-=agent=- Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Witam! U rodziców w domu system "padł" przyjechałem sformatowałem dysk zainstalowałem całość systemu elegancko. Po pierwszym uruchamieniu przy wyłączaniu systemu pokazuje się komunikat " Trwa zamykanie systemu" i mozna iśc na długi spacer :P Komp zalicza zwiche :( Nie zostały zainstalowane żadne drivery. Reset kompa zainstalowałem wszystkie drivery i dalej to samo :( Co robić ? Mój sprzęt : AMD Athlon Xp 1700 @ 1900 Mobo Shutlle AK-32a DDRAM 256 MB 333Mhz GeForce 4 SE MX440 Seagate 40GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 hmm.. na poczatek to mam prosbe, abys zmienil kolor czcionki, bo ta troche j***.. tzn daje po oczach skoro bez zadnych sterow tak sie stalo, to pewnie cos ze sprzetem.. odlacz urzadzenia na PCI i IDE - zostaw dysk (mastera), grafike i zobacz, co sie bedzie dzialo ewentualnie pamiec/dysk.. ten sprzet w poscie, to ten rodzicow? jesli tak, to skrec go moze reset ustawien bios? moze sprobuj jeszcze raz system wrzucic.. czasami najglupsze/najdziwniejsze sposoby sa najlepszym rozwiazaniem - nie pytaj dlaczego, bo nie wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Sprawdź w biosie nie wyłączyły się opcje dotyczące APM i ACPI. Sprawdź też czy ta opcja nie jest przez przypadek wyłączona w Twoim systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Spoko kolor zmieniony. ULLISSES - spoko zrobiłem to co mówiłeś ale niestety to nic nie dało. kazik2000 - niestety bez efektu. I nie wiem co dalej z tym fantem zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 hmm.. ale w pierwszym Twoim poscie nadal jest czerwony - no i teraz xywki tez na czerwono... - jesli juz chcesz wyroznic fragment tekstu, to uzyj samego pogrubienia {B} a nie kolorow - na ciemno-szarym ten czerwony jest troszke denetwujacy.. a co do sprzetu to jesli po resecie ustawien biosu i odlaczeniu prawie wszystkich urzadzen nadal jest to samo, to sa 2 wyjscia, ktore mi przychodza do glowy: - plyta (bios) nie jest kompatybilny z XP... - dysk lub plyta moze byc walnieta jesli mozesz, to sprobuj podlaczyn inny dysk (najlepiej innej firmy) i zainstaluj na nim system.. nic wiecej mi nie przychodzi do glowy, wiec jak ktos ma jakies pomysly, to niech pisze... no bo zasilacz, to chyba nie... chociaz, kto wie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Mam identyczny problem na kompie u kolezanki... Narazie [potrzebowala kompa do nauki] wylacza kompa tym przelecznikiem na zasilaczu. O dziwio kiedys nie miala takich problemow ani na XP ani na 98 SE.... :? W weekend zabiore jej znoff kompa i bede musial cos z tym zrobic... A myslice ze dzwiekowka bez sterow moze powodowac takie cos.. :?: Bo ma jakas nie typowa karte muzyczna do ktorej nie moglem na szybko sterow znalesc wiec narazie jest bez... Aaaa system wrzucalem 2 razy i nic... i mam jeszcze pytanko czy cos sie moze stac przez to ze narazie wylacza kompa za pomoca tego przelacznika :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Panowie... Spokojnie, tez to mialem. Agent: Musiales zainstalowac system gdy w biosie kompa ACPI bylo na disabled. Przestawienie teraz tego nic nie da. Trzeba zrobic tak: 1) Przestawic na enabled. 2) Format c: (niestety :D) 3) Instalka win'a. Wtedy bedzie ok. Przestawienie ACPI bez ponownego formatu nic nie da! Po tym moj problem zniknal i luzz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 albo w zmienic sterownik czegostam na komputer z interfejsem acpi i winda sie resetuje i w tym momencie zmieniamy w biosie wartosc acpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Musiales zainstalowac system gdy w biosie kompa ACPI bylo na disabled. Przestawienie teraz tego nic nie da. To sie nazywa konsekwentnosc Windowsa.. I jakie to proste.. A ja juz mu proponowalem plyte do reklamacji dawac.. Ale zobaczymy, czy pomoze... agent: nareszcie kolorki zmieniles :D mafia35: dzieki za rozwiazanie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Spoko :) Nie ma za co :) To co napisalem powinno pomoc. Agent: Napisz czy pomoglo jak zrobisz wszystko tak jak napisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Hmm wesoło jest... rozwiązanie samo w sobie mnie zaskoczyło. Zamknąłęm system i zwicha, wyłączyłem monitor (który zwykle sam przechodzi w tryb czuwania - przynajmniej u mnie ) pokręciło twardym dyskiem i się wyłączyło 8O 8O 8O 8O 8O :D:D:D:D:P Takie głupie że aż proste. Teraz już wszystko działa tak jak "normalnie" :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...