rafer Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Niewiem co jest. Mam kingstony KVR400X64C3/512 i chodzą mi maxymalnie na 200mhz. Jeśli zwiększe choć troche to wywala się na mem teście. Myślałem że to wina tych kingstonów bo czytalem ze niektorzy mieli problemy z nforcem (mam płyte ASUS A7N8X-DX) ale wrzucilem jakieś moje stre elixiry 266mhz i chodzą tylko na 133mhz ;( Napisze jeszcze że te pamięci działają bez problemu na starym kompie na 266mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 a probowales zwiekszyc napiecie albo rozluznic timingi :?: moze wtedy pojda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Mam dziwne wrażenie, że mylisz oznaczenie pamięci z ich taktowaniem. DDR400 oznacza, że pamięci mają zegar 200 MHz. Dlatego też Twoje Elixiry 266 chodzą na zegarze 133. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 ale wrzucilem jakieś moje stre elixiry 266mhz i chodzą tylko na 133mhz ;( Napisze jeszcze że te pamięci działają bez problemu na starym kompie na 266mhz.I tutaj chodzą na 266Mhz DDR. :) ta wartość 266Mhz to jest wartość efektywna kostki DDR (Dual data rate). Normalnie jest to 133Mhz, więc wszystko jest w jak największym pożądku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 nawet w POST przy starcie kompa pisze np.: 133 MHz dla ramu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 No i bedzie pokazywac tyle.. ja mam pamieci DDR 333Mhz@440Mhz przy poscie mi pisze 220Mhz.. Czyli u ciebie pisze 133 poniewaz jest to szyna systemowa.. Jest wporzo wszycho.. Odpal program AIDA, ona ci pokaze ze pamiątki chodzą 133Mhz a szyna efektywna dla nich to 266Mhz DDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...