Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

1. Z ostatniej godziny
  2. Też się powoli czaję na jakiegoś oleda i mam różne dylematy, zwłaszcza, że już nie gram, więc nie wiem czy warto. Ale cztery lata temu kupiłem lapka z oledem: ASUS VivoBook PRO 15 OLED R5-5600H/16GB/512/Win10 - i wszystko działa jak złoto. Więc tak sobie myślę, że może od asusa nie będzie tych mitycznych problemów, hmm...
  3. Dzisiaj
  4. Kacopys

proszę o pomoc

Tutaj ewidentnie procesor nie boostuje. Sztywny zegar. Cały czas działa w trybie niskiej wydajności, a że to dość niemrawa na dzisiaj już jednostka, zwyczajnie nie ma szans, żeby wyrobiła. Jesteś dużo wydajności w plecy. Tak jak pisze przedmówca, wczytać ustawienia domyślne dla biosu. Ewentualnie zaktualizować. Jeśli kiedykolwiek w systemie były robione jakieś "tweeki" dla "prywatności" czy "optymalizacji", najlepiej będzie system przeinstalować. Bateryjki na płycie głównej bym nie ruszał. To trochę bardziej zaawansowana zabawa, a kolega chyba nie jest na tyle obcykany w temacie, żeby się tak bezpiecznie bawić.
  5. Witam ten temat dopiero raczkuje , ktoś ma monitor dłużej jak 2 lata ? wszyscy zachwycają sie kolorami szybkością matrycy czy głęboką czernią a jak to będzie z wypalaniem sie matrycy , np. pasek start w systemie jest zazwyczaj cały czas w jednym miejscu w takim budżecie ( fajnie że już można kupić oleda ) ja chciał bym usiąść na chwile przed zakupem i zobaczyć czy inwestycja faktycznie jest warta tych pieniędzy np. AOC Agon Pro QD-OLED AG276QZD2 Philips Evnia OLED 27M2N8500/00
  6. Mr.T...

proszę o pomoc

Hej , ten CPU w trybie Turbo (kiedyś były takie gumy do żucia ) powinien sie wkręcać na około 4300MHz a wedle drugiego zdjęcia max to 3096MHz ? czy coś ustawiałeś w biosie ? może warto było by wejść do biosu i załadować "Load Optimized Defaults" ostatnia strona, F10 i restart albo nawet pokusić sie i odłączyć fizycznie zasilanie i wyjąc baterie z płyt głównej na 5 minut , potem trzeba będzie ino datę i godzinę w biosie ustawić.
  7. Ja jednak chcę zmienić, poczekam na nowe monitory mini LED ips i zobaczę co one zaoferują
  8. reett

jaki zestaw dobrać

Witam, planuje upgrade kompa. Chce zachować kartę graficzna rx 6800 16gb mogę wymienić co na dole. ramu 32 gb G.SKILL 4x8gb Procesor Intel Core i5-10400F mSI MAG B460M MORTAR zasilacz jakis 500W. chciałbym ryzena przyszłościowego bez bottlenecku na tej karcie. granie tylko i wyłącznie Warzone.
  9. A co z wiarygodnością tego portalu? https://www.purepc.pl/amd-radeon-rx-9070-xt-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena-premiera-asus-prime
  10. Neo_x

kope lat ;)

Czlowiek tu dolaczyl 23 lata temu. Teraz troche inne zycie, wiedzac ze wiekowo zblizam sie do czterdziestki 😉 Awatar ten sam, mimo ze na moto nie jezdze od bodajze 8 lat 🙂 Jak tu wlasnie trafilem? Jestem w trakcie sprzatania zakladek w chrome, ktorego nie uzywam od 10 lat. Klikam link, wchodze - i dziala :D
  11. Mr.T...

