Skocz do zawartości
.Kuba

Lodówka Do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niestety ruska lodóweczka już nie wytrzymała i odeszła w miejsce wiecznego spoczynku, czyli na złom.

Teraz poluję na jakis fajny model nowej lodówki do 1000zł. Jako że wogóle nie siedze w tym temacie prosba do Was, co możecie polecić?

Pozdrawiam

Edytowane przez .Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecę Amcię, nie zawiodłem sie na niej.

Fakt dobra jest, do tego jeszcze Siemens - z naciskiem na ta drugą (tylko chyba drogawe sa siemensy)

PS: chyba niedawno byl temat o pralce. To chyba teraz kolej na kuchenke gazową 8O albo mikrofalowke 8O

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecę zapytac się na http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum43.html . Są tam wytyczone tematy odnośnie sprzętu. Wypowiada się wielu fachowców z branży RTV/AGD. Tu na forum raczej każdy będzie polecał to co ma lub to co słyszał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam szukałem i wyjdzie chyba na to

edit: lodówka znalazła sie w euro za 999 + 25zł transport, mm 1149 + chyba 40 8O nie dla idiotów, mieści się w zakładanej przez ciebie kwocie

edit2: h _ _ e z euro zmarnowali mi 30 minut zycia 8O pomylili lodówki i moja u nich kosztuj 1200... e-żagiel, siedziba w lublinie - 1049pln

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały offtopic

Moi rodzice ostatnio wygrzebali ze strychu starą ruską lodówkę Moskwa z rokiem produkcji 1967. A najlepsze jest to, że dalej działa i mrozi. Choć nie wiem ile ten socjalistyczny produkt pobiera megawatów.

Spróbuj zajrzeć do sklepu w budynku dworca pks na dole, ewentualnie na hulance jest taki nieduży sklep gdzie ostatnio rodzice kupili lodówke whirlpoola za 1100

Edytowane przez thermalfake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne tak samo dużo, jak mój zabytkowy Mińsk 12. 8O

Na szczęście zamieniłem ostatnio na Indesit BAAN 13. Bardzo ładna i duża zabawka w niezłej cenie - daliśmy 1199 PLN.

http://www.skapiec.pl/site/cat/308/comp/61743

Dorzucisz około 100PLN i masz 1 szufladę więcej. 8O

Generalnie jednak chyba dobry wybór.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to jest forum o agd i rtv? wczesniej byla pralka teraz lodowka a jutro co? mikser? czajnik elektryczny? ludzie pojdzicie do jakiego euro rtv agd albo media markt i zapytajcie sprzedawce o najlepsza lodowke do 1000zl....

To chyba akurat nie jest najlepsze wyjście, bo w większości sklepów sprzedawcy albo sami słabo się orientują, albo będą wciskać to co akurat mają na zbyciu itd. Wiele razy chodziłem po różnych sklepach w celu poszukiwania jakiegoś sprzętu i tyle ile było sklepów tyle różnych odbiegających od siebie opini sprzedawców...

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecę Amcię, nie zawiodłem sie na niej.

Nie wiem czy to zbieg okolicznosc ale bylem w 3 miastach z mojego okregu (w ok. 3 sklepach w kazdym z nich) i Amica odpadala w porownaniu do kazdego niemal producenta wg. sprzedawcow.

Jezeli Amica to tylko kuchenki. Od tego zaczynali i na tym sie znaja.

Babcia ma Amice i niestety 3x serwis nie dal rady jej naprawic wiec dostala nowa. A babcie nie maja raczej nerwow i zdrowia do takich sytuacji.

Ze swojego wiec pkt. widzenia uciekajcie od Amici jezeli chodzi o lodowki.

Ariston, Siemens, Liebherr.

Sam mam Elektrolux ale to ze wzledow na za....swietna promocje i w cenie jaka ja kupilem nie miala konkurencji. A spisuje sie nadal bez narzekania. Serwis rowniez swietny. Ze swojej strony zawalilem bo rozlalem mleko do uszczelek (kto by nie wiedzial - drzwi na wlasny koszt do wymiany, chyba ze sa masochisci badz ludzie bez wechu). Mili panowie wymienili mi drzwi bo jednym dniu na koszt serwisu !

PS @flasy - bylo nawet zelazko ale na dziale elektronicznym. Nie pasuje nie czytaj. Jezeli razi w oczy nie przegladaj tego forum.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli Amica to tylko kuchenki. Od tego zaczynali i na tym sie znaja.

Dokładnie to samo usłyszała mama od sprzedawcy, gdy kupowała lodówkę.

Kuchenkę mam od firmy Amica - sprawuje się bardzo dobrze, ale niestety mam także pralkę Amica. Ta ostatnia już jakiś miesiąc temu sypała błędami "brak wody", a nie ma jeszcze roku. 8O

@flasy:

Nie wiem czy wiesz, ale na forum są także dorośli ludzie, którzy (poza komputerowymi) mają normalne problemy. A że forum tworzy swego rodzaju społeczność "dobrych znajomych", to wolą zapytać tutaj, niż uwierzyć sprzedawcy, którego widzą pierwszy raz w życiu i który tylko kombinuje, jak wcisnąć nam "leżak magazynowy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@flasy:

Nie wiem czy wiesz, ale na forum są także dorośli ludzie, którzy (poza komputerowymi) mają normalne problemy. A że forum tworzy swego rodzaju społeczność "dobrych znajomych", to wolą zapytać tutaj, niż uwierzyć sprzedawcy, którego widzą pierwszy raz w życiu i który tylko kombinuje, jak wcisnąć nam "leżak magazynowy".

No tak ale niedługo napiszemy na oślej faq:

jaką pralkę kupić? -poradnik, doświadczenia userów, sposoby naprawa

Lodówka padła? nie wiesz jaką kupić? zajrzyj!

Wystrój pokoju, malowanie - sposoby, polecane firmy, + gratis walka usera Pioorek z plamami na ścianach! + super porównanie farb - jesień 2006

Co w modzie? Ile dać za bluzę żeby nie przepłacić? jaki kolor aktualnie jest jazzy? - porady userów

CAłę faq kulinaria - czyli domowe (i nie tylko ;]) przepisy naszych userów

itd itd to byłoby fajne 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba akurat nie jest najlepsze wyjście, bo w większości sklepów sprzedawcy albo sami słabo się orientują, albo będą wciskać to co akurat mają na zbyciu itd. Wiele razy chodziłem po różnych sklepach w celu poszukiwania jakiegoś sprzętu i tyle ile było sklepów tyle różnych odbiegających od siebie opini sprzedawców...

Bo w takich sklepach kazdy sprzet na jakas ilosc punktow, a sprzedawca zbiera punkty by dostac premie.

Jak ma Lodowke za 6pkt i za 2pkt to wepchnie ci ta za 6pkt (niekoniecznie drozsza) bo wiecej na tym sprzedawca zyska.

A klient ma tylko kupowac i nic wiecej, no moze jeszcze dodatkowo jakis srodek do czyszczenia lodowki przy okazji kupic itd. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za to na forum kazdy jest fachowcem 8O

Edytowane przez flasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w domu jest lodówa Liebherr i szczerze mówiąc to niespecjalnie mamusia jest zadowolona...To jest bardzo zdradzieckie urządzenie, bo przechodząc w nocy koło lodówki można sobie nogi połamać, w okolicach lodówki i pod nią jest kałuża wody. Oczywiście nie zawsze, tylko czasami i jestem w trakcie rozpracowywania jej. Co dziwne mój brat ma u siebie identyczną lodówkę i jest bardzo zadowolony, nie ma problemów. Może to przez to, że u mnie jest eksploatowana w bardzo ciężkich warunkach 8O

Co do różnych tematów na oślej to pamiętam kiedyś zakładałem temat, bo miałem problem z wyborem miksera 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo w takich sklepach kazdy sprzet na jakas ilosc punktow, a sprzedawca zbiera punkty by dostac premie.

