Abram Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 (edytowane) Pare miesięcy temu zakupiłem sobie Big Towera na allegro za 50zł :) Wygląda on następująco i oczywiście zaraz po zakupie zaczął się rodzić pomysł o modzie. Po paru miesiącach zbierania kasy zacząłem wreszcie swojego moda :) Projekt wygląda tak: Okna mam juz wycięte, otwory na wentyle też. Fotki wrzuce jutro bo nie mam kabla do cyfraka. A teraz mały opis: Malowane widać jak bedzie :) tylko odcień pomarańczowego bedzie bardziej intensywny. Jak widac na rysunku bok będzie przecięty w miejscu gdzie idzie ta półka na środku. Obie części będą na zawiasach. Górna część będzie się otwierała jak drzwi :) a dolna będzie się odchylała w dół. Front jutro będę szpachlował i szlifował. tylko mam dylemat z włącznikiem/resetem bo nie wiem czy wogóle dawać je na przodzie (bo to dodatkowe koszta, a po za tym nie małe koszta jak ma to być ładne) czy wywalić na śledzia na tył, a dostęp i tak bede miał dobry bo komp stoi na biórku. W miejscach na wentyle pojawią się dwa Crystale 12x12 a pod nimi łada :) oczywiście będzie shroud. WC jak w opisie (moze blok sie jeszcze zmieni na X3M'a). No i to narazie tyle :) w trakcie pracy będę pisał co i jak. Aha i jeszcze jedno pytanie. Czy moge zastosować magnesy w kompie?? Wiecie takie jak do szafek sie stosuje zeby sie nie otwierały. Bo wydaje mi sie ze nie bardzo a chcialem sie jeszcze utwierdzić. BTW Przydał by się dział Worklogi :wink: Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Abram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 jaaasne ze mozesz.. wszystko mozesz :) .. magnesy szkodzą raczej tlyko dyskom twardym... i to tez nie za mocno bo dyski mają obudowe z materiałów kosmicznych nie przepuszczających pola magentycznego :lol: (ale nie całe wiec nie podchoź z magenesm do dysku) pamietam jak sąsiad ... nazwijmy go kazior :)... chłodził na biurku barakude 4 wiatrakiem... to zafundował sobie darmowe kodowanie plików i katalogów... (błedne nazwy plików sie pojawiły i wogle wszystko błędne)... so.. miej sie na baczności z drugiej strony muj komp stale znajwdował sie w polu magnetycznym od głosnika z subwofera.. dość pokaźnych rozmiarów (z odległosci 2 metrów ruszał obrazem na monitorze :lol:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 No wlasnie tak myślałem :wink: Magnesy umieszcze tak nie powinno sie nic dziać. a jutro troche roboty mnie czeka bo załatwiłem sobie takie małe pilniczki do metalu i bede dopieszczał krawędzie okien. Ide spać. Dobranoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewa0 Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Witam Zamierzam też przerobić obudowę big tower i zaplanowałem mniejwięcej jak ma wyglądać. Chciałbym się poradzić jak wam się podoba ta obudowa, ewentualnie co przerobić :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Z projektów wynika ze fajnie beda wygladały te obudowy ! ale to tylko projekty czekamy na Fotki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Abram, gdzie ta praca wre? ja tego nie widze ;] nalewa - nie zasmiecaj topiku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Abram, gdzie ta praca wre? ja tego nie widze ;] 1207151[/snapback] Nie bądź złośliwy :wink: przeciez napisalem ze dzis dam fotki jak tylko załatwie kabel do aparatu :) Cos ostatnio czytalem o dopadającym tu syndromie THORN'a :) mnie jeszcze nie dopadł B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 po prostu ostatnio moze ludzi irytowac multum nowych tematow w ktorych userzy chwala sie co to oni nie zrobili po czym nie daja zadnych fotek ale Ty nalezysz do tych bardziej rozgarnietych wiec ufam ze beda update'y a ponadto wykarzesz sie w modzie bo malowidla wygladaja fajnie i caly projekt mam nadzieje wyjdzie fajosko ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 nalewa0 ja bym dodał jakies coś an boki budy.. bo taki wybrzuszony orzód i góra nie pasuej troche do płąskich boków.. (wloty powietrza półkoliste jak w zaporożcu czy cus :lol:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ty nalezysz do tych bardziej rozgarnietychDzieki :wink: ufam ze beda update'y Prosze bardzo :D Fotki z wczoraj: foto1 foto2 A tu z dziś: foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 Podstawka pod front :wink: foto6 A teraz małe podsumowanko:) Dziś wygładziłem krawędzie okien i otworów. Zamontowałem (przyspawałem) drzwiczki do zawiasów. Zmatowiłem całą bude. Zacząłem nakładać szpachle na front(niestety zamkneli mi sklep i nie zdążyłem kupic wiecej), no i chyba to tyle na dzis :) (Dziekuje tacie za pomoc w spawaniu i wygładzaniu krawędzi) Wiecej niebawem :) oby do poniedziałku :banana: BTW Prosze nie robić OT :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: (nalewa0 nie obraź sie ale to wyglada jak ekspres do kawy :blink: ) Edit 09-01-2005 17:14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedny Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 O to ja sie przykleje do tego posta :Pjakiej szpachli używasz bo moja mi rozpuszcza co nieco ... :P a tak poza tym podoba mi sie ten pomysł z zawiasami, bardzo orginalne oby tak dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Szpachla to zwykła samochodowa bez