proszę o pomoc

My chętnie zapoznać sie z zdjęciami , ale czy wstawione linki są poprawne ?
  12. mati12321

proszę o pomoc

file:///C:/Users/matga/OneDrive/Dokumenty/{8207918F-6226-4069-9B65-4E3FBF2A1C5F}.png tu są zdięcia z msi avterburner i gpu z
  13. To zależy od koncepcji budowy PC , czego oczekujesz , zmieścić sie w zakładanym budżecie 4.5tyś. (czy jest dobrze ? , jest tanio ) czy budujesz wedle własnego pomysłu, ale ceny są takie jakie są i w danym budżecie możliwości aby wybrać coś innego są skromne. ta płyta główna MSI np. ma sekcje zasilania 12+2 ASRock 6+1+1 Ryzen 7700 8r/16w oraz posiada igpu Ryzen 7500f 6r/12w kastrat bo nie ma igpu wydajność RTX 5060TI vs RTX 5070 sam bez problemu znajdziesz porównania ,a różnica wydajności raczej spora.
  14. No dobra, i teraz mamy sytuację taka, że 3100 jest za Radka a 2100 mam 4070ti uzywke z gwarancją. Tj 1000zł różnicy, i nie wiem czy to wiarygodne z tej strony? Ale mamy tutaj sytuację gdzie 4070ti jest mocniejsze od Radka...
  15. Dzięki Panowie. Czyli koncepcja rekomendowana, żeby nie dopłacać do Ryzen 7 7700 i wziąć Ryzen 5 7500F? I karta wtedy RTX 5060 Ti? Czy ta mobo Asrocka to ten sam "poziom" co powyższy MSI? Sorki, że tak dopytuję, ale wypadłem z obiegu znawstwa hardware'u z czasów młodości 😄 Generalnie gram głównie w WoT i zależy mi na dobrej jakości grania na kliencie HD (czyli tekstury świecące się jak ..... ) na rozdziałce 2560 x 1440, żeby nie katować się na 40 fpsach 🙂 Inne gry czasami to klasyka typu GTA VC, CS:S, Max Payne'y, Football Managery itd - tu faktycznie potwora nie trza, ale WoT trochę żre.
  16. https://proline.pl/koszyk/c0b8a5a8 Lepszy zasilacz, wydajniejsze chłodzenie CPU, lepsze chłodzenie na GPU z 4 letnią gwarancją, porządna obudowa, dobrze wyposażone MOBO.
  17. 7500F z 5060TI 16GB to już jest 4500 https://proline.pl/koszyk/c949f6d9
  18. https://proline.pl/koszyk/fefb3b97 Wydajniejsze GPU 9070XT. lepszej jakości AIO, lepszy jakościowo zasilacz ATX 3.1, SSD TLC zamiast QLC, dużo lepiej wykonana obudowa.
  19. Witam w 10 za 0 sama koncepcja jest ok , ale obecnie żadna karta w większości tytułów bez DLSS +FG nie wyciągnie 144 FPS 4.5 tyś raczej się nie zmieścisz RTX 5070, bez szukania promocji to wyjdzie około nawet 5.8tyś , no chyba że wszystko będziesz wybierał co najtańsze.
  20. Cześć, Zamierzam kupić komputer do gier dla 12 latka. Od ostatniego komputera, który składałem troszkę się pozmieniało. Proszę o ocenę zestawu i wyrozumiałość 😊 https://www.x-kom.pl/lista/dqdrg6s74 Pozdrawiam.
  21. Merqus4

proszę o pomoc

Może format?
  22. Radeona RX 9070XT masz za 3100 zł ok
  23. Wczoraj
  24. Ok. A jeśli chodzi o koszta to warto dodać średnio ok 1200zł i zamiast 4070ti kupić 5070ti? Czy to nie jest aż taki skok warty tej dopłaty?
  25. Nie ma takiego ustawienia jak overdrive ale patrzyłem wszystkie opcje i nie było zbytniej poprawy, teraz już wrócił stary monitor TN LG z 2008r. 19" i nie ma takich cyrków. Teraz załapałem że matryca VA nie nadaję się do pracy biurowej - tym bardziej do pracy na przeglądarkach....
  26. "RTX 5070 Ti" i tak dalej, to tylko nazwa rdzenia i powiązanej z tym podstawowej specyfikacji. Jest jednak różnica, pomiędzy tandetną wersją typu "eagle", czy inny "dual" a jakimś "wypasem" pokroju ROG STRIX lub AORUS. Także też rozważ ten "detal" (wpływa on na trwałość/niezawodność i kulturę pracy).
  27. Przeczytałem temat bardzo pobieżnie, ale możliwe, że masz źle ustawiony overdrive (za mocny najprawdopodobniej) - to się ustawia w OSD monitora. VA może demonem prędkości nie jest, ale nie powinno być aż takiej tragedii (miałem kiedyś EIZO na VA - oni fabrycznie doskonale ustawili ten dopalacz i nie było takich artefaktów)
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
  • Dodaj nową pozycję...