Jump to content

Sunbeach

Stały użytkownik
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

-5 Negatywna

About Sunbeach

  • Rank
    Uczestnik
  1. Ok chłopaki dzięki za pomoc ale od 2 dni już mam wszystko sprawne. Udało mi się coś tam zrobić w biosie i instalka Win 10 ruszyła także jestem po formacie i wszystko na świeżo już działa i problem z netem zniknął :) Temat do zamknięcia :)
  2. ok dzięki i sprawdzę to co piszesz wieczorkiem w domu i dam znać czy pomogło..
  3. 1. pena podłączam do budy gdzie mam wejścia u góry USB 3.0 i 2.0 2. USB próbowałem i na zwykłym i na UEFI, jeśli chodzi o tryb to mam ustawione ogólnie dla wszystkiego Legacy + UEFI (ma być Legacy only?) 3. Jak próbuje i z dysku DVD i z Pena (na obydwu nośnikach mam oryginalne systemy) 4. Próbowałem wyłączyć AHCI ale wtedy było jeszcze gorzej bo nie wykrywało mi dysku SSD po restarcie i wejściu do biosu ponownie... 5. Pisałem że dochodziło do momentu wyboru i instalacji ale partycji, następnie po tym pojawia się błąd z nieznalezieniem sterowników.
  4. Witam! Postanowiłem po wielu błędach w kompie zrobić format i zainstalować ponownie Win 10 home i nagle problem a mam oryginalny system i na płycie DVD i na USB kupione w sklepach w Poznaniu! W trakcie ekranu instalacji po skonfigurowaniu partycji wyskakuje mi taki błąd jak "Nie znaleziono żadnych podpisanych sterowników urządzeń. Upewnij się, że nośnik instalacyjny zawiera prawidłowe sterowniki, a następnie kliknij przycisk ok" no i co teraz? To jest pierwsza sprawa.. gdzieś znalazłem w sieci że w biosie wyłączyć AHCI i UEFI mode ale to u mnie nic nie dało Następna sprawa to po wyjściu z biosu pojawiało mi się coś takiego również i nawet nie chciało przez to wejść w instalację Windy - "An operating system wasn't found. Try disconnecting any drivers that don't contain an operating system" Podsumowując co mogę zrobić by normalnie odpalić instalację systemu bo niestety dyski już sformatowałem więc nic więcej zrobić nie mogę...
  5. Mam Steama w pracy na lapku i działa także to nie ma znaczenia bo to program który jak masz gdzieś indziej zainstalowany i u mnie na kompie w domu też działa ale nie łączy się z siecią i przez to nie mogę wyświetlić sklepu oraz ściągnąć nowych aktualizacji gier.. wczoraj zrobiłem już odinstalowanie antywira, wyłączałem firewall w opcji routera Asus i nic to nie dało.. nie wyłączałem jeszcze zapory w Windowsie ale wątpię żeby to coś zmieniło.. dzisiaj jeszcze zrobię to przywrócenie do ustawień fabrycznych po powrocie do chaty a jak nic nie da to niestety format :/
  6. Net mam ale nie działa to dobrze.. strony wczytują ale programy które potrzebują sieci nie działają typu Steam, czy pogoda w Windows, aktualizacje w programach nie ciągną.. no i cały czas wyświetla że brak dostępu do netu. Zaraz dopiero będę odinstalowywał antywira i robił czysty rozruch kompa no i potem chyba to przywracanie do ustawień fabrycznych czyli taki ALA format.. jak nic to nie da to jutro biorę jakiegoś informatyka z ogłoszenia bo dzisiaj już gadałem z kilkoma.
  7. Screen z WAN.. dumpmuzgu - to powiedz to radiergummi który napisał że mam wyłączyć DHCP w Asusie Ps. innego printa nie da rady zrobić..
  8. To jak twoim zdaniem mam to jeszcze skonfigurować ręcznie? ;) Pisałeś że wg linków a teraz mówisz o karcie sieciowej ;) Do tego pisałeś że mam DHCP w ustawieniach Asusa wyłączyć więc to zrobiłem.... więc???
  9. To wyjaśnij mi czemu padł mi net z LAN oraz WIFI jak wyłączyłem DHCP w ustawieniach Asusa? Podsyłam zdjęcie z ustawień Asusa właśnie z zakładki DHCP..
  10. Stary ale ty chyba nie jesteś w temacie.. dzwoniłem dzisiaj rano do Inei i wyłączyli mi zdalnie WIFI z Cisco, oni nie mają opcji włączenia Bridge. Nie ma WIFI już w modemie więc musi być Bridge, nie mam już do niego dostępu w sensie wcześniej mogłem wejść w adres IP i go skonfigurować ale już nie mogę czyli wyłączyli i jest tylko sygnał dla mojego Asusa więc jest ok. Jeśli chodzi o przywracanie, formatowanie itd to my tu rozmawiamy o innej sprawie czyli moim błędzie z siecią na kompie do którego Cisco ani Asus już nic nie mają bo to inna sprawa i mam net (strony wczytują) ale pisze brak dostępu i np nie działa pogoda w Windowsie, albo aktualizacje programów i np sieć