Skocz do zawartości
Szymon

WC z CPC - czy cos sie juz zmienilo?

Rekomendowane odpowiedzi

podobno mają kanaliki w środku, wersja v2 już do mnie jedzie wiec stay tuned :-)

Jak mozesz to sprawdz czy rzeczywiscie sa te kanały ....i zapodaj temata na forum :D ciekawa sprawa....Ale i tak pewnie to kolejny blef !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- piętnaście kanałów wewnętrznych znacznie zwiększa powierzchnię odbioru ciepła,

<15 ? gdzie to pomiescil >

- jedyna technologia pozwalająca na podwojenie powierzchni pracy wszystkich piętnastu kanałów dzięki umożliwieniu kontaktu cieplnego z wewnętrznymi oraz zewnętrznymi ścianami kanałów wymiennika.

<czyli sa to male cienkie rurki wje.... do srodka tej syfnej "wanny" a nie wiercone >

- łączna powierzchnia wymiany ciepła wynosi 14 600mm2,

<blok lev3 matea ma 12 214mm^2 (20mm wys ;] ) jeszcze raz zadam to pyt ; gdzie pan Pamuła to pomiescil ? - w rzyci chyba >

To chyba cały sekret DOSKONAŁYCH bloków CPC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies mialem maila od pana P spytalem sie go czy jakies zdjecie wnetrza moze wyslac tego nowego bloku no i ze nie jest pierwszy w te klocki a on mi numer patentu przysłał :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies mialem maila od pana P spytalem sie go czy jakies zdjecie wnetrza moze wyslac tego nowego bloku no i ze nie jest pierwszy w te klocki a on mi numer patentu przysłał  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :mrgreen:

czyli co ten koles opatentowal "pomysl" z kanalikami w srodku bloku od WC - matko ze tacy debile chodza po ziemi, a potem sie bedzie chwalil ten pan Krzysztof P. ze to on jest takim magikiem ktory 1 w Polsce wpadl na pomysl zeby wymusic obieg wody wewnatrz bloku 8O a najgorsze ze moze sie zalaniac paierkiem z urzedu patentowego i domagac sie kary dla ludzi naruszajacych "jego" pomysly - 1 slowem DEBIL i CWANIACZEK w jednym ciele :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno mają kanaliki w środku, wersja v2 już do mnie jedzie wiec stay tuned :-)

Hmm...ok poczekam jeszcze troszke :-).

Skoro opatentowal pomysl to bloczk pusty w srodku byc nie moze!! Bo jak by byl to nic tylko zacierac rece :-)...w tym momencie kitu ludzia wciskac nie moze.

I jezeli powiedzmy skusilbym sie na ten blok miko (chociaz 70 dych :-/ plus wysykla :roll: ) to jaka pompka wystarczyla by powiedzmy do cpu i jeszcze jakis jeden bloczek ...przykladowo grafika. MAm na mysli te pompki w siliconvalley. Jakas najtansza :-). Aha i czy jak pojde do sklepu zoologicznego :-) dostane taka pompeczke jaka bym chcial? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedchwilą dostałem paczkę :-) blok jest rzeczywiscie cięższy, ale coś brzęczy w nim jak go potrząśniemy, więc, te kanaliki pewni wykonane są z blachy i to wdodaku do niczego nie przylutowanej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedchwilą dostałem paczkę :-) blok jest rzeczywiscie cięższy, ale coś brzęczy w nim jak go potrząśniemy, więc, te kanaliki pewni wykonane są z blachy i to wdodaku do niczego nie przylutowanej !

Buehehehe może to słynne bulbulizatory w nowej wersji 2.0 :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale tego nie wiemy :-) jezeli mozesz to daj znac jakie wyniki wydajnosciowe moze faktyczeni jest lepiej..bo nadal ejstem nie zdecydowany :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-          piętnaście kanałów wewnętrznych znacznie zwiększa powierzchnię odbioru ciepła,

<15 ? gdzie to pomiescil >

-          jedyna technologia pozwalająca na podwojenie powierzchni pracy wszystkich piętnastu kanałów dzięki umożliwieniu kontaktu cieplnego z wewnętrznymi oraz zewnętrznymi ścianami kanałów wymiennika.