włókna szklanego 8zł za 250g Jutro ide po jeszcze dwie puszeczki i będę kończył panel :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 tylko miniaturki fotek dzialaja powiekszenie juz nie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 mod zapowiada się ciekawie :) czekam na następne fotki. i napraw fotki poprzednie żeby można było je powiększyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Sorki za fotki ale cos sie pozmienialo na serwerze imageshack :blink: Poprawione wszystko działa. Zapraszam do oglądania. I znowu mam problem :) dzis myslalem sobie jak by tu magnesy przymocować i przypomniałem sobie o magnesach z lodówek, wiecie te co trzymają drzwi naszej spiżarni zeby sie nie otworzyły takie podłużne te magnesy. Nadawało by się to?? A jeżeli nie to dajcie jakies pomysły bo musze jakoś pozamykać te drzwi. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedny Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 No słuchaj jak nie magnesy to możesz to zrobić na kluczyki i to takie jak są np w pudełkach na np 40 dyskietek... albo do zamykania paneli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 pracuj i dawaj foty zycze ci bys go skończył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Kolejny dzien ciężkiej pracy :) Mam dość docierania szpachli na całe życie :) Męczyłem się od 14 i niedawno skonczyłem. Fotki dzisiejszej pracy : Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Takiej szpachli używałem :) Co do magnesu to zrobie z lodówki tylko musze znalesc jakąś na złomie i odciąć magnes :) A tymczasem czekam na malowanie. Czarny kolor będzię malowany u lakiernika bo akurat znajomy ma troche farby, a pomarańcz i srebrny to prawdopodobnie będą Montany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Kolejny dzien ciężkiej pracy :) Mam dość docierania szpachli na całe życie :) Męczyłem się od 14 i niedawno skonczyłem. Fotki dzisiejszej pracy : Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Takiej szpachli używałem :) Co do magnesu to zrobie z lodówki tylko musze znalesc jakąś na złomie i odciąć magnes :) A tymczasem czekam na malowanie. Czarny kolor będzię malowany u lakiernika bo akurat znajomy ma troche farby, a pomarańcz i srebrny to prawdopodobnie będą Montany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Jestem pełen podziwu dla twojej pracy :) i czekam na dalszą twoja pracę. Mam pytanie jak wycinałeś w górnym panelu otwory na wentylatory to czy ściągałeś ten panel czy nie. Bo też chce sobie wyciąć dziury na wentylatory, ale w mojej nowej obudowie góra jest przynitowana z obu stron:( i nie chce tego ruszać a nie wiem czy jak będę ciął bez ściągania czy nie wykrzywię panelu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Przed wycinaniem zdjąłem górny panel. Wygodniej i tyle. Otwory wycinałem takim niby dremelem i pozniej jeszcze szlifowałem kamieniem szlifierskim :) Zależy jeszcze z jakiej masz blachy, moja to stara gruba blacha :) a w nowych budach i jeszcze jakichś noname to blacha jest strasznie cienka i moze sie pogiąć. Najłatwiej będzie przewiercić nity i zdjąć panel. Po wycięciu otworów przykręcić na śrubki :) A tu wyniki mojej zabawy na SketchUp : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Ja mam CHIEFTEC-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 No i jak w nim z blachą?? cienka gruba?? napisz cos :) bo troche malo napisales. Ja akurat nie wiem jaką blache ma chieftec. A ja tymczasem biore sie za robienie pojemnika wyrównawczego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 w chieftecu jest gruba blacha, taka jak u Ciebie Abram projekcik bardzo ladny ;] ale cos temu forntowi brakuje, moze jakas kreska czarna przez srodek? (pionowa) i jeszcze co do frontu... te czarne pasy co wjezdzaja na cdrom moglyby sie zwezac hmm.. w sumie nie wiem, ale pokombinowalbym jeszcze z frontem ;] ale modzik bardzo ladny, 3mam kciuki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 propozycja 1 propozycja 2 Osobiście bardziej podoba mi sie propozycja 1 :) A co Wy na to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 oczywiscie ze nr 1 zapowiada sie ciekawa modyfikacja, wkoncu cos nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 no mi tez 1 ale cdrom na czarno ;] a jak bys sprobowal zrobic prosty ten pasek? nie zeby sie rozszerzal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 (edytowane) który [pasek?? ten pionowy?? On jest prosto. A co do malowania Cd-romu to chyba było by zbyt pusto. Zobaczymy jeszcze :) zaraz wróce ze sklepu to jeszcze cos pokombinuje w skutchUp :) Jednak zostanie tak jak na prop. 1 :) tak jest najladniej :D Edytowane 11 Stycznia 2005 przez Abram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Niestety chwilowo musze zaprzestać pracy nad modem gdyż zbliża mi się studniówka (sobota) i nie mam na nic czasu :( ale obiecuje ze od poniedziałku się wezmę :) Pozdrawiam tegorocznych maturzystów :) (oczywiście stara maturka rulezz :) ) A dziś rozrysowałem od nowa shrouda i pokryłem front szpachlą wykończeniową. W poniedziałek biore sie za docieranie. Moze w miedzy czasie oddam bude do malowania. Wiecej po weekendzie. 3majcie sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...