Skocz do zawartości
Angels

Abit Czy Asus? Patriot Czy Geil?...

Rekomendowane odpowiedzi

Abit AB9 Quad-GT + OCZ 2GB DDR II 800 Special Ops

jesli koniecznie musisz brac geile albo patrioty to zdecydowanie te 2 bierz

jaka masz reszte konfigu ?

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hym, co możesz mi powiedzieć o tych OCZ ze je polecasz? patrioty j/w mogę podkręcić do 1200mhz, natomiast reszta sprzętu to 7900 z 500mb ramu może msi gto, jeśli oczywiście wystarczy kasy, w przeciwnym wypadku z 256mb ram; C2D4300 [dysk, dvd, zasiłka tagan 430, oraz resztę mam ze starego kompa].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, którą płytę możecie mi polecić:

- Abit AB9 Quad-GT

- Abit AB9 Pro

- Asus P5N-E SLI

do tego kostki:

- Patriot 2 x 1 GB PDC22G6400ELK (PC2-6400 CL5)

- Geil 2 x 1 GB Ultra

dzięki za pomoc.

zwykla ab9

http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/109174

reszta to przerost formy nad trescia :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli już musisz to rev.1.04G, poprzednie były mocno zabugowane. Ale i tak, żeby na niej podkręcić, potrzebujesz dużo cierpliwości, bo potrafi zrobić problem. Niemniej jednak, mobo godne uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak. wczoraj złożyłem kompa:

Core2duo E2140 - 290zł

Asus P5N-E SLI -380zł

Geil 800 MHz DDRII 2 x 1GB - CL-5 -289zł

Mi zależało jak na najmniejszym koszcie złożenia dobrego kompa.

2 tygodnie czekałem na Abita AB9 za 390zł, ale się okazało, że nieosiągalna w tej chwili i postanowiłem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Asusa.

Przesiadłem się z SD 3700+ "3000MHz" , Dfi Lan Party i 2 x 1 GB GooDRAM DDR 400MHz

Przesiadka wyszła mnie 0 zł :) dzięki wyższej cenie DDR I

Nie żałuję, procek bez problemu przetaktował się na 3000Mhz, co najlepsze to nie koniec jego możliwości. Normalnie grałem na 3200Mhz przy napięciu 1,4V. Na dalsze testy będe miał czas jutro ;(

Xibi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ostatnimi czasy widzialem na forum przynajmniej jedno padlo e4300. <_< Roznica miedzy e4300 i e2140? Trzeba by wziac lupe i przyjzec sie @3GHz bo po ogolnych relacjach wydajnosciowo nie wyglada najgorzej.

Padanie p5n-e pozostawie juz bez komentarza... Przydaloby sie zgromic ten mit przyjzawszy sie innym producentom...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Padanie p5n-e pozostawie juz bez komentarza... Przydaloby sie zgromic ten mit przyjzawszy sie innym producentom...

Pokaz mi na forum choc 1 padnietego Abita tak dla przykladu pomijajac problemy z biosami. Pokaz mi 1 uwalonego MSI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaz mi na forum choc 1 padnietego Abita tak dla przykladu pomijajac problemy z biosami. Pokaz mi 1 uwalonego MSI.

Tylko że jak te płyty maja 3 osoby to........ Zobacz topic o P5N-E ile postów, ilu userów.

Zobacz co kolega wyżej napisał. Sam sie dziwie że te płyty tak "rzekomo" padają bo ja już moja męczę od stycznia, płyta z pierwszych partii a cały czas działa.

Edytowane przez KOFEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Na sąsiednim forum user'owi w ABIT KN9 od nowości nie działały wyjścia audio... drugi user też zgłosił się z tym problemem.

Trzeba mieć szczęście, nie można powiedzieć, że firmy xxxx padają, a firmy xxxxx nie.

Nie przecze ale to 2 przypadki Abita...vs tyle co jest w temacie o P5N-E SLI. A dzis...sa lepsze plyty niz to cos Asusa. Przykladem niech bedzie EVGA za 350 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten EVGA spokojnie nadaje sie do krecenia e4300 albo E2140 bo znalazlem go za 340 zl

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=EVGA+122-CK-NF66-T1

czy to bedzie tanie i dobre ? czym ta plyta ustepuje jakims po 450 zl ? bo chyba P35 czy G35 to duzo drozesze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ta płyta jest dobra do o/c.

FSB 400-450MHz zrobi, ma 6-fazowe zasilanie, asynchroniczne o/c pamięci i procka (więc nie trzeba zaopatrywać się w droższy RAM).

I wg. testów płyta nawet jeżeli ustępuje konstrukcjom droższym, to o tyle, że nie ma najmniejszego sensu dopłacać do innego mobo.

Chyba, że interesuje Cię obsługa Penryn'a /45nm to P35 się przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi