Nargil Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Posiadam zasilacz Topower Black EPS 450W TOP-450P5 (jedna linia 12v 24A) Zasilacz jest co prawda dosc cichy, jednak troche szumi. Chodzi mi po glowie jakby go tu wyciszyc. Zasilacz posiada 3 wentylatory (oryginalne top-silent: wdmuciach!ace-przod,spod, wydmuciach!acy-tyl). Zastanawiam sie czy ARCTIC COOLING Fan Pro 2 TC nie bylyby cichsze ? Dadza one rade ? Zastanawia mnie tez czy wymagane sa az 3 wentylatory ? Nie wystarczylyby 2 ( spod-tyl lub przod-tyl ) ? A moze zrobic w ogole hawajska konstrukcje typu: wyciac od spodu wiekszy otwor i podczepic fandera, a na tyl nic lub arctica ? Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Aż trzy? ! Całkiem ładnie :) Jeżeli chcesz ingerowac w konstrukcje, to proponuje nieco zredukowac ich obroty. Pod warunkiem że masz dobrze wentylowaną obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 no wlasnie obudowa licho wentylowana ;) Ja jestem zboczona perwersyjna swinia na punkcie ciszy :) Docelowo 1 fander 120 na nagrzewnice + zasilacz (cokolwiek z niego wyniknie ). No i buda cala oblozona matami wiec... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 no wlasnie obudowa licho wentylowana ;) Ja jestem zboczona perwersyjna swinia na punkcie ciszy :) Docelowo 1 fander 120 na nagrzewnice + zasilacz (cokolwiek z niego wyniknie ). No i buda cala oblozona matami wiec... :D Jeżeli nie przejmujesz się utratą gwarancji to faktycznie najlepiej będzie wyciąć odpowiedni otwór w spodzie zasilacza i przykręcić tam wentylator 120mm na niskich obrotach (tak przerobiłem kiedyś Anteca i chodził w końcu cicho). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) nie przejmuje sie utrata gwarancji bo ja zgubilem razem z faktura ;D (pewnie gdzies za szafa wyladowala). Pytanie tylko czy to zda egzamin, bo radiatory sa raczej inaczej wyprofilowane niz w zasilaczach przystosowanych do duzych wentylatorow. edit: odkrylem ze to tylko 1 wentylator halasuje (ten ktory znajdowal sie nad cpu). Wymienie go po prostu na arctica, a pozostalych nie bede dotykal ;) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...