Jump to content

Verter

Stały użytkownik
  • Content Count

    756
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Verter

  1. Panowie szybkie pytanie: Jak z obsługą Pentiumów 4 na naszej płycie? chodzi mi o takiego co ma (jeśl się nie myle) 2,66GHz więc 133*20 a płytka z tego co wiem obsługuje fsb od 200. Nawet jakby miało prockowi ustawić fsb najnizsze płyty to 200*20= nie wstanie. Więc jak jest z obsługą fsb 533?
  2. później napisz małe sprawozdanie czy coś nowego ze sobą przyniósł ;) A7345IMS 1D2 rar
  3. skoro Ci się to spodobało to zobacz również Metoda ta sama tematyka. Exam nie widziałem ale ten który zaproponowałem podobał mi się więc i Exam zobacze.
  4. Verter

    Seriale

    a początek czwartego jakoś na tle poprzednich wyjątkowo lepiej mi się ogląda, także tym bardziej polecam! Aktor grający Michaela- głównego bohatera w sumie nie jest chyba zły- takie moje odczucie.
  5. Java 4ever http://www.youtube.com/watch?v=X3YBLBvxEr8
  6. jeśli się nie myle to w ten sposób podkręcasz szynę PCI-ex co może prowadzić do takich właśnie niestabilności, a kręcenie grafy to nie ta droga.
  7. Verter

    Seriale

    House wrócił i jest moc :D Nieco oryginalny odcinek, ale dobry :D
  8. Jak się podobał to polecam kontynuację- Adulthood. oj, serwal mnie wyprzedził.
  9. Kup już tą baterię to chyba najpewniejsze rozwiązanie a na pewno nie kosmicznie droga jest diagnoza. Ewentualnie właduj z innego kompa na chwilę tamtego zostaw podpiętego do prądu to nie zgubi ustawień. Sprawdź jeszcze jak sie zachowuje jak wyłączysz go bez OC (bo takowe raczej jest skoro mówisz o ustawieniach w biosie?).
  10. Dziś z kumplem bawiliśmy się e8400 na Abicie IP35 i wszystko super ładnie przekładamy go do mojej MSI i nie startuje- wszystkie diody czerwone czyli niby problem z CPU. Proc wraca na abita- działa. Na moją płyte wlatuje e2160 i e2140 i działaja obydwa. Bios 1.11B1. On też ma MSI taką samą i ten e8400 leci docelowo na nią. Reset Biosu był i przestawialiśmy te zworki od HW OC. Ktoś wie co może być nie tak?
  11. odepnij wszystko i w tej kostce 24pin złacz spinaczem biurowym czy jakims drucikiem kabel zielony z dowolnym czarnym. To powinno uruchomić zasilacz. dla pewności obciąż go jakimś dyskiem czy czymś takim jeśli nie odpali bez niczego podłączonego.
  12. to zwykły dysk- samsung z podpisu podlaczam go tylko jak cos z niego potrzebuje ewentualnie systemowy WD mam zawalony i cos zrzucam i wtedy go podpinam oczywiscie przy wyłaczonym kompie. Dysk normalnie podłaczony pod gniazdo na płycie i kablem prosto z zasilacza. Cały czas nie może chodzić bo cóz... głośno jest :D a na drugie sqd nie mam miejsca. To jak próbował ktoś? w sieci spotkałem się z różnymi opiniami ale jakoś nie mam do nich zaufania.
  13. a tak z innej beczki- podłączał ktoś lub odłączał dysk SATA podczas pracy kompa? Boję się sprawdzać bo nie uśmiecha mi się płyty na gware wysyłać a tym bardziej poświęcić danych z HDD więc pytam :)
  14. Verter

    Seriale

    Bo tutaj tylko Lock wie o co chodzi :D
  15. cpu-z mniej wiecej pokazuje relane napięcia (patrz FAQ) jedynie mobo zaniża je w stosunku tego ustawionego w biose; zeby miec na CPU w moim przypadku te 1,3V w biosie ustawiam 1,3375 czy jakos tak tam jest. Jak proca sprawdzałem jaki max ma to też miałem chwilami cyrk z napięciami, czasem same mi sie ustawiały dla NB SB czy VTT po wejsciu do biosu mialem inne niz zostawilem. Wracając do tego napięcia jeszcze to co CPU-Z możesz brać spokojnie za wyznacznik real V.
  16. vtt ustaw na sztywno troche niżej niż vcore czyli jak na przykład dasz vcore 1,3 to vtt spróbuj 1,25
  17. Verter

    Seriale

    Ja mam i oglądam :)
  18. Przesadziłeś widocznie z rdzeniem.
  19. Ja widziałem coś innego, w speed fanie na wykresie widziałem skoki napięcia na rdzeniu, a po ustawieniu na stałe 3 GHz wykres bez skoków i gra również. Edit: Chodziło mi o to że zaobserwowałem zmianę taktowania podczas gry poprzez zmianę napięcia na rdzeniu (wiadomo razem z taktowaniem)
  20. w niektórych grach (np F.E.A.R. Combat) procek cały nie jest używany cały czas ze stała wysoka mocą i przełączanie co chwile z mnoznika 6 na 9 (w moim wypadku) było widoczne - drobne zacięcia, które jednak przeszkadzały w rozgrywce.
  21. w FAQ masz ustawienia zworek. Auto = 200 chyba :P 400 doszło dopiero jak ktoś wyżej napisał od biosu 1.9. Wszystko zalezy od proca na jakim strapie wystartuje.
  22. z tego co pamiętam zostają ale głowy nie dam. Kasują się jak nowy bios wgrasz.
  23. a 3,33GHz Ci startuje na def V? Jeśli tak to bez problemów, jeśli nie to tylko po ustawieniu przed zmianą zworek na napiecie na ktorym odpala, tylko wtedy po ewentualnym resecie biosu żeby odpalić musiałbyś zworkami żonglować.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.