Jak ma Lodowke za 6pkt i za 2pkt to wepchnie ci ta za 6pkt (niekoniecznie drozsza) bo wiecej na tym sprzedawca zyska.

A klient ma tylko kupowac i nic wiecej, no moze jeszcze dodatkowo jakis srodek do czyszczenia lodowki przy okazji kupic itd. 8O

dokładnie a na forum każdy jest fachowcem....

Tak jak napisał Piter6576 niby ta sama lodówka w dwóch miejscach, jedna działa super druga n/c ... tak samo może być jak ten kto zakładał temat kupi jakąś lodówke i okarze się do pupy, czy w temacie niżej pralke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za to na forum kazdy jest fachowcem 8O

tak samo ja w sklepach 8O Nawet jak w sklepie trafisz na sprzedawcę, który zna się na rzeczy to nie ma pewności czy dobrze Ci doradzi, bo jak już napisał SKRYTOBOJCA może kierować się chcęcią uzyskania jakiś dodatkowych korzyści itd.

Na tym forum jest wielu fachowców, ale przede wszystkim znających się na komputerach (informatyce).

Dlatego już na samym początku odesłałem na odpowiednie forum, gdzie wypowiadają się ludzie z branży RTV/AGD.

a ja polecę zapytac się na http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum43.html . Są tam wytyczone tematy odnośnie sprzętu. Wypowiada się wielu fachowców z branży RTV/AGD. Tu na forum raczej każdy będzie polecał to co ma lub to co słyszał...

Ja osobiście wolę uwierzyć kilku osobą z danego forum, które widać (po ich wypowiedziach), że mają jakieś pojęcie na dany temat niż uwierzyć pierwszemu lepszemy sprzedawcy w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście wolę uwierzyć kilku osobą z danego forum, które widać (po ich wypowiedziach), że mają jakieś pojęcie na dany temat niż uwierzyć pierwszemu lepszemy sprzedawcy w sklepie.

Tak tylko skąd wiesz, że rzeczywiście mają pojecie? Raczej nikt ich nie poprawi, a pleść 3 po 3 to każdy może (nie podważając niczyjej wiedzy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko skąd wiesz, że rzeczywiście mają pojecie? Raczej nikt ich nie poprawi, a pleść 3 po 3 to każdy może (nie podważając niczyjej wiedzy)

Widzisz... akurat na elektrodzie przy każdym userze jest napisane ilu osobom pomógł. Jest to liczba osoób, którym dany user pomógł rozwiązać jakiś problem. Jeżeli ktoś ma dużo takich punktów to już jest bardziej wiarygodny...

Dołączona grafika

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz... akurat na elektrodzie przy każdym userze jest napisane ilu osobom pomógł. Jest to liczba osoób, którym dany user pomógł rozwiązać jakiś problem. Jeżeli ktoś ma dużo takich punktów to już jest bardziej wiarygodny...

http://img113.imageshack.us/img113/6043/usrub3.jpg

No tak, ale mi chodziło o purepc 8O bo ktoś pisał że woli tutaj spytać niż w sklepie 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Liebherra od niedawna i jak na razie jest spoko. 8O Jest to ten model z dwiema szufladami w zamrazarce i szklanymi polkami, bez uszu przy drzwiach. Kosztowala ok 1300zl, ale jak na razie nie ma z nia problemow. Cicha jest i wogle*. 8O Ale do tysiaka to przebieraj w Ardo. Mialem brac model za 999zl, ale byla za wysoka. Masz jakies szczegolne wymagania - wymiary, pobor energii itd.? U mnie np. szerokosc nie mogla byc wieksza niz 55cm, wiec mialem duzo mniejszy wybor.

Chyba, ze zamrazarka na gorze nie bedzie Ci przeszkadzac, to wtedy mozna pomyslec nad tanszymi Liebherrami.

*Blad w pisowni zamierzony.

Edytowane przez jvt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi