JROX Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Niska temp twoim przyjacielem :wink: W koncu ja i JROX cos o tym wiemy :lol: No oczywiście :D :lol: Chyba nie wytrzymam i złoże WC zamiast pamiątek i zasiłki ... :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Powinny być, bo przecież takie wersje też wyszły, ale szczerze powiedziawszy widziałem tylko do 2ns :-| Szkoda, że te r430 do kręcenia to padaka :? U mnie w ATI T bez artów po odblokowaniu 16 potoków idzie tylko 5MHz wyżej, a grzeje się tak, że chyba kaloryfer w pokoju wyłącze :-P Zobacz na screenie u mnie jak mi temp spadła, a zawdzęczam to: http://img361.imageshack.us/my.php?image=img10948uc.jpg + http://img361.imageshack.us/my.php?image=img10952cy.jpg :lol2: POLECAM taka opcje, trzeba wkońcu wykorzystać warunki atmosferyczne :D A ja ciągle szukam tego Biosu od X800XL-a na 1,6ns ale widze że sapphir tagiej grafiki nie robił więc jade na biosie od Club3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Z tym wentylem na grzbiecie grafiki to już dawno tak zrobiłem, bo u mnie pamięci nie szło dotknąć. <_< Teraz chce kupić taśme miedzianą aby radiatory na pamięci zapodać, bo mam stary radiator z pentiuma, który się do tego pięknie nada. Chłodzenia standardowego nie będe zmieniał z powodu braku gotówki. I zastanawiam się jak schłodzić te kośći pamięci, co są pod radiatorem grafiki. Co gorsze w pci mam już dzwiękówke i będe jeszcze musiał dać dodatkową sieciówke, ale wtedy to grafika chyba mi się udusi :? Edytowane 4 Marca 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_X Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Zobacz na screenie u mnie jak mi temp spadła, a zawdzęczam to: http://img361.imageshack.us/my.php?image=img10948uc.jpg + http://img361.imageshack.us/my.php?image=img10952cy.jpg :lol2: POLECAM taka opcje, trzeba wkońcu wykorzystać warunki atmosferyczne :D A ja ciągle szukam tego Biosu od X800XL-a na 1,6ns ale widze że sapphir tagiej grafiki nie robił więc jade na biosie od Club3D pianie - -20C a tu okno otwarte XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 @Efyr Podaj jaki masz wynik w 3d marku 01 z max wygręconym sprzętem. @radek_X Przez ten zabieg spadły mi temp o 10*C 2,8 tyś pękło!! http://img525.imageshack.us/my.php?image=66zj.jpg hmm te pamięci mnie zaskczyły w 3d 05 mam przy ostatnim teście na 530Mhz arty, a w 01 590Mhz i czysto :lol: w tym tygodniu jak mi się uda to jeszcze pokatuje te pamięci i po formacie może 2,9tyś peknie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 @_python_ Ustaw sobie proca na 2.9 Napewno podciagnie ci wynik :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 @_python_ Ustaw sobie proca na 2.9 Napewno podciagnie ci wynik :wink: ha ha ha :) bardzo śmieszne Jak mi pozyszycz swojego proca to może i pęknie 30 tyś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Ja nie bawie się w bicie rekordów, tylko znalezienie ustawień do pracy na codzień. 3dmarka01 nie mam i teraz nie sprawdze, bo instalowałem kilka sterów i system mam zasyfiony, że as strach. A teraz dyplomówke pisze i nie mam kiedy się pobawić. Przy zegarach 410/540 -> 10102 pkt w 3DMark03, na razie większych nie dawałem. Chłodzenie standard+wentyl 7V na pamięci. Zastanawiam się nad przyklejeniem radiatorów na pamiątki, ale nie mam pomysłu na te pod radiatorem grafiki, jak je schłodzić. Bo na razie z braku gotówki musze zostać przy orginalnym radiatorze (tym w kształcie serca). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Nie pozyczam... :razz: No jak macie R430 to zapodajcie max tych "XL-ek" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 No wlasnie , pokazcie na co was stac :lol: Moze zmobilizuje mnie to do ponownej walki , w koncu nowa plyta , nowe memki wiec troszke punkcikow nadrobie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) A ja bym musial juz pomyslec nad jakims pozadnym nawiewem zeby sie na tym pentagramie poprawic, bo juz nie te mrozy :razz: Ale za to pamieci powinny pojsc wyzej niz przedtem :D Takze jak mozecie i wam sie chce to rwijcie gpu jak najwyzej :lol: Edytowane 6 Marca 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) zabawa z timingami na zasyfionym systemie, po formacie 2,9tyś Peknie :lol2: http://img161.imageshack.us/my.php?image=71yi.jpg @JROX,Heat ile macie w 3d 01? Edytowane 7 Marca 2006 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 W 3d2k1 mam 30761, ale gpu by tylko na 470 i pamieci na 590, no i proc na 2.83 Link do ORB'A w