Turdrassel Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 witam! i zaczynam od razu:) - mam sprzet jak w podpisie i mysle nas wymiana plyty i pamiatek. Od razu mowie ze jestem niemajetny czlowiek:) I nei wiem czy opalca mi sie doplacac na DDR 333 i plyte KT333 za ten marny skok wydajnosci (hehe taktowanei asynchroniczne). Bo chyba lepej wzaic dobre KT266a np. Microstar K7T266 Pro2A ale podajcie mi swoje typy (ilu ludzi tyle opini na temat MOBO :)) czy mzoe branie kt266a jest juz nieoplacalne? i jeszcze pytanie na temat pamieci - SZAJSUNGi wyprobwane ale kasy mam malo i mysle czy moze nie tarfie na dobre NONAMY:)) proca i garfe wymienei poptem na Xp 1800 - 1900 kolo i GF 4 4200 mzoe Prosze o pomco i opinie z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 jak znajdziesz w dobrej cenie 266a to jasne ze warto najlepszy to będzie tu chyba epox EP-8KHA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Gdzieś niedawno był post w którym jest napisane że do MSI na kt266a wyszedł bios dzięki któremu ta płyta chodzi z Antkami na fsb 166 ( 333 ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja ci tam polecam Shutla AK312. Bezproblemowa płyta i tania około 320zł. Ale popierwam najpierw Epox potem MSI ale one zą o około 100 droższe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Bierz kt 266a. Różnica większej wydajności kt 333 jest w granicach 2% wszytko zalezy od pamieci i od ogólnej konfiguracji. Poleacm płyte Epox 8kha+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja ci tam polecam Shutla AK312. Bezproblemowa płyta i tania około 320zł. Ale popierwam najpierw Epox potem MSI ale one zą o około 100 droższe. po okolo 300 mozna dorwać ASUSa A7V266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 po okolo 300 mozna dorwać ASUSa A7V266To jak można to sie opłaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Thx guys za pomoc, polukam recki tych MOBOsow ale bede sie chyba decydowal na tego MSI jest za 340 bodajze. I modlcie sie zeby starczylo z butelek:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Thx guys za pomoc, polukam recki tych MOBOsow ale bede sie chyba decydowal na tego MSI jest za 340 bodajze. I modlcie sie zeby starczylo z butelek:)A wg mnie nie warto! Wczoraj mój shuttle poszedł na reklamację i dopłacam by wziąc tego nowegoepoxa na kt333, bo wolę mieć już wypasioną płytkę która da duże (naprawdę ) duże możliwości kręcenia i do tego nowe athlony powinny na niej działać bezproblemowo. A co do tych butelek to wcale nie jest takie śmieszne! Ja zbieram makulaturę by mieć kase na swój wc. W tymroku już ponad 200 kilo uzbierałem (teraz płacą 20 gr za kg) rozrypałem zepsuty silnik od pralki by wyjąc miedź (było jej 1,6 kg a płacą 4,7 za kg) i tym sposobem coś koło 50 pln już odłożyłem. Oczywiście jak bym powiedział starym (choć już dawno walnęła 18 )to by mi pewno dali te 50 ale chodzi o to by oni nie mieli mniej a ja więcej :D Trzeba być twardym a nie miętkim :mrgreen: ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Wszystko zależy od $$$... Weź KT266 np. MSI. A co do pamięci to Samsungi są naprawdę dobre... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Thx guys za pomoc, polukam recki tych MOBOsow ale bede sie chyba decydowal na tego MSI jest za 340 bodajze. I modlcie sie zeby starczylo z butelek:)A wg mnie nie warto! Wczoraj mój shuttle poszedł na reklamację i dopłacam by wziąc tego nowegoepoxa na kt333, bo wolę mieć już wypasioną płytkę która da duże (naprawdę ) duże możliwości kręcenia i do tego nowe athlony powinny na niej działać bezproblemowo. A co do tych butelek to wcale nie jest takie śmieszne! Ja zbieram makulaturę by mieć kase na swój