<czyli sa to male cienkie rurki wje.... do srodka tej syfnej "wanny" a nie wiercone >

-          łączna powierzchnia wymiany ciepła wynosi 14 600mm2,

<blok lev3 matea ma 12 214mm^2 (20mm wys ;] ) jeszcze raz zadam to pyt ; gdzie pan Pamuła to pomiescil ? - w rzyci chyba >

To chyba cały sekret DOSKONAŁYCH bloków CPC

przedchwilą dostałem paczkę blok jest rzeczywiscie cięższy, ale coś brzęczy w nim jak go potrząśniemy, więc, te kanaliki pewni wykonane są z blachy i to wdodaku do niczego nie przylutowanej !

-----

Ja wiedziałem , że tak będzie !!!!!!!!!!!!!!

Ja wiedziałem , że pan pamuła cośkręci !!!

Ja wiedziałem , że tak będzie !!!!!!!!!!!!!! :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mail od cpc prosilem of otki weneczne bloku !

Witaj.

Przykro mi, ale nie publikujemy zdjec przedstawiajacych budowe wewnetrzna

produktow opatentowanych lub bedacych w fazie wstepnej ochrony.

Rozlutowac kazdy moze, a mnie nie wolno (niestety) publikowac szczegolow

Informacje, dodatkowe akcesoria oraz aktualny cennik i sklep na naszej stronie

http:/www.cpc.pl/ Zapraszam.

Pozdrawiam serdecznie, Krzysztof Pamula CPC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena bloczku sie nie zmieniła !!!!!!!!!!!!!! nadal jest 49 zeta

To na allegro to tylko aukcja promujaca (koszt takowej 50 zeta!) spodziewasz sie , ze ktos to kupi za 99zeta ? Popa3 na inne aukcje KRZYSIA ;/

He he ...

Pamieta ktos Magiczne Przygody Kubusia Puchatka ? :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok TMQ minely dwa dni :-) jestes w stanie powiedziec cos wiecej o zajebiscie nowej wydajnosci bloczkow z CPC ver.2.0 ? :lol:

Skoro minęly dwa dni a on nic nie może powiedzieć .... to może proc mu sie spalił i nie ma kompa ?! ;-) .... :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem ze bloczki na cpu podobno teraz juz nie sa puste :) i maja lepsza wydajnosc...prawda? :-)

heh no to ciekawe kiedyś jak napisałem list do pana P. to dostałem odp że te jego bloki dzieki zastoswaniu "burbulizatorów" itd, są wydajniejsze od bloków kanałowych , dzięki zastosowaniu dysz Venturiego , burbulizatorów itd, :D ..A wszystko dzięki nowoczesnej technice :D

Czyzby pan P. cofał się w technologicznym i wydajnościowym rozwoju swoich bloków... Bo mi teraz to brzmi jak zaprzeczanie samemu sobie..

Ale czekam na wyniki... Może ktoś rozlutuje to cudo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się tylko że to jest link do recenzji strego bloku a teraz jest nowy blok z 15 kanałami wewnątrz.. :D

cytat z www.cpc.pl

"Kategoria: Bloki wodne

Rozmiar 50x60x8 mm.

CPC jako pierwsza w Polsce od 4 grudnia 2002 rozpoczęła seryjną produkcję bloków wodnych CPU wykorzystujących zjawisko frigid pipe. Piętnaście wewnętrznych kanałów chłodzących oraz opatentowana, niezwykle skuteczna metoda mieszania strumienia spowodowała wzrost sprawności do 99.2%. Każdy blok wykonany jest z czystej (99.9%) miedzi.

"

te frigid pipe to zapewne kolejny technobełkot jak te burbulizatory :D

tak sobie pomyslałem i może pan P. uzyyskał 15 kanałów w ten sposób że do kawałka rurki biegnącej (i dzwoniącej wewnątrz bloku) włozyl kilkanascie kawałków drutu przez co uzykał swego rodziaju 15 kanałów :)..

Nic innego nie przychodzi mi do głowy na razie za bardzo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technobełkot pana Pamuli to podstawy termodynamiki ... moge mu to wybaczyc.

Ale w tej chwili kupuje nowy blok wodny. Wyslalem 15 zapytan o ewentualne foty albo rys. techniczny struktury bloku i tylko od Pamuli dostalem odpowiedz ze jest to patent.

A jesli chodzi o "patentowanie". Jesli faktycznie blok nadal w srodku jest pusty a obieg troche bardziej skomplikowany wynika z zasadzenia w srodku kawalka pogietej blaszki albo precika miedzianego to faktycznie chyba jeszcze nikt takiego debilstwa jako skutecznego bloku wodnego nie opatentowal :P

Nic ... chyba wysle mu (k.pamuli) zyczenia spokojnych i wesolych swiat i niech ten okres bedzie czasem refleksji i analizy a nade wszystko wyciaganiem wnioskow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...