sygnaturce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) W 3d2k1 mam 30761, ale gpu by tylko na 470 i pamieci na 590, no i proc na 2.83 Link do ORB'A w sygnaturce :wink: zebym miał proca który mi robi 3Ghz to mogłbym z toba powalczyć , ale mój Piorytet jeste 30 tyś :D Edytowane 7 Marca 2006 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 2.93 w zupelnosci wystarczy do dobrego wyniku :wink: Ja jak bede mial czas to powalcze o 31,5 mysle ze to jest wykonalne u mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Styknie tyle na 100% ;) Edytowane 10 Marca 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Po kilku dniach walczenia z XL-kem + timingi + stery wyszło coś takiego: http://img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu10ng.jpg Wydaje mi się że to juz max mojego sprzętu, jak kupie nowego proca to będę walczył dalej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Pierwszy raz widze tak oplacalna karte :o :o i to nie jedna oferta bo podobna ma arche: http://www.allegro.pl/item91154279_palit_r...16_potokow.html Cos mi tu podejrzane,jakbym wiedzial to bym bral wczesniej.Fakt,ze teraz mam lepsza,ale bym nie stracil tyle sianka ile stracilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) wg mnie szajs co prawda 16 p ale zobacz na te zielone (jak to mój 10-letni kuzyn nazwał "baterie", ten kondensatory wyglądają jak w moim starym spalonym megabajcie a'la 350 wat :lol: ) ja bym tego nie brał, poczekałbym aż ktoś inny wystawi xl'ki albo kupiłbym używke na allegro pozdr.;) edit. w końcu to PALIT z palitów jest tylko golden x1600 dobry -> oczywiście wg. mnie pzodr Edytowane 10 Marca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 @Python A jakie masz chlodzenie? Jak nie orginalne to cosik malo na gpu... Jakis dziwny ten Palit... a moze to tylko to AGP :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Albo zwykłe GTO, które miały rdzeń r430 i bios podmienili. Teraz z GTO niezłe cyrki odchodzą, rdzeń r430 często się trafia, a nawet ostatnio pamięci 1,6ns (mowa o zwykłym GTO, nie o Fireblade ani GTO2) EDIT: Rzeczywiście jakaś dziwna ta grafika, na GTO też nie wygląda :huh: Tak jak pisze JROX mało na tym laminacie, a tek zielone kondensatory też jakieś dziwne. Ciekawe co to za wynalazek. Edytowane 10 Marca 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Jednym slowem laduja co chca na obojetnie jaki laminat :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Zgadza się. Jakiś czas temu poszła plota, że Ati wycofuje się z GPU x800... i przechodzi na te nowe 1XXX Ale wygląda, że to prawda i teraz czyszczą magazyny ładując co pod ręke podejdzie, aby się wszystkiego wyzbyć. Stąd taka jazda i zamieszanie teraz wśród naszych grafik. Przecież ja kupiłem x800GTO, który okazał się x800XL. Powiedzcie mi jakie macie chłodzenie na swoich XL, bo ja mam tą walentynke :razz: (czyt. w kształcie serca) Edytowane 10 Marca 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Na mojej grafie siedzi Zalman z podpisu i jak na razie sprawuje się rewelacyjnie. Nie mogę go porównać do standardowego wyjca bo go wogóle nie uruchomiłem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 U mnie na def ustawieniach po zmianie na Pentka Xc-80cu temperatury spadly ~20*C takze jestem zadowolony. A jak jeszcze z boku cos na niego przywieje to nastepne ~5* :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 @Python A jakie masz chlodzenie? Jak nie orginalne to cosik malo na gpu... Jakis dziwny ten Palit... a moze to tylko to AGP :razz: Ja mam Pentagrama CU na swoim XL-ku + wentyl 60mm http://img224.imageshack.us/my.php?image=img10944tr.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 A jaki masz/macie max karty i memek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 U mnie to jest tak jak dałem wcześniej screena GPU-455Mhz MEM-590Mhz, a teraz mnie kusi zeby go troszke dowoltować :D Robił już ktos V-moda na XL-ku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 U mnie GPU 450MHz, a MEM 550MHz. Więcej jak na razie nie próbowałem ale to jest chyba i tak już max... :| Z resztą na codzień zegary są na def ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ja sie jeszcze z Vmod wstrzymam. A po za tym to nie wiem co i jak. PCB czerwone a znalazlem tylko opis do niebieskiej XL-ki. U mnie jak narazie max to 485/600, ale to chlodzi pentek. Jak moze w koncu zabiore sie za WC to wtedy sie pobawie, a jak nie starczy to Vmod :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...