acd Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam! Chcialbym sobie wreszcie zalozyc chlodzenie wodne na mojego Venica i NB. Poniewaz niestety mam coraz mniej czasu i coraz wiecej pieniedzy ;) interesuja mnie gotowe zestawy. Chodzi mi glownie o cisze, ale takze o gabaryty zestawu. Moze ktos jakiegos linka dac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Ale nie chcesz nic przy nim w ogole zrobic czy nie chcesz sie bawic w jakies nagrzewnice samochodowe itp? Jesli masz na tyle sil zeby zalozyc weze na bloki i chlodnice to polecam zestaw od Sam'a F2S+F2N+F2G(o ile chcesz wode na GPU) + ta duza chlodnice cos ala BIP. Dostajesz juz eleganckie i wydajne wentyle w zestawie. Pozostaje tylko problem pompki ale mysle ze ta od Sama tez sie nada... Na 2 bloki napewno a co do 3 to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) Ale nie chcesz nic przy nim w ogole zrobic czy nie chcesz sie bawic w jakies nagrzewnice samochodowe itp? Jesli masz na tyle sil zeby zalozyc weze na bloki i chlodnice to polecam zestaw od Sam'a F2S+F2N+F2G(o ile chcesz wode na GPU) + ta duza chlodnice cos ala BIP. Dostajesz juz eleganckie i wydajne wentyle w zestawie. Pozostaje tylko problem pompki ale mysle ze ta od Sama tez sie nada... Na 2 bloki napewno a co do 3 to nie wiem. 1582251[/snapback] Chcialbym aby byl to gotowy zestaw do zamontowania w kompie zebym niczego juz nie musial dokupowac, a tylko wlac wode podlaczyc pombe pod PSU i ogien. Chcialbym zeby bylo to wydajniejsze od mojego XP120. Dasz mi linka do zestawu Sam'a - co z jego wymiarami, wydajnoscia i glsnoscia pompki?? Aha chlodzenie gpu tez wchodzi w gre. Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Generalnie zestaw sklada sie z czesci ktore sa dostepne tu. Jeszcze nie ma chyba opracowanej oferty z zestawem, ale wydaje mi sie ze juz mozna cos takiego nabyc. W sumie jak na gotowce to bardzo ladny gotowiec, przy chlodnicy BIE2 + 2 akasy, 2 frostach i pompeczką ktora wg zapewnien sobie z tym radzi bedzie to bezkonkurencyjne cenowo i bardzo wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 TUTAJ KLIKNIJ :> masz link wyzej. Na razie jest tylko Frost 2 slim ale niedlugo beda f2gpu i f2nb i Sam obiecal zestawy i upusty :> w Chlodnicach masz freezera z Akasa. Albo 2X120 albo 1X120 zalezy jak to wszystko wyjdzie cenowo. Pompki masz tam coolriver wypadla slabo w tescie ale jak chcesz gotowe do podlaczenia i bezobslugowe na 12v to nic tanszego nie znajdziesz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 1582301[/snapback] Dzieki choc nie dokladnie o to mi chodzilo:) Ale napisalem mejla moze mi cos skleca, zebym nie musial niczego dopasowywac. Co sadzicie o gotowym zestawie Thermaltake Big Water? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Co sadzicie o gotowym zestawie Thermaltake Big Water? 1582439[/snapback] Imo nie ma porownania do takiego pol-gotowca jaki ci polecamy. Glownie za sprawa malenkiej chlodniczki i masz tam 1 bloczek na cpu tylko. ja bym czegos takiego nie bral... ale napewno jest to prostsze w zlozeniu i mniej zabawy jest z tym niz z zestawem z realitynet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Może coś takiego. http://mcs.pc.pl/produkt425.html http://mcs.pc.pl/produkt858.html Tak czy siak w każdym przypadku będziesz musiał samodzienlie wszystko poupychać i popodłączać, jak się boisz że coś zepsujesz to http://4max.com.pl/default.asp?g=64&gg=61&produkt=563. Osobiście doradzał bym pierwszy zestaw jaki podałem z powodu wydajności i rodzimego producenta bloków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Macior tylko po co przeplacac? 219 zl dac za Eheima to moim zdaniem wielka strata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Pompka ( pisales ze chcesz podlaczyc pod zasilke ): http://mcs.pc.pl/produkt835.html cena: 199zl Blok na Cpu: http://mcs.pc.pl/produkt764.html cena: 159zl Blok na Gpu: http://mcs.pc.pl/produkt259.html cena: 99zl Chlodnica: http://mcs.pc.pl/produkt122.html cena: 219zl razem: 676zl brakuje ci jeszcze wezy cybantow i 2xwentyle 120 na chlodnice + odpowietrzanie w postaci trojnika lub jesli chcesz rezerwuar to musisz jeszcze dorzucic troche kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 A ja swoje :P : Frost 2 Slim CPU LINK 99zl Frost 2 Gpu 89 zl (chyba tyle ma kosztowac) Freezer 2X120 LINK 269 CSP750 pompa LINK 199 to daje 656. Dostaniesz raczej jakis upust jak Sam zorganizuje zestawy :) no i trojnik jakis i weze zmiescisz sie w 700 zl. Mozesz wziac zawsze pompke z rezem za 125 i masz taniej.. troche slabsza ale raczej starczy na ten zestaw =) no i jest z rezikiem wiec nie musisz sie bawic w trojniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Może coś takiego. 