wc. W tymroku już ponad 200 kilo uzbierałem (teraz płacą 20 gr za kg) rozrypałem zepsuty silnik od pralki by wyjąc miedź (było jej 1,6 kg a płacą 4,7 za kg) i tym sposobem coś koło 50 pln już odłożyłem. Oczywiście jak bym powiedział starym (choć już dawno walnęła 18 )to by mi pewno dali te 50 ale chodzi o to by oni nie mieli mniej a ja więcej :D Trzeba być twardym a nie miętkim :mrgreen: ! Tak wlasnie mysle czy nie warto wzaic kt333 , przy niektorych markach nieduzo doplacic tzreba (chyba przy MSi 40 zl za KT333 ale glowy nie dam) i pameici wzaic jeszcze 266 bo 333 za drogie (samsungi ale czy nei wiecei czy sa dostepne gdzies hynixy elxiry naye itp?). A potem latwiej zawsze wymienic pamieci ew. a nie cala plyte. I nowe antki na 166 zawsze... i znowu mam dylemat. A co do SHUTTLE to i tak bym jej nie bral bo mam zle dosw. z tymi plytami z przeszlosci. A co do butelek Tomasir to rzeczywiscie bylo pol zartem - pol serio: opylam teraz co sie da nawet czesci od roweru nosze do komisu:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 no troche przesadzilem jest drozej :( ale za to pamieci 333 sa tansze niz myslalem - kurde nie bylem na ncei z pol miecha i co sie dzieje :)) moje typy ksztaltuja sie za te ceny niestety (biore teraz pod uwage tylko KT333) - Epox 8K3A 500zl; - Soltek 75DRV5 452zl; ale to ten z skopana magistrala 166 dobrze pamietam? - Asus odpada caly - za drogo - a co to Gigabyte GA-7VA Via KT400 ATA/133 429,- zł - wie ktos cos o tej plycie?? bo kt400 za te cene? - Gigabyte GA-7VRXP Via KT333 ATA/133 525,- zł - Microstar KT3 Ultra2-C (MS-6380E) 454,- ceny wq. zdzierskeigo KOMPUTRONIKA jestem teraz ciezko zagrypiony wiec nie mam juz sil lazic po necie poradzcie mi cos to tych MOBO i radze zalatwcie sobie dobre chlodzenei teraz bo ja sie za mocno podkrecilem i spalilem :( i mam tydzien w lozku :9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Ja ci tam polecam Shutla AK312. Bezproblemowa płyta i tania około 320zł. (...) Shuttle AK35GT2 (KT333) chodzi po 350-360zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A Gigabyte GA-7VA kosztuje 409zł, a GA-7VRX na KT333 jest za 389zł (ja się właśnie przymierzam na zakup tego KT333). Tańszej płty na KT333 i KT400 nie znajdziesz, chyba, że ECS, ale na tą płyte nie każdy sie zdecyduje. Gigabyte, ma znacznie lepszą opinię i chyba lepiej kupić KT333 niż KT266A? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A Gigabyte GA-7VA kosztuje 409zł, a GA-7VRX na KT333 jest za 389zł (ja się właśnie przymierzam na zakup tego KT333). Tańszej płty na KT333 i KT400 nie znajdziesz, chyba, że ECS, ale na tą płyte nie każdy sie zdecyduje. Gigabyte, ma znacznie lepszą opinię i chyba lepiej kupić KT333 niż KT266A? No ja na ECS sie napewno nie zdecyduje - dosw. kumpla i wielu ludzi z wielu forum mnie tego nauczyly:) no patrz dzieki za info, tak gigabyte zaufana marka i tanio, choc podobno z o/c GA - 7VRX nei najlepeij a to dla mnie b.wazne (jesli nie najwazniejsze heh) a masz jakies info na temat tego GA-7VA ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A Gigabyte GA-7VA kosztuje 409zł, a GA-7VRX na KT333 jest za 389zł (ja się właśnie przymierzam na zakup tego KT333). Tańszej płty na KT333 i KT400 nie znajdziesz, chyba, że ECS, ale na tą płyte nie każdy sie zdecyduje. Gigabyte, ma znacznie lepszą opinię i chyba lepiej kupić KT333 niż KT266A? No ja na ECS sie napewno nie zdecyduje - dosw. kumpla i wielu ludzi z wielu forum mnie tego nauczyly:) no patrz dzieki za info, tak gigabyte zaufana marka i tanio, choc podobno z o/c GA - 7VRX nei najlepeij a to dla mnie b.wazne (jesli nie najwazniejsze heh) a masz jakies info na temat tego GA-7VA ?? no to jak