Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'x99'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Tlen


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 4 results

  1. Witam, Od kilku dni mam problem z komputerem. Najpierw zaczęło się od tego, że po wciśnięciu przycisku Power komputer się włączał ale nie dochodziło do piknięcia i musiałem wcisnąć Reset. Za drugim razem normalnie startował. Następnego dnia, tych restartów musiało być kilka zanim komputer ruszył. Pojawiał się też czasami komunikat "Overcklocking failed". Nic nie zmieniałem w ustawieniach Biosu więc przywróciłem w nim ustawienia defaultowe i wchodziłem do windowsa. Dla pewności wgrałem najnowszy Bios. Niestety nic to nie dało. W poniedziałek komputer nie chciał się włączyć. Nie dochodziło do piknięcia a na płycie pojawiały się różne komunikaty podczas zawiechy. Raz było to "PCI host initalization" innym razem "PCH DXE initalization is started". Odpinałem wszystkie urządzenia z tyłu (klawiatura itp), odpiąłem też dyski, pamięci RAM, sprawdzałem pamięci programem czy nie mają błędów. Wszystko to nic nie pomogło. Po kilku godzinach i resetowaniu Biosu przez wyjmowanie baterii, w końcu zaskoczyło i udało się wejść do windowsa. Przywróciłem też system do punktu z przed tygodnia, gdyż myślałem o tym że jakiś update może coś namieszał, ale nic to nie dało. Nie wiem co jest problemem, gdyż w momencie włączenia komputera można normalnie pracować przez 8h i nic się nie dzieje. Można go restartować, testowałem też wyłączenie na 10 minut i włączenie. Działa normalnie, natomiast po dłuższym czasie (noc), komputer znów nie chce się włączyć. Wymieniałem baterie na płycie i też nic nie pomogło. Cały czas zastanawiam się czy to nie wina zasilacza ale nie mam drugiego by to sprawdzić. Ma on już z 10 lat. Czy ktoś miał podobny problem, lub wie co jest przyczyną? Mój sprzęt: Intel 5820k Asus X99-A/USB 3.1 Ram 4x 8GB Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M4A2666C15 Zasilacz OCZ 600MXSP
  2. Witajcie. Co może być przyczyną takiego zachowania dysków podczas upałów (29*C w pokoju) ....temp dysków ~35-36*C ale w obudowie nieco więcej, na mobo pokazuje 45-50*C Jak jest chłodniej wykresy wyglądają normalnie i wszystko wraca do normy. Kopiuje/przerzucam i mam transfery 30-40mb/s a przez sekundę okolice 0mb/s i tak w koło - stąd te zęby na wykresie Nie ma znaczenia czy kopiuje z usb na dysk czy z dysku na dysk. MSI X99, 5820k, dyski WD Green, systemowy 950 PRO 512GB, Win 10 Pro
  3. Witam, dawno nie zagladalem na rynek PC (tak samo jak i na forum! ;) ). i teraz pytanie: x99- 5820k (a raczej broadwell-e) asus rampage V Extreme czy z170- 6700k asus maximus 8 formula zakladam ze komputer ma wystarczyc na 2lata (tak jest z obecnym). komputer sluzy do edycji sporych ilosci zdjec (w tym RAW`ow po 45mb), czasami do edycji filmow z gopro (sony vegas), w wolnych chwilach gram w tytulu typu: bf4, gta5 w 1440p (grafika jest - 970). uprzedzajac pytanie, tak sprzet bedzie podkrecany, i caly zwodowany blokami EK. ilosc zlaczy itp jest poza moim zainteresowaniem, kozystam z 2xssd, 4xhdd i to sie nie zmieni - pytanie dotyczy tylko X99 vs. z170 do w/w zastosowan chetnie wyslucham konkretnych ZA i PRZECIW!! Pozdrawiam Serdecznie.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.