1582495[/snapback] Chciał gotowy zestaw to mu taki podesłałem, co niezmienia faktu, że można jeszcze pare rzeczy w nim zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Wyliczenia proste: f2s: 99pln f2g: 89 f2n: 89 rez 5,25 easyON (pojawi sie niedlugo jest testowany ;)): 99 pompa 12v: 125pln freezer + amber: 179 ------ 680 pln zalozenia kolegi proste: latwe odpowietrzanie (jest), 3 bloki (sa), chlodnica (jest), pompa 12 (jest) i wszystko DO 700 pln ;) i powiedzcie mi jedno po cholere mu trojnik? ;) szeregowo Panowie szeregowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 bloczki, rezik ok pompka i chlodnica zaslabe do tego zestawu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 bloczki, rezik ok pompka i chlodnica zaslabe do tego zestawu 1584088[/snapback] niezgodze sie ;) w razie co ma opcje drozeszej chlodnicy od razu z wentylami... jesli 1x120 nie styknie, zawsze moze wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Cos wspominaliscie o F2N, czy bedzie on pasowal na NB DFI lanparty NF4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Cos wspominaliscie o F2N, czy bedzie on pasowal na NB DFI lanparty NF4 ?? 1584208[/snapback] na ten NB bedzie osobny bloczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 chlodnica styknie w zupelnosci. ja mialem BIP chlodzaca nf2, gf5600ultra i do tego durona1400@2400@1.95V czyli calkiem sporo. niestety w naszym kraju dalej jest przekonanie, ze waz powinien byc ogrodowy a chlodnica od ciezarowki a do tego pompa ktora potrafi przepompowac kilka metrow szesciennych na godzine. zobaczcie na WC vipa przed zmiana. mial tam x800xt pe, i875 i preshota na 4ghz i jeden BIP stykal w zupelnosci. zestawik podany przez sama starczy, ewentualnie mozna zmienic pompe na ta druga z jego oferty, bo jest ladniejsza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 zobaczcie na WC vipa przed zmiana. mial tam x800xt pe, i875 i preshota na 4ghz i jeden BIP stykal w zupelnosci. Ale vip nie byl zbyt zadowolony z temp i dolozyl chlodnice. Roznica byla spora. Wc ze zbyt slaba chlodnica bedzie dalej mialo swoje niezle wlasciwosci, ale temp ustabilizuje sie na dosc wysokim poziomie (za ciepla woda). Ale takie problemy przy 1x BIP moga byc tylko wlasnie przy bardzo mocnej grafie i procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 zaden problem mze dorzucic zestaw freezer 2x120, ale cena przekroczy 700 chodzi i tak bedzie ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Taaa:) Wszystko juz (nie)jasne:). Widze z tego, ze i tak bede musial poczekac bo nie ma specjalnego bloku na moja plyte dostepnego w PL. Pompe kupie sobie sam bo znalazlem swietna,a co do reszty to generalnie jest raczej OK. Chlodnica bedzie ta z 2X12cm wentylami. aha i apel: nie piszcie mi ze sn2 i sp2 bedzie dzialac dobrze BIP2 bo i tak nieczego z tego nie rozumiem:) Starcie sie dawac jakies linki od razu jesli laska:) No i w ogole to dzieki za rade i oczekuje dalszych Wyliczenia proste: f2s: 99pln f2g: 89 f2n: 89 rez 5,25 easyON (pojawi sie niedlugo jest testowany ;)): 99 pompa 12v: 125pln freezer + amber: 179 ------ 680 pln zalozenia kolegi proste: latwe odpowietrzanie (jest), 3 bloki (sa), chlodnica (jest), pompa 12 (jest) i wszystko DO 700 pln ;) i powiedzcie mi jedno po cholere mu trojnik? ;) szeregowo Panowie szeregowo ;) 1583791[/snapback] Masz moze zdjecia tego nowego rezerwuaru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Masz moze zdjecia tego nowego rezerwuaru? 1584627[/snapback] mam zdjecie, ale nie pokaze, wiesz konkurencja nie spi a rozwiazanie dosc ciekawe i bardzo udane w dzialniu... troszke musisz poczekac... sorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 A kiedy bedzie blok na NB na moja plyte? Musi byc chyba nizszy od standardowego? Uda sie zalatwic do konca sierpnia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 A kiedy bedzie blok na NB na moja plyte? Musi byc chyba nizszy od standardowego? Uda sie zalatwic do konca sierpnia? 1586066[/snapback] obiecac nie moge zeby byl do konca sierpnia, prace sa mocno zaawansowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 obiecac nie moge zeby byl do konca sierpnia, prace sa mocno zaawansowane 1586085[/snapback] Bardzo by mi zalezalo! Nie ukrywam, ze chce kupic jak najwiecej rzeczy u Ciebie z oczywistych wzgledow;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (...) z oczywistych wzgledow;) :) czy o czyms tu nie wiemy? imo warto brac taki zestaw - w tej cenie nic lepszego nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 :) czy o czyms tu nie wiemy? imo warto brac taki zestaw - w tej cenie nic lepszego nie dostaniesz. 1586347[/snapback] hyhyh taaa:D A tak na prawde to lepiej brac od znajomego niz nie od nieznajomego prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 no moze lepiej brac od znajomego, tylko ze ja juz bloczek na NB DFI juz mam, a tak to niewiadomo ile bedziesz musial czekac :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Ja polecam odpuscic sobie blok na NB i kupic freezera 2X120 =) zmiescisz sie z 700 zl wtedy.. Zalman wystarcza na NB spokojnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Ja sam stoje przed wyborem chlodnicy i sie wlasnie zastanawiam czy freezer (bip2) z dwoma glacialami utrzyma temp wody na poziomie ponizej 30 C przy bartonie ~1.9V i 6800 i bloczku na nb :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...