w Steam.. radiergummi - na razie jak wyłączyłem tak jak pisałeś DHCP w Asusie to mi w ogóle padł net w sensie pokazało się sieć niezdenazyfikowana i w ogóle przestał działać w sensie już strony padły itd. Do tego przestało działać WIFi także musiałem zresetować guzikiem router Asusa by wszystko przywrócić od nowa. Także chyba coś z tym DHCP się pomyliłeś i jednak tego wyłączać nie mogę ;))) Tak jak ci mówiłem że ja nie mam dwóch routerów tylko modem i router a to różnica a w tych linkach co podałeś jest konfiguracja ale właśnie dla 2 routerów czyli nie dla mnie :P Na razie to nic nie dało i teraz będę sprawdzał z resztą w sensie z antywirusem odinstalowanie i zaraz jeszcze z takimi komendami które podał mi jeden gościu na innym forum: "Takie coś wpisać możesz w cmd i powinno pokazać co sfc nie potrafi naprawić:" findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt Można spróbować też naprawy narzędziem DISM: Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Zobaczymy co to wszystko da i co dalej, jeśli to wszystko już nie pomorze no to jeszcze czytałem o możliwości wejścia w tryb awaryjny ale z obsługą sieci oraz uruchomienia Windowa z czystym rozruchem który wyłącza wszystkie aplikacje i usługi Microsoftu w kompie oraz programy ingerujące w system itd.. a jeśli to nie to zobaczę z tym przywracaniem do ustawień fabrycznych z zostawieniem moich danych czyli coś jak format ale bez formatu ;)
  11. No właśnie przeczytałem te linki i ok jest czarno na białym ale tak jak ci pisałem JA NIE MAM DWÓCH ROUTERÓW! Mam modem + router czyli modem Cisco od Inei i router Asusa który kupiłem sam. Także tutaj nie ma sensu u mnie ustawiać adresów IP inaczej niż jest automatycznie i technik oraz infolinia mówili mi że wystarczy wyłączenie WIFi w modemie co już wczoraj zrobiłem i dzisiaj Inea wyłączyła WIFI zdalnie także Cisco jest teraz zwykłym pudełkiem dostarczającym sygnał do mojego Asusa :) Cały czas piszemy o tym ale tak jak mówię to na pewno nie naprawi mojego problemu z brakiem sieci w kompie...
  12. Tzn Cisco od początku jest połączony Ethernet - WAN w routerze i tu nic się nie zmieniło. Czyli jak zresetuje teraz jak przyjdę to już będzie Bridge a z tym DHCP czemu już nic nie zrobię? Mówiłeś że też mam to wyłączyć?
  13. No ok ale nie wiem czy ci pisałem że WIFI w Cisco już mam wyłączone i dzisiaj rano dzwoniłem do Inei żeby zdalnie też mi wyłączyli i po powrocie z pracy mam tylko wyłączyć i włączyć Cisco i już będę miał w Bridge. Ale wątpię żeby takie coś naprawiło u mnie ten problem z siecią i mimo wszystko zobaczę jeszcze z tym odinstalowaniem antywirusa, z tym DHCP co pisałeś, a jak nie to z tym przywracaniem do ustawień fabrycznych bo to prawie tak jak format i wszystkie ustawienia sieci wrócą do zera i takie coś to już chyba powinno na pewno pomóc Dzięki za te linki i wszystko tam widzę co i jak z tym że pamiętaj że ja nie mam 2 routerów tylko mam MODEM I ROUTER! Pisałem że WIFI w Cisco już mam wyłączone, w Inei już też zdalnie wyłączyli i technik wczoraj oraz infolinia twierdzą że to wystarczy żeby wszystko było w opcji Bridge. No ale jeszcze wyłączę ten DHCP i zobaczę co to da...
  14. Jakieś tam pojęcie mam ale aż takiego nie ;) DHCP jeszcze w Asusie też nie wyłączałem i nie wiedziałem że to jeszcze też mam zrobić.. zobaczę jak wrócę z pracy. A co jeszcze mogę skonfigurować z IP? Mam wszystko automatycznie.. Z kolei co do tego mojego problemu z siecią w kompie że strony się wczytują itd a piszę że brak dostępu do netu i jest ikonka żółtego trójkąta to podzwoniłem trochę po informatykach na dojazd i polecili mi żebym odinstalował swojego antywirusa, a mam Eseta na licencji także to sprawdzę i jeszcze to przywracanie windowsa do ustawień fabrycznych z zachowaniem moich danych jeśli nie pomorze nic odinstalowanie antywira.. chyba że jeszcze jakieś pomysły?
  15. Technik mi powiedział że właściwie w momencie tego jak wyłączę wifi w modemie to już mam bridge ale mówił że mogę do nich na infolinię jeszcze zadzwonić żeby zdalnie też wyłączyli wifi w modemie. Także jeszcze będę dzwonił ale takie coś nie spowoduje przecież że zniknie mi problem na kompie ;) Modem z ruterem mam połączone WAN - Ethernet.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.