vtg Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 A co to ma wspólnego z ATI X800XL ?? Na XL wchodzi silencer 4 ... 1306886[/snapback] A nie przypadkiem Silencer 5 ?? Tak mi się zdaje tylko, przecież XL to R430 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 A nie przypadkiem Silencer 5 ?? Tak mi się zdaje tylko, przecież XL to R430 ... 1307669[/snapback] Nie wiem jak Ci to powiedzieć... Mam Sapphire X800XL i silencera4, bo na brytyjskim forum wyczytałem, że pasuje itp. Pasuje jak ulał, chodzi ładnie (pokrywa chipset i pamiątki), wszystko OK. Silencer 5 chyba jest do X850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Silencer 5 jest do R410 i R430, a więć do X850 i X800XL... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_Busko Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 A co to ma wspólnego z ATI X800XL ?? Na XL wchodzi silencer 4 ... 1306886[/snapback] A to jak juz dobrze zaznaczyl Hanu ze x800xl ma rdzen R430. ATI Silencer 5 (Rev. 2) wlasnie jest przystosowana do montazu na kartach opartych o ten rdzen, a x800 xl posiada takowy :lol: Oczywiscie silencer 4 jak najbardziej pasuje, ale ja szukam 5. Wie ktos gdzie mozna dostac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Szybka piłka z mojej strony i prosiłbym o szybką odpowiedz. Kupić Club3d 2.0 czy czekac na Club3D 1.6 aż znajde? Chodzi o pamieci. Czy w ogole znajde jeszcze 1.6ns? I najważniejsze pytanie. O ile wiecej mi da te 1.6 ns? Dużo tych Mhz wiecej wycisne? Czy w sumie nie ma róznicy naprawde? Bardzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Szybka piłka z mojej strony i prosiłbym o szybką odpowiedz. Kupić Club3d 2.0 czy czekac na Club3D 1.6 aż znajde? Chodzi o pamieci. Czy w ogole znajde jeszcze 1.6ns? I najważniejsze pytanie. O ile wiecej mi da te 1.6 ns? Dużo tych Mhz wiecej wycisne? Czy w sumie nie ma róznicy naprawde? Bardzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam. 1308691[/snapback] Może nic nie dać Miałem X800PRO VIVO na 1,6ns i max bez artów to tylko 560MHz (i to z modem napięcia pamięci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Też mi się tak wydaje. Ja dojechałem do 585 na 2.0, ale nie wszędzie stable. 560 to wartość która przechodzi już chyba prawie przez każdą grę. Podsumowując chyba nie będzie takiej różnicy pomiędzy 1.6ns a 2.0. Jedynie jakiś mod na rdzeń by się przydał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DasKiller Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 na jakich sterach jedziesz @kaczala ? bo mi na oryginalnych MoH-PA nie chodzi wogole, far cry sypie sie po chwili, prince of presia within warrior chodzi spoko(super giera), na najnowszych dna wogole jeszcze gorzej, mam sapphire x800xl, pozostaly konfig a65 3000,1 gb ramu geil 2,5 , chifftec 360 watt, gigabyte ga-k8nxp-sli f6, xp sp1, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Od miecha śledzę na sieci wszycho co dotyczy X800XL i w zasadzie wnoski mam dwa: - nie ma żadnych przesłanek, że wersje z pamieciami 1.6ns kręcą się lepiej. Czasem nawet gorzej niż 2.0ns.. - modele z dodatkowym molexem (Club3D, PowerColor) kręcą się tak jak każdy inny bez molexa. Nie znalazłem ŻADNEGO przypadku , w którym osiągnięto jakieś wyraźnie większe OC na takich kartach. Wniosek z tego taki, że nasze przypuszcenia co do potzreby molexa wzięły w łeb. Z pamieciami to samo. W tym wypadku najrozsądniejszym wyjściem wydaje się kupno Sapphire z pcprojekt za 1250 i dokupienie Silencera rev.4/5 lub Zalmana. kaczala, DasKiller - możecie zapodac wyniki z 3DMark 2001. Chciabym miec jakiś pogląd, bo w sieci same testy na 03/05. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DasKiller Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 jesli masz jakas starsza grafe to niezastanawiaj sie i bierz sapphire x800xl tak jak ja, tez mam zamiar silencera kupic bo ten wentylator z radiatorem na karcie jest tandentny, wyniki wrzuce jak bede miec czas i jak niebede miec problemow ze streami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) @DasKiller jade na Catalystach 5.2 (bez CC). Na razie nie miałem żadnych problemów ale grałem tylko w: -Half-Life2 -Counter-Strike:Source -Riddick -NFS:U2 -NBA2005 Wszystko śmiga ładnie... ;) @Hanu Kliknij w link w moim podpisie i tam są wyniki. Zauważyłem że w 2001 nie mam prawie w ogóle róznicy pomiędzy kręconą i niekręconą kartą... a procek lepiej nie idzie w dobrym konfigu. Widzę, że cały czas czekasz... myślę że nie potrzebnie polujesz na jakąś lepszą wersję, karta i tak jest potwornie mocna, wiesz o tym ;) Pozdro ;) EDIT: Myślałem, że nie wycisnąłem wszystkiego z mojego sprzętu, a gdzie nie spojrze to ludzie mają gorzej, np: http://xtremesystems.org/forums/showthread...8970#post738970 koleś ma ten sam sprzęt, lepiej kręcony rdzeń i procek o 100MHz a dużo gorzej w benchmarkach :| Edytowane 4 Marca 2005 przez kaczala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Kupię Club3d. Nie wiecie gdzie moge dostac? W barwkompie wybyły, na allegro ostatnią sztuke koleś puscił za 1500 zł :E Nigdzie nie ma :( BUUUU I musze jechać na S3 Trio :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Kupię Club3d. Nie wiecie gdzie moge dostac? W barwkompie wybyły, na allegro ostatnią sztuke koleś puscił za 1500 zł :E Nigdzie nie ma :( BUUUU I musze jechać na S3 Trio :E 1310412[/snapback] http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=12893&sid=1 http://online.bestcom.com.pl/produkty?CMD=DOC&id=55379 Chyba nawet są na stanie... ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DasKiller Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 ja tez ich probowalem, i co? krzaki i inne [ciach!]ly, to mi wyglada jakby karta w 3d sie przegrzewala, po chwili wyswietlania grafiki, albo zasilacz za slaby? jeszcze jedno w windowsie tak jakby w prawym gornym rogu kolory byly ciut inne, niewiem co robic? chyba karte trzeba bedzie wymienic ;-( jestem zly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 1310512[/snapback] Nie wiem czy z siriusa brac :/ Jakos nie jestem przekonany. A jak juz to ile oni za wysyłke biorą? A w bestcomie nie mam konta zarejestrowanego (nie mam firmy). Sprzedają oni detalicznie? Nie widzialem tam ceny, moze przeoczyłem? Ma ktoś telefon to Bestcomu? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Panowie mam pytanko na jkich laminatach są Wasze Sapphire X800XL? Moja jest czerwona, jednak w większości przypadków i fotek w sieci pokazywany jest niebieski laminat - o co chodzi, czy są jakieś różnice? I jeszcze jedno - jak ktoś będzie miał już Ati Silencera 5 założonego na X800XL niech zda relację - na fotkach wygląda trochę inaczej niż Silencer 4 - 5-ka ma jakby mniejszy kawałek metalu pod spodem i zauważyłem, że strona miedziana na Silencerze 5 ma mniejszą także powierzchnię i nie ma takich specjalnych "wzniosłości" na rdzeń i pamiątki tylko jest to płaska powierzchnia z jakimś "glutem" w miejscu dla pamięci, zdajcie relacje, może tez fotki jakieś zapodacie, THX, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) @Tomo_78: Ja też mam czerwoną, ale różnicy chyba nie ma. @.:Solid_Snake:. bestcom Club3D Radeon X800XL 256MB DDR-III TV-OUT/IN,DVI • ATI Radeon X800XL • 256 MB DDR-III 256bit • TV-OUT/IN • DVI • Złącze:PCI-Express cena:1419 Bestcom sprzedaje detalicznie. A w siriusue już 2 razy kupowałem, w czym problem? Edytowane 4 Marca 2005 przez kaczala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_Busko Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Kupowalem w siriusie plyte DFI lanparty Ultra-D i GeIL 2 x 512 dual channel, bardzo mila i fachowa obsluga. Zamowilem 2 kosci tych GeIL'ow, ale nie optymalizowane do duala, zadzwonil do mnie Pan z obslugi i zapytal czy to do jednego PC bedzie, powiedzialem, ze tak to doradzil abym wzial pamieci optymalizowane do duala. Tak jak juz powiedzialem swietna obsluga. Szybkie dostarczenie paczki. Mozna miec zastrzezenie jedynie do pakowanie wysylek :? Plyta zapakowana byla jedynie w folie plastikowa, dobrze, ze wybralem kupno za pobraniem wraz z dostarczeniem przez kuriera. Mimo to polecam ten sklep <_< :D Moj Sapphire x800 xl takze ma czerwony laminat Kupowalem w pcprojekt.pl, takze w tym sklepie swietna obsluga, szybkie dostarczenie towaru, no i paczka tak zabezpieczona, ze nawet slon by jej nie ruszyl :lol: Hehehe dwa pudelka + pianka w srodku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Moj Sapphire x800 xl takze ma czerwony laminat Kupowalem w pcprojekt.pl, takze w tym sklepie swietna obsluga, szybkie dostarczenie towaru, no i paczka tak zabezpieczona, ze nawet slon by jej nie ruszyl :lol: Hehehe dwa pudelka + pianka w srodku :) 1311195[/snapback] W pcprojekt 0_o. Tam maja tylko shaphira. Nie widzialem Club3D. A masz Club3D? Jak tak to po ile tam jest? Bo cene szafirka mają bardzo konkurencyjną? Ile sobie za wysylke licza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DasKiller Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 chyba wyczailem o co chodzi,tzn tak mysle. w srodku obudowy mam chyba za cieplo po wlaczeniu grafiki 3d i karta sie nagrzewa i trzeba zrobic dobra cyrkulacje powietrza. co polecacie zeby bylo ciche i dobre do wyrzucania powietrza na zewnatrz obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_Busko Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 W pcprojekt 0_o. Tam maja tylko shaphira. Nie widzialem Club3D. A masz Club3D? Jak tak to po ile tam jest? Bo cene szafirka mają bardzo konkurencyjną? Ile sobie za wysylke licza? 1311756[/snapback] No wlasnie mam sapphira :wink: Sorka ze nie napisalem :mur: Jak masz brac x800 to lepiej wez tego co jest w pcprojekcie, raz ze maja najtaniej, a dwa ze wszystkie modele x800 xl oferuja praktycznie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Czy takie coś bedzie pasowało na szafirka albo Cluv3d'a? http://www.4max.pl/default.asp?g=141&gg=19&produkt=1099 Czy to wystarczy do OC? Czy do OC musze mieć aktywne? A moze ten zalman jest lepszy. Poprosze o wasze opinie. Szafir sie lepiej czy gorzej kreci od Glub3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 moze podepne pytanie, jak sie ma wydajnosc zwyklego x800(chodzi o pciexpress) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 moze podepne pytanie, jak sie ma wydajnosc zwyklego x800(chodzi o pciexpress) 1312705[/snapback] Taka :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 hmmm wg mnie wydajnosc dobre, ale kiepawe oc!!! szczególnie pameci na oko 2.8ns sa zamontowane ale wydawalo mi sie ze powinny byc 2.2ns :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 hmmm wg mnie wydajnosc dobre, ale kiepawe oc!!! szczególnie pameci na oko 2.8ns sa zamontowane ale wydawalo mi sie ze powinny byc 2.2ns :blink: 1313063[/snapback] Nie wiem czy mówimy o tej samej karcie ale jeżeli masz na myśli tą X800 od Sapphire to pamięci są na 100% 2.0ns a OC wcale nie takie "kiepawe". Na poparcie mojego stwierdzenia: http://www.hexus.net/content/reviews/revie...XJsX3BhZ2U9Mg== Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 tylko dalczego im tam pamieci na 750mhz chodziły? w komputroniku w komentarzu koles na 600(1200)mhz wykrecił, wiec tamta jakas kiepawa chyba :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 tylko dalczego im tam pamieci na 750mhz chodziły? w komputroniku w komentarzu koles na 600(1200)mhz wykrecił, wiec tamta jakas kiepawa chyba :? 1313982[/snapback] Jakbyś doczytał do końca to byś się dowiedział że bez problemu podkręcili do 480/1050. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 I co z tego.... X800 to IMHO NIC ciekawego. 12 potoków przekreśla tę kartę. Przynajmniej jak za tą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 I co z tego.... X800 to IMHO NIC ciekawego. 12 potoków przekreśla tę kartę. Przynajmniej jak za tą cenę. 1314364[/snapback] Ta? A co masz ciekawszego za taką cene? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...