pytli Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam dzis padl mi windows XP Professional SP2 mialem dwa konta uzytkownikow na jednym moim (administratora) mialem zalozone haslo ktore znam i zabezpieczone nim "moje dokumenty" najgorsze, ze windows nie pozwolil sie "zreanimowac" i musialem wywalic cala partycje (mam zrobiona osobna) Teraz chociaz zalozylem konto z taka sama nazwa uzytkownika i takie samo haslo nie moge otworzyc "moich dokumentow" pojawia sie komunikat "brak dostepu" Prosze o pomoc, co mam zrobic zeby moc odczytac swoje dane. Z gory dziekuje za pomoc. Dodam, ze moje dokumenty znajdowaly sie na osobnej partycji, folder jest nieruszony i ciagle nic nie da sie z tym zrobic, myslalem, zeby przekonwertowac partycje np PQMagic`em na fat32 i sprobowac np pod dosem wejsc do tego folderu, czy macie lepsze propozycje i czy to zadziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Ze wzgledu na rozne "User Security ID" (stara i nowa instalacja) dostep do folderu jest zablokowany. Co musisz zrobic, to najpierw "disable" FileSharing, nastepnie right click folder/Properties/Security tab/Advance/Owner tab; w "New Owner box" zaznacz "new owner" i folder powinnien byc dostepny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=70161 Poczytac swietny opis Sikora , i zrobic dokladnie odwrotnie . Tzn przejac uprawnienia do Foldera z konta administratora . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pytli Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Dzieki za pomoc juz zrobilem swoim sposobem (konwersja na chwile na fat32) PQ Magiciem 8 zajelo mi to mniej wiecej 30 sek. (30 GB) i wszystko odzyskane bez strat. Dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Dzieki za pomoc juz zrobilem swoim sposobem (konwersja na chwile na fat32) PQ Magiciem 8 zajelo mi to mniej wiecej 30 sek. (30 GB) i wszystko odzyskane bez strat. Dzieki za pomoc :)Na przyszłośc radze czegoś takiego nie robic bo mało tego ze możesz nie uzyskac dostepu to jeszcze można sie skutecznie pozbyc wszystkich danych z takiej partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...