne ??

oraz do czego sluzy tzw. amplituner ??

P.s.  

Czy karta SoundBlaster Audigy Player jest leprza od Hercules Fortissimo III 7.1 (z zestawem kolumn Creative InspireTM 5300 5.1 )

moze ktos sluchal tych zestawow ???

Glosniki sa raczej dobre, nie brzecza, ale maly szum slychac jak nic nie gra :?

SB lepszy od Fortissimo III ?? Nie sadze... Zreszta sam che wymienic Audigy na to wlasnie Fortissimo III :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie uzylem opcji szukaj i znalazlem troche na temat audigy - ze to g...no itp. a ze super jest jakas Yamahe czy -a

Ale gdzie taka dostac i gdzie moge sobie o niej poczytac - moze jakas str. producenta albo co ??

Sa leprze glosniki za cene 300 - 350 zl. na 5.1 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie uzylem opcji szukaj i znalazlem troche na temat audigy - ze to g...no itp. a ze super jest jakas Yamahe czy -a  

Ale gdzie taka dostac i gdzie moge sobie o niej poczytac - moze jakas str. producenta albo co ??

Sa leprze glosniki za cene 300 - 350 zl. na 5.1 ???

Poczekaj chwilke, wlasnie na Frazpc.pl dostali Fortissimo III do testow. Bedzie recka to sie oceni :)

Yamaha, taaa dobra ale do muzyki, a nie do gier.

aha, za te cene nie zastanawiaj sie zbytnio i bierz 'Inspirki' :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak do gier to i tak Creative rządzi z prostego powodu bo one są robione pod SB. Sam mam Audighy+Inspire5300 i jestem zadowolony. Fakt jak nic nie gra i mocno podgłośisz to słychac szum ale ja nigdy nie musiałem dawać więcej jak pół skali.

Ogólnie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) oraz do czego sluzy tzw. amplituner ??

Amplituner = ampli (wzmacniacz) + tuner (radiowy FM) w jednej obudowie. Może być zwykły sterefoniczny lub 6-kanałowy (Dolby Digital 5.1), chociaż coraz więcej na rynku jest także sprzętu z systemem 7.1. Natomiast komputerowych głośniczków nigdy nie miałem i napewno nigdy nie kupię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam taki zestawik....glosniki takie dopiero od miecha (poprzednie Media"Super"Techy sie spalily) a Audigy ho,ho juz z rok...co do karty to jest bardzo dobra IMHO...tzn. po prostu ladnie gra i jest ok...nie rozumiem ludzi ktorzy mowia ze Audigy to gowno...albo maja sluch absolutny (watpie) albo gadaja tak z przekory...a Inspire5300 sa tez b.dobre jak na ta cene....basik super(ale tak gdzies do polowy skali bo potem to juz tylko wysokie graja glosniej) i czysty dzwiek....

polecam

BTW. ktos wspomnial o szumach gdy nic nie gra a ustawi sie na maxa ....a za przeproszeniem ch... to robi?????sluchacie ciszy???? :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... i czysty dzwiek....

polecam

BTW. ktos wspomnial o szumach gdy nic nie gra a ustawi sie na maxa ....a za przeproszeniem ch... to robi?????sluchacie ciszy???? :lol:  :lol:  :lol:

jak moze czysty dzwiek jak sycza ? :lol:

co Ci syczy??

czytaj, wystarczy przeczytac, nibede chyba tlumzaczyl co napisal "lukk" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... i czysty dzwiek....

polecam

BTW. ktos wspomnial o szumach gdy nic nie gra a ustawi sie na maxa ....a za przeproszeniem ch... to robi?????sluchacie ciszy???? :lol:  :lol:  :lol:

jak moze czysty dzwiek jak sycza ? :lol:

co Ci syczy??

czytaj, wystarczy przeczytac, nibede chyba tlumzaczyl co napisal "lukk" ?

o ustawieniu na max-i delikatnym szumie w głosnikach??

taaa to jebutny problem

po prostu dyskwalifikuje dany sprzęt

a na powaznie- w kazdym zestawie -nawet hi-end za 50.00 to bedzie jakbys nie wiedział

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yo wiesz co kup se taki fajne gdzie widziałem na promocji w stanach, nie szumią ani troche nawet jak "słuchsz ciszy na maxa":) :D to tego proponowali (sugerowali) jakiś se tam wzmacniacz 7.1 a gratis była przywózka do domu i salon ci od pdstaw robili od podłogi do sufitu żeby było ładnie słychać jakbyś pokombimował rozłożyli by Ci na raty na jakieś 15 lat (jeśli dobrze panmiętam cene)

Qtfa ludzie jakie szmy na mxa kupuj co chcesz jak cie SB podoba to bierz jak takie głośniki to bierz te-Inspire5300. To ma być do grania troche do sluchania, jak gośc jest jakimś audiofilem to niech wywali na sprzęt kilka kilkanaście tysięcy to będzie zadowolony ale do grania i słuchania to nie moim skromnym (naprawde skromnym) zdaniem niech bierze SB Audigy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yo wiesz co kup se taki fajne gdzie widziałem na promocji w stanach, nie szumią ani troche nawet jak "słuchsz ciszy na maxa":) :D to tego proponowali (sugerowali) jakiś se tam wzmacniacz 7.1 a gratis była przywózka do domu i salon ci od pdstaw robili od podłogi do sufitu  żeby było ładnie słychać jakbyś pokombimował rozłożyli by Ci na raty na jakieś 15 lat (jeśli dobrze panmiętam cene)  

Qtfa ludzie jakie szmy na mxa kupuj co chcesz jak cie SB podoba to bierz jak takie głośniki to bierz te-Inspire5300. To ma być do grania troche do sluchania, jak gośc jest jakimś audiofilem to niech wywali na sprzęt kilka kilkanaście tysięcy to będzie zadowolony ale do grania i słuchania to nie moim skromnym (naprawde skromnym) zdaniem niech bierze SB Audigy.

audiofilem nie jestem :) ale poprostu zastanawiam sie ktora z kart jest lepsza - przeczytalem wiele na temat Audigy w prawde mowiac ludzie nie przepadaja za nim. wypowiedzialo sie chyba z 200 osob (np. na frazirku)

Glosniki spox - wiem ze je kupie :): :):

ale sieszcze interesuje mnie ten Hercules Fortissimo III 7.1 - taka sama cena (podobno audigy jest ciagle na tym samym procesorze - czy jakos tam), a jakos zadnych negatywow na Herculesa nie mam..... (czekam na recke)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy te glosniki (5300) sa kompatybilne tylko z creativami ????? - wiem ze suche pytanie ale...... np. nie bedzie problemu z odtwarzaniem dzwieku przestrzennego na Herculesie III 7.1 lub Maya 7.1 ???

pewnie ze nie bedzie problemu

to tak jaby głosniki tonsila grały tylko z wzmacniaczem diory-hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba jeszcze dzisiaj pojade kupic te 5300 - jak nic innego nie znajde - no chyba ze cos polecicie za cene 420 zl (tyle teraz w komputroniku) - lub znacie sklep gdzie maja je taniej ?? :)

a na przystawke tego Herculesa (ale to sie zobaczy - czekam na recke :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...