Angels Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Cześć, którą płytę możecie mi polecić: - Abit AB9 Quad-GT - Abit AB9 Pro - Asus P5N-E SLI do tego kostki: - Patriot 2 x 1 GB PDC22G6400ELK (PC2-6400 CL5) - Geil 2 x 1 GB Ultra dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Abit AB9 Quad-GT + OCZ 2GB DDR II 800 Special Ops jesli koniecznie musisz brac geile albo patrioty to zdecydowanie te 2 bierz jaka masz reszte konfigu ? Edytowane 29 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angels Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 hym, co możesz mi powiedzieć o tych OCZ ze je polecasz? patrioty j/w mogę podkręcić do 1200mhz, natomiast reszta sprzętu to 7900 z 500mb ramu może msi gto, jeśli oczywiście wystarczy kasy, w przeciwnym wypadku z 256mb ram; C2D4300 [dysk, dvd, zasiłka tagan 430, oraz resztę mam ze starego kompa]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 bylem nieswiadomy, ze powyzsze patrioty maja takie przyjemne OC co do ocz to poprostu mam do nich słabosc, sa sliczne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Cześć, którą płytę możecie mi polecić: - Abit AB9 Quad-GT - Abit AB9 Pro - Asus P5N-E SLI do tego kostki: - Patriot 2 x 1 GB PDC22G6400ELK (PC2-6400 CL5) - Geil 2 x 1 GB Ultra dzięki za pomoc. zwykla ab9 http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/109174 reszta to przerost formy nad trescia :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angels Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 a Asus P5B ? dużo osób to poleca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 jeśli już musisz to rev.1.04G, poprzednie były mocno zabugowane. Ale i tak, żeby na niej podkręcić, potrzebujesz dużo cierpliwości, bo potrafi zrobić problem. Niemniej jednak, mobo godne uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angels Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Asus P5N-E SLI dostała lepsze oceny niz AB9 ma sli większe oc i taka sama cenę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 i pada seriami :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angels Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 i pada seriami :|skad to wiesz? warto brać płyty pod ddr3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 zajrzyj sobie do tematu o niej tutaj, poszukaj po innych forach ... DDR3 - trzeba poczekać , jak to będzie wyglądało ... W ciemno nie ma co iść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 warto brać płyty pod ddr3? Płyty może warto ale pamięci już nie. 3x drozsze od DDR2 i do tego z paskudnymi timingami. Jak na razie porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Ja powiem tak. wczoraj złożyłem kompa: Core2duo E2140 - 290zł Asus P5N-E SLI -380zł Geil 800 MHz DDRII 2 x 1GB - CL-5 -289zł Mi zależało jak na najmniejszym koszcie złożenia dobrego kompa. 2 tygodnie czekałem na Abita AB9 za 390zł, ale się okazało, że nieosiągalna w tej chwili i postanowiłem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Asusa. Przesiadłem się z SD 3700+ "3000MHz" , Dfi Lan Party i 2 x 1 GB GooDRAM DDR 400MHz Przesiadka wyszła mnie 0 zł :) dzięki wyższej cenie DDR I Nie żałuję, procek bez problemu przetaktował się na 3000Mhz, co najlepsze to nie koniec jego możliwości. Normalnie grałem na 3200Mhz przy napięciu 1,4V. Na dalsze testy będe miał czas jutro ;( Xibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 a moze by tak cos na p35? podobno maja znakomite oc. wdg. mnie najlepsza opcja bedzie gigabyte p35c-ds3r. oblookaj testy na pclabie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Core2duo E2140 - 290zł to ten procek kreci sie lepiej od e4300? wiele osob ma problemy z e4300 zeby osiagnac 3 Ghz ;/ a ja wlasnie chcailem kupic e4300 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 No ostatnimi czasy widzialem na forum przynajmniej jedno padlo e4300. <_< Roznica miedzy e4300 i e2140? Trzeba by wziac lupe i przyjzec sie @3GHz bo po ogolnych relacjach wydajnosciowo nie wyglada najgorzej. Padanie p5n-e pozostawie juz bez komentarza... Przydaloby sie zgromic ten mit przyjzawszy sie innym producentom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Żeby E2140 nadrobił różnicę do e4300, wystarczy mu dać 200-300Mhz więcej, a 100zł w kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Padanie p5n-e pozostawie juz bez komentarza... Przydaloby sie zgromic ten mit przyjzawszy sie innym producentom...Pokaz mi na forum choc 1 padnietego Abita tak dla przykladu pomijajac problemy z biosami. Pokaz mi 1 uwalonego MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Ja właśnie dostałem uwalone MSI P6N SLI Platinum :). Mobo nówka, wyjęta z pudełka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Pokaz mi na forum choc 1 padnietego Abita tak dla przykladu pomijajac problemy z biosami. Pokaz mi 1 uwalonego MSI. Tylko że jak te płyty maja 3 osoby to........ Zobacz topic o P5N-E ile postów, ilu userów. Zobacz co kolega wyżej napisał. Sam sie dziwie że te płyty tak "rzekomo" padają bo ja już moja męczę od stycznia, płyta z pierwszych partii a cały czas działa. Edytowane 7 Czerwca 2007 przez KOFEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Na sąsiednim forum user'owi w ABIT KN9 od nowości nie działały wyjścia audio... drugi user też zgłosił się z tym problemem. Trzeba mieć szczęście, nie można powiedzieć, że firmy xxxx padają, a firmy xxxxx nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Na sąsiednim forum user'owi w ABIT KN9 od nowości nie działały wyjścia audio... drugi user też zgłosił się z tym problemem. Trzeba mieć szczęście, nie można powiedzieć, że firmy xxxx padają, a firmy xxxxx nie. Nie przecze ale to 2 przypadki Abita...vs tyle co jest w temacie o P5N-E SLI. A dzis...sa lepsze plyty niz to cos Asusa. Przykladem niech bedzie EVGA za 350 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 czy ten EVGA spokojnie nadaje sie do krecenia e4300 albo E2140 bo znalazlem go za 340 zl http://www.proline.pl/shop.php?prodid=EVGA+122-CK-NF66-T1 czy to bedzie tanie i dobre ? czym ta plyta ustepuje jakims po 450 zl ? bo chyba P35 czy G35 to duzo drozesze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Tak, ta płyta jest dobra do o/c. FSB 400-450MHz zrobi, ma 6-fazowe zasilanie, asynchroniczne o/c pamięci i procka (więc nie trzeba zaopatrywać się w droższy RAM). I wg. testów płyta nawet jeżeli ustępuje konstrukcjom droższym, to o tyle, że nie ma najmniejszego sensu dopłacać do innego mobo. Chyba, że interesuje Cię obsługa Penryn'a /45nm to P35 się przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 nie sadze ze penryn bedzie taka rewolucja zeby byla koniecznosc zmiany C2D. Wtedy to juz lepiej chyab bedzie przesiasc sie na K10. Czy C2D radzi sobie tak samo w 64 bitach jak X2 ? Mialoby sens XP 64bit na tym sprzecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...