oc najwazniejsze to szukaj na kt266a epoxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 no to jak oc najwazniejsze to szukaj na kt266a epoxano tak ale po dzisiejszych kalkulacjach doszedlem do tego ze moge sobie pozwalic na nienajdrozsze mobo kt333 i takie tez pamieci wiec mzoe dobra plyta do O/C pod kt333 mnie interesuje :))) a Bartezjusz widze w podpiesie mobo GB jak sie ona sprawuje? (choc i tak jest dla mnei za droga:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 no to jak oc najwazniejsze to szukaj na kt266a epoxa no tak ale po dzisiejszych kalkulacjach doszedlem do tego ze moge sobie pozwalic na nienajdrozsze mobo kt333 i takie tez pamieci wiec mzoe dobra plyta do O/C pod kt333 mnie interesuje :))) a Bartezjusz widze w podpiesie mobo GB jak sie ona sprawuje? (choc i tak jest dla mnei za droga:( ja o swojej mobo wyrażałem się wielokrotnie-rewelacja!!!!!(a miałem msi kt3ultra-aru i asusa a7v333) ale doskonałym dla Ciebie wyborem bedzie tansza o 100zeta ga7vrx(jesli nie potrzebujesz lanu,raida) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 no troche przesadzilem jest drozej :( ale za to pamieci 333 sa tansze niz myslalem - kurde nie bylem na ncei z pol miecha i co sie dzieje :)) moje typy ksztaltuja sie za te ceny niestety (biore teraz pod uwage tylko KT333) - Epox 8K3A 500zl; - Soltek 75DRV5 452zl; ale to ten z skopana magistrala 166 dobrze pamietam?- Asus odpada caly - za drogo - a co to Gigabyte GA-7VA Via KT400 ATA/133 429,- zł - wie ktos cos o tej plycie?? bo kt400 za te cene? - Gigabyte GA-7VRXP Via KT333 ATA/133 525,- zł - Microstar KT3 Ultra2-C (MS-6380E) 454,- ceny wq. zdzierskeigo KOMPUTRONIKA jestem teraz ciezko zagrypiony wiec nie mam juz sil lazic po necie poradzcie mi cos to tych MOBO i radze zalatwcie sobie dobre chlodzenei teraz bo ja sie za mocno podkrecilem i spalilem :( i mam tydzien w lozku :9 Jeśli chodzi o SOLTKA to już z FSB 166 nie ma problemu bo nowy bios T1.6 naprawia ten błąd, Ja mam tą płyte i byłem z niej niezadowolonu do czasu jak wyszedł nowy BIOS :) teraz z czystym sumieniem moge ją POLECIĆ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Thx guys za pomoc, polukam recki tych MOBOsow ale bede sie chyba decydowal na tego MSI jest za 340 bodajze. I modlcie sie zeby starczylo z butelek:)A wg mnie nie warto! Wczoraj mój shuttle poszedł na reklamację i dopłacam by wziąc tego nowegoepoxa na kt333, bo wolę mieć już wypasioną płytkę która da duże (naprawdę ) duże możliwości kręcenia i do tego nowe athlony powinny na niej działać bezproblemowo. A co do tych butelek to wcale nie jest takie śmieszne! Ja zbieram makulaturę by mieć kase na swój wc. W tymroku już ponad 200 kilo uzbierałem (teraz płacą 20 gr za kg) rozrypałem zepsuty silnik od pralki by wyjąc miedź (było jej 1,6 kg a płacą 4,7 za kg) i tym sposobem coś koło 50 pln już odłożyłem. Oczywiście jak bym powiedział starym (choć już dawno walnęła 18 )to by mi pewno dali te 50 ale chodzi o to by oni nie mieli mniej a ja więcej :D Trzeba być twardym a nie miętkim :mrgreen: ! aj zacząłem wywalać stare PCWK i pójdą na makulature...też potrzebuje cashu tyle że nie na wc tylko na mod budy... ktoś ty przed chiwa walił że do MSI kt266a jest bios co wali 166 magistrle - kaj to można dorwać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 no troche przesadzilem jest drozej :( ale za to pamieci 333 sa tansze niz myslalem - kurde nie bylem na ncei z pol miecha i co sie dzieje :)) moje typy ksztaltuja sie za te ceny niestety (biore teraz pod uwage tylko KT333) - Epox 8K3A 500zl; - Soltek 75DRV5 452zl; ale to ten z skopana magistrala 166 dobrze pamietam?- Asus odpada caly - za drogo - a co to Gigabyte GA-7VA Via KT400 ATA/133 429,- zł - wie ktos cos o tej plycie?? bo kt400 za te cene? - Gigabyte GA-7VRXP Via KT333 ATA/133 525,- zł - Microstar KT3 Ultra2-C (MS-6380E) 454,- ceny wq. zdzierskeigo KOMPUTRONIKA jestem teraz ciezko zagrypiony wiec nie mam juz sil lazic po necie poradzcie mi cos to tych MOBO i radze zalatwcie sobie dobre chlodzenei teraz bo ja sie za mocno podkrecilem i spalilem :( i mam tydzien w lozku :9 Jeśli chodzi o SOLTKA to już z FSB 166 nie ma problemu bo nowy bios T1.6 naprawia ten błąd, Ja mam tą płyte i byłem z niej niezadowolonu do czasu jak wyszedł nowy BIOS :) teraz z czystym sumieniem moge ją POLECIĆ Calkowicie sie zgadzam i rowniez goraco polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Tomassir, a nie lepiej znaleźć jakąś robotę? Pójdź do miejscowej Telepizzy i zgłoś sie do roznoszenia ulotek, to żmudna praca, ale w miesiączek czy dwa uzbierasz tyle ile Ci będzie potrzeba, ja pracowałem po szkole i ze 3 razy w tygodniu, to zarabiałem niewiele bo po 150-200zł, ale gdyby sie ktoś zawział to może spokojnie i 500 wyciągnąć... Chyba to lepsze niż makulatura? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 a co byś mnie polecił??? 16 lat, chodze do liceum, mieszkam w baaardzo małym mieście - no właściwie na wsi :( i potrzebuje duuuuużo kasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Właśnie wiek jest jak najbardziej odpowiedni, a liceum w niczym nie przeszkadza, sam jak pracowałem w tej pizzerni, to miałem dokładnie tyle lat co Ty i również chodziłem do szkoły, pracowałem rzadko, bo nie miałem czasu i byłem dosyć leniwy, ale zarobić sie dało. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale dopóki to nie jest mieścina gdzie mają 20 gospodartsw, to spora szansa, że pizzernie tam mają, a jeżeli dostarczają na telefon, to i ulotki robią, wystarczy się odpowiednio zakręcić. Nie jestem jakimś mistrzem, po prostu to jest dobry i łatwy sposób, jeden z wielu zapewne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 najbliższa telepizza to będzie sosnowiec, czyli ze 30km ode mnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 fajnie, ze do drv5 jest poprawka bo ogolnie plyta jest stabilna i krecliwa z tego co slyszalem. Na nia bylem nastwaiony od poczatku tyle ze wlasnie mnie blokowala ta magistrala (mowili ze tego nie usuna biosem a jednak), ale waham sie tez miedzy tym Gb ga7vrx bo ceny prawie identyczne. W sumie po calym dniu przemyslen zostaly mi tylko te dwa MOBO i ostatni dylemat 8) ostatni raz pytam o rade, cho cja sie przychylam ku DRV5 ale slucham was :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 tomasir co z twoją płytą wymieniasz ? A ramy też na gwarancji poszły ?? A co do makulatury to pewnie narzeczona by Cię ubiłą gdybyś z pensji na WC odłożył :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 - a co to Gigabyte GA-7VA Via KT400 ATA/133 429,- zł - wie ktos cos o tej plycie?? bo kt400 za te cene?bardzo fajna płytka, jak bede miał nadmiar gotówki, to może se ją walne - znaczy tą z radiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 - a co to Gigabyte GA-7VA Via KT400 ATA/133 429,- zł - wie ktos cos o tej plycie?? bo kt400 za te cene?bardzo fajna płytka, jak bede miał nadmiar gotówki, to może se ją walne - znaczy tą z radiem wlasciwie to tez jeszcze nad ta myslalem bo za te cene kt400 a w obliczu agpx8 i gf4 ktory mam zamair nabyc na swieta... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 jedna z najlepszych (jak nie najlepsza) płyta na kt400, chyba jako jedyna ma pełny support ddr400, ale brakuje mi tu serial ata - zawsze można dokupić jakąs karte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...