costi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Czy jest mozliwe zrobienie skryptu/pliku wsadowego/rega, ktory zmienialby mi ustawienia IP w kompie? Juz tlumacze o co chodzi: w domu mam router z DHCP i musze miec IP i DNS ustawione na auto (w opcjach TCP/IP polaczenia sieciowego). Na uczelni natomiast mam przydzielone stale IP. Nie chce mi sie za kazdym razem doklikiwac do panelu sterowania i tam tego zmieniac. Czy jest mozliwosc stworzenia jakiegos automatu, ktory sam by mi to ustawial, typu odpalam pliczek i mam ustawione na Auto, odpalam drugi i mam ustawienia uczelniane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Sam kiedys taki temat zalozylem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=128856&hl= :) Braciak mi zrobil takie cos na podstwie tego opisu: http://www.atmarkit.co.jp/fwin2k/win2ktips...sw_netconf.html Moze ten opis Ci jeszcze pomoze http://www.asp101.com/articles/stanley/nic...ngs/default.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 netsh -c interface dump > c:\siec1.txt zmieniasz ustawienia i netsh -c interface dump > c:\siec2.txt Potem juz mozesz sobie importowac ustawienia obu sieci netsh -f c:\siec1.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 netsh -c interface dump > c:\siec1.txt zmieniasz ustawienia i netsh -c interface dump > c:\siec2.txt Potem juz mozesz sobie importowac ustawienia obu sieci netsh -f c:\siec1.txt Jeszcze zmieniasz rozszerzenia plikow na nsh i tworzysz pliki bat dla kazdego ustawienia sieci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dzieki, pobawie sie w wolnej chwili. @Santi - rozumiem, ze zmieniam rozszerzenia plikow siec1.txt i siec2.txt (z instrukcji powyzej)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dzieki, pobawie sie w wolnej chwili. @Santi - rozumiem, ze zmieniam rozszerzenia plikow siec1.txt i siec2.txt (z instrukcji powyzej)? Tak i tworzysz pliki bat z takim parametrem netsh -f c:\windows\siec2.nsh i netsh -f c:\windows\siec1.nsh (ja wszystko wrzucilem do katalogu windows i pozniej zrobilem sobie skroty na pulpicie do bat'ow :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Rozszerzen nie trzeba zmieniac. Nie mają zadnego znaczenia dla dzialania tego polecenia. Mozesz dac takie jakie tylko chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Rozszerzen nie trzeba zmieniac. Nie mają zadnego znaczenia dla dzialania tego polecenia. Mozesz dac takie jakie tylko chcesz.A to nie wiedzialem tego :) Jak pisalem wyzej robil mi to braciak i podaje tylko to co on zmodzil bo ja sie na tym kompletnie nie znam :oops:. Wazne, ze to dziala i dzieki temu wystarcza mi dwa klikniecia by przelaczyc sie z zew na wew IP lub odwrotnie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...