durczyn Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Witam, mam kare dzwiękową do laptopa creative na pcmcia, i głośniki 5.1 creativa. Na starym pc było wszystko okej, teraz podczas słuchania muzyki głośniki lekko jakby strzelają, pykają co jakiś czas, co to może być ? To strzealnie jakby napięciem w głośnikach a raczej w jednym jest hmm znośne ale przy słuchaniu muzy dłużej przeszkadza. Edytowane 3 Maja 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klima Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 A przypadkiem to 'pykanie' nie ujawnia się w momencie włączenia/wyłączenia świata, lodówki... Jeśli to nie to, to powodem tych trzasków mogą być sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) A przypadkiem to 'pykanie' nie ujawnia się w momencie włączenia/wyłączenia świata, lodówki... Jeśli to nie to, to powodem tych trzasków mogą być sterowniki. sprawdziłem, pierwsze odpada, jeszcze przeczyszczę wszystkie styki izopropanolem(może kurz, pyłki od strony głośników) i zainstaluje sterowniki jeszcze raz (z dołączonego cd) teraz np niema pykania O_o, ale w/w czynność wykonam, tylko co jeżeli nic sie niezmieni O_o -------------------------- nic nie pomogło, nadal co jakiś czas to jest, karta pcmcia jest sprawna z driverami 100% wdg testu diagnostycznego creative, coś z lewym frontowym głośnikiem mogło sie stać :( Edytowane 3 Maja 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 To jest znana wada tej karty. Audigy Notebook jest mało kompatybilna z różnymi scalakami obsługującymi PCMCIA. Zobacz: http://www.soundblaster.com/products/produ...mp;nav=notebook Podobno można trochę sobie z tym radzić przy pomocy ustawiania PCI Latency: http://www.xbitlabs.com/articles/multimedi...digy2-zs_5.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) o, dzięki, zaraz przetestuje 2 rozwiązania, mam nadzieje ze pomogą -z tym usb , to nie to :P -teraz idą najnowsze sterowniki -(mam pcmcia Texas, latency, jak z linka nic nie daje) -------------------------- PROBLEM ROZWIąZANY, JEST DO TEGO SPECJALNY PROGRAMIK Z POśRóD TYCH 30 Z PłYTY CO DOPASOWUJE KARTE DO PCMCIA DANEGO LAPTOPKA Edytowane 3 Maja 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...