Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kare dzwiękową do laptopa creative na pcmcia, i głośniki 5.1 creativa. Na starym pc było wszystko okej, teraz podczas słuchania muzyki głośniki lekko jakby strzelają, pykają co jakiś czas, co to może być ? To strzealnie jakby napięciem w głośnikach a raczej w jednym jest hmm znośne ale przy słuchaniu muzy dłużej przeszkadza.

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypadkiem to 'pykanie' nie ujawnia się w momencie włączenia/wyłączenia świata, lodówki... Jeśli to nie to, to powodem tych trzasków mogą być sterowniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypadkiem to 'pykanie' nie ujawnia się w momencie włączenia/wyłączenia świata, lodówki... Jeśli to nie to, to powodem tych trzasków mogą być sterowniki.

sprawdziłem, pierwsze odpada, jeszcze przeczyszczę wszystkie styki izopropanolem(może kurz, pyłki od strony głośników) i zainstaluje sterowniki jeszcze raz (z dołączonego cd)

teraz np niema pykania O_o, ale w/w czynność wykonam, tylko co jeżeli nic sie niezmieni O_o

--------------------------

nic nie pomogło, nadal co jakiś czas to jest, karta pcmcia jest sprawna z driverami 100% wdg testu diagnostycznego creative, coś z lewym frontowym głośnikiem mogło sie stać :(

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest znana wada tej karty. Audigy Notebook jest mało kompatybilna z różnymi scalakami obsługującymi PCMCIA. Zobacz:

http://www.soundblaster.com/products/produ...mp;nav=notebook

Podobno można trochę sobie z tym radzić przy pomocy ustawiania PCI Latency:

http://www.xbitlabs.com/articles/multimedi...digy2-zs_5.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o, dzięki,

zaraz przetestuje 2 rozwiązania, mam nadzieje ze pomogą

-z tym usb , to nie to :P

-teraz idą najnowsze sterowniki

-(mam pcmcia Texas, latency, jak z linka nic nie daje)

--------------------------

PROBLEM ROZWIąZANY, JEST DO TEGO SPECJALNY PROGRAMIK Z POśRóD TYCH 30 Z PłYTY CO DOPASOWUJE KARTE DO PCMCIA DANEGO LAPTOPKA

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi