liechmaster Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 jo all zastanawiam sie nad postawieniem raid'a 0 . jakie dyski proponujecie? myslalem o 2x40gb baraccuda iv albo nad 2x40gb maxtor (ata 100 lub 133 jeszcze nie wiem) podobno baraccudy zle znosza raida( gdzies na forum przeczytalem..) a maxtory sa awaryjne, a i jeszcze jedno zalezy mi na CICHYCH dyskach. Czy ktos ma maxtora? tego 7200rpm . czy jest on w miare cichy? czekam na opinie i ew. komentarze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Że MAXTORy są awaryjne, to raczej nie słyszałem. A co do tego twardego, do słyszłem w paru serwisach MAXTORa i głośne nie były. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Reputacja Matrox'a sie poprawila od czasu zakupu Quantum Fireball. Na dzien dzisiejszy ich hd sa nawet OK, ale wczesniej to nie chcialbym Matrox'a nawet za darmo. Po za tym sa (i beda) oni jedyna firma, ktora produkuje dyski ATA133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadhu Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 O barracudach IV pracujacych w raid 0 zapomnij - to totalne nieporozumienie....seagate sam przyznal, ze maja male problemy z wydajnoscia w raid 0. Co do Maxtora to nie wiem jak sobie w poradzi ale sam mam jako 1 z dyskow Maxtora 40G pracujacego na ata133 i sprawuje sie wysmienicie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Reputacja Matrox'a sie poprawila od czasu zakupu Quantum Fireball. Na dzien dzisiejszy ich hd sa nawet OK, ale wczesniej to nie chcialbym Matrox'a nawet za darmo. Po za tym sa (i beda) oni jedyna firma, ktora produkuje dyski ATA133. To Matrox produkuje dyski ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 taaa a ja mam barracude 40 i tez w dalekiej przyszłości mam(hmm miałem?) zamiara na wpakowanie go w radia. fakt - jest cichy jak *&^%%%^, sam w sobie nawet wydajny jest ten dyzio - ale jak se z raidem poradzi to nie wiem, troche później zastanowiłem się na ch** mi raid? na razie barracuda mi styka - nie rozumiem troche ludzi którzy kupuja dwa idento dyski żeby je w radia wpakować. taniej chociaż kosztem wydajności, bedzie kupić jedną 80gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Ja proponuje Maxtora lub Wetern Digital Seagate do raid 0 sie nie nadaje, a IBM przestaje dyski robić (a pozatym sie sypią) takze te raczej nie. Jeszcze jak trafisz WD 8MB cache'u to full wypas :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 8) A ja proponuje 2 x 40 GB IBM Vancouver 7200 rpm, cichy i super szybki, no i nie ma nic przeciwko RAIDowi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 No to ja tylko dodam na koniec, że mam Baracude U4 6GB, strasznie starą, 2 i pół roku i jak kiedyśtam podpiołem go razem z identycznym HDD kumpla pod RAIDa (tryb 0), to od tego czasu czasami zaczyna skrzeczeć :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...