Skocz do zawartości
Nargil

Wyciszyc Topower'a 450

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zasilacz Topower Black EPS 450W TOP-450P5 (jedna linia 12v 24A)

Zasilacz jest co prawda dosc cichy, jednak troche szumi. Chodzi mi po glowie jakby go tu wyciszyc. Zasilacz posiada 3 wentylatory (oryginalne top-silent: wdmuciach!ace-przod,spod, wydmuciach!acy-tyl). Zastanawiam sie czy ARCTIC COOLING Fan Pro 2 TC nie bylyby cichsze ? Dadza one rade ? Zastanawia mnie tez czy wymagane sa az 3 wentylatory ? Nie wystarczylyby 2 ( spod-tyl lub przod-tyl ) ? A moze zrobic w ogole hawajska konstrukcje typu: wyciac od spodu wiekszy otwor i podczepic fandera, a na tyl nic lub arctica ?

Edytowane przez Nargil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie obudowa licho wentylowana ;) Ja jestem zboczona perwersyjna swinia na punkcie ciszy :) Docelowo 1 fander 120 na nagrzewnice + zasilacz (cokolwiek z niego wyniknie ). No i buda cala oblozona matami wiec... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie obudowa licho wentylowana ;) Ja jestem zboczona perwersyjna swinia na punkcie ciszy :) Docelowo 1 fander 120 na nagrzewnice + zasilacz (cokolwiek z niego wyniknie ). No i buda cala oblozona matami wiec... :D

Jeżeli nie przejmujesz się utratą gwarancji to faktycznie najlepiej będzie wyciąć odpowiedni otwór w spodzie zasilacza i przykręcić tam wentylator 120mm na niskich obrotach (tak przerobiłem kiedyś Anteca i chodził w końcu cicho).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przejmuje sie utrata gwarancji bo ja zgubilem razem z faktura ;D (pewnie gdzies za szafa wyladowala). Pytanie tylko czy to zda egzamin, bo radiatory sa raczej inaczej wyprofilowane niz w zasilaczach przystosowanych do duzych wentylatorow.

edit: odkrylem ze to tylko 1 wentylator halasuje (ten ktory znajdowal sie nad cpu). Wymienie go po prostu na arctica, a pozostalych nie bede dotykal ;)

Edytowane przez Nargil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi