quattro Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam. Które lepsze ogólnie do wszystkiego?? [do DFI NF ULTRA II-M2 (am2), i x2 4200+ AM2] A-daty(chyba CL5) vs. A-daty VITESTY(chyba CL5) vs. OCZ SPECIAL OPS (CL4) wszystkie 667MHz 2x1GB !:) z tego co wiem to raczej VITESTt już nie można dostać, ale... to porównajcie zwykle a-daty i special OPSy 9niektórzy twierdzą że zwykłę a-daty podobnie się kręcą jak vitesty, ale czy to prawda??) TO KTÓRE najlepsze? Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez quattro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Nie można ich porównywać, jestem za OCZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Grrrrr ocz jest ~100zł droższy od A-Data ... ocz jest klase wyzej dobra NC ;/ Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Podstawowe pytanie to czy będzie duże oc OCZ spec ops po prostu rządzą ale nie każdemu tak dobre ramy się przydają (bez oc nie odczujesz prawie żadnej różnicy wydajności) A-daty też są dobre a nawet bardzo dobre ale to nie ten przedział cenowy Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 TO KTÓRE najlepsze?Zdecydowanie Special Ops'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 czyli co? przegłosowane? special ops'y? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Sprawa jest posta jak barszcz , nasze posty chyba mówią same za siebie ;) BTW jak nie będzie cl4 to weź c5l i tak nadal będą ocz'ki wymiatać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Sprawa jest posta jak barszcz , nasze posty chyba mówią same za siebie ;) BTW jak nie będzie cl4 to weź c5l i tak nadal będą ocz'ki wymiatać ok, hehe:D dzieki za radę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 hmm, nie chcac zakladac nowego tematu, chcialbym spytac o pamiatki,a a-daty ciezko dostepne (na razie 1 x 1 gb, potem dokupie 2 kostke) kandydaci: #1 #2 (znalezione jedne z niewielu a-dat) #3 #4 co o w/w myslicie?, prosze o pomoc bo w pamiatkach akurat jestem kompletnie zielony, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Własnie - sa malo dostępne więc bedziesz mial problem z dokupieniem 2 kostki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 quattro Mam nadzieje, że jeszcze nie dokonałeś zakupu bo znalazłem TO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 @chemik: no ta, ale co teraz zamiast A-dat? jakbyscie mogli to poleccie cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) OCZ SpecOps 800 ew kingstona jakiegoś bo trafiają sie swietne sztuki :] Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Dostawa a-dat w emarkecie dzisiaj jest. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 @chemik: mowimy o kwotach max 250~ zl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4310036 to ja też biore dzisiaj :] 170zł za 1GB lol :] http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4310060 wogole tam tanio mają :] 3600+ za 259zł :] Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 o! to dzisiaj chyba zamowie A-Daty, ale wolalbym cos innego, bo jak dobrze wiecie to za pare miesiecy A-datek moge juz nie dostac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 zawsze zostaje allegro :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) allegro jak to allegro, a poniewaz mam dosc malo czasu (dzisiaj chcialbym to zamowic) to moze jest jakas dobra alternatywa :) ? thx Chemik za sugestie, no i prosilbym tez innych o swoje zdanie ;) edit: ofcs, jesli ciekawiej bedzie na 2 x 512 MB z oczywiscie korzystna cena 250~ zl to bardzo prosze :P Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Rearus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4310036 to ja też biore dzisiaj :] 170zł za 1GB lol :] Jak myślicie, warto brać teraz te a-daty (2 x 1GB) póki są w tej cenie? Wykorzystałbym je dopiero gdzieś za 2 tygodnie najwcześniej. Nie wiem, czy w ogóle jeszcze mogą być tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 ; o, @Chemik(pare postow temu): ; o nie spojrzalem na ceny Special Opsow 2 x 512 :oops: hmm, a co powiedzielibyscie o tych: #1 #2 #3 #4 #5 #6 (chyba te S.O.E zamowie ;S) #7 #8 #9 (a te patrioty i te wyzej?) Dlaczego Ateneum? Zamowilem juz tam mobo, tanio i szybko no i serwisowanie w Lodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) OCZ beda najlepsze z tego co podales (te 800Mhz) Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Aha, wykrecic te oczy napewno wykrece, ale na ile ? No i z nimi chyba nie bedzie problemow, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) raczej nie cos kolo ~1kMhz raczej bedzie , ale na AMD timingi mają spore znaczenie :] Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 I ostatnie pytanie, ktore? #1 lepszy czestotliwosc #2 lepsze timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Te dwa rodzaje pamieci to najprawdopodobniej jest to samo (tym bardziej, że są za tyle samo). Np. Patriot sprzedaje pamieci tak oznaczone 667 CL5/533MHz CL4, więc tu masz podobnie. Ja bym brał 800, bo co 800 to 800, a na CL4 powinny chodzić (poszukaj w googlach, bo jets parę testów, chociażby na frazpc.pl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 OCZ beda najlepsze z tego co podales (te 800Mhz) I ostatnie pytanie, ktore? #1 lepszy czestotliwosc #2 lepsze timingi przecie ci napisalem wcześniej <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quattro Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) to które lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do AMD?(szybka decyzja, bo dieli mnie od kupna niecałe 24godziny):D oczywiście SPECIAL OPSY, ale które? 667MHz CL4? czy 800MHz CL5 ??? mi się wydaje że lepsze będą 667MHz CL4 ? co wy na to? EDT: które brać lepiej jakby kręcić, a które brać jakby nie kręcić.?? Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez quattro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 ja 15 minut temu zamowilem cl5, wiekszosc mowi zeby brac cl5, ale rob jak uwazasz bo i tak powinno na 1 wyjsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 800Mhz Cl5 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...