Skocz do zawartości
stickers

WhisperRock Spire IV oraz Sempron 2200+, dobre rozwiazanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym niedługo zakupić Semprona 2200+, moj aktualna konfiguracja to:

Palomino 1.7+

ABIT AN7

2x256 DDR400 Kingston CL=3

Zasiłka to porządny Chieftec 360 Wat, wiec bedzie OK.

I teraz tak: Czy Spire IV nada sie do OC tego sempa i czy mam szanse wyciagnac wiecej niz FSB200 ? Oczywiscie fsb200 mnie zadowoli ale czy da rade wiecej ?

Prosze o odpowiedzi. Czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm...SEMPRONY SŁABO SIĘ GRZEJĄ!!! Miałem 2200+ podrasowanego na 9x230 i na wetylku który miał służyć maks. do 2000+ (taki mały Cooler Master, wentylek 6cm, radiator niewiele wiekszy) miałem w stresie 52'C.... WhisperRock IV w Zupełnopsci wystarczy, zresztą to jest jeden z najlepszych (za tak niską cene) Coolerów w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE. nie bierz pentagrama, miałem i nie polecam...nie dlatego że mało wydajny, ale dlatego że mocowanie jesy g...niane i do tego mozna spalić proca (co mi się udało zrobić, dobrze że był na gwarancji). Niezbyt dokładnie wykonane sa te coolery, niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam maltana gadzasz glupoty :) jak sie robi wszystko ostroznie a nie na chama to jakim cudem mozna spalic proca, co prawda zapiecia w tych coolerkach nie sa najwyzszych lotow ale w zupelnosci wystarczaja do porzadnego zamocowania na procku, trzeba tylko uwazac jak zreszta z kazdym chlodzniem zakladanym na procka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe...głupoty głupotami, a spalony procek jest faktem. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją i co najśmieszniejsze, nie po raz pierwszy ani nawet piąty. Mam w tej chwili SI-97 i ten wentyl jest tak samo trudny do założenia i zdjęcia (trzeba odkręcać zasilacz).

SERIO: wydajnośc pentagrama nie jest aż tak duża, żebyś musiał przepłacać 30 PLn. Tak, 30, bo na Allegro Whisperrock kosztuje 35, a QC-80 ALCu kosztuje 65.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE. nie bierz pentagrama, miałem i nie polecam...nie dlatego że mało wydajny, ale dlatego że mocowanie jesy g...niane i do tego mozna spalić proca (co mi się udało zrobić, dobrze że był na gwarancji). Niezbyt dokładnie wykonane sa te coolery, niestety.

Przeczytaj instrukcje obslugi ze zrozumieniem nastepnym razem to nie bedziesz tu takich bzdur pisal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem whisperrocka od wczoraj mam pentagram qc-80alcu i róznica na korzyść pozycji nr2 jest ogromna. Wr4 bartek 2200mhz 1.65 i epoxie 8krai(zaniża temperatury) po primie 30 min temp 50 stopni na pentagramie przy takich samych warunkach paćie itd itp temp 42 stopni to 8 stopni różnicy wypas na maxa a co do montowania to według mnie ten sposób jest zajebisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WR IV 2800rpm (drozsza wersja)

227x9 1.95v <lol> (Cwokowaty t-bred :angry: ) temp stress prime drugi test 2h - 45-49*C

Buda wentylowana Thermalem 120mm 76CFM przod i tyl 80mm 20cfm ale buda otwarta ;p

Fajny wentylek, ciszy przy 2800 ale trzeba zdjac grill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chyba jednak zapodal tego freeza ale nie ze wzgledu na wydajnosc a ze wzgledu na cisze ... whisper jest zdecydowanie slyszalny ...

chyba ze zakupisz tego whisperka i zamontujesz na nim jakiegos arctica albo cos cichego ....

fsb 200 osiagniesz spokojnie .... ja mialem 1.7+ na 212x10.5 na tym co mam bez problemow ... na whisperze wczesniej ( poszedl do nazeczonej i niedlugo bede musial go zmienic bo sie wiatraczek "kończy" :[ )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, ja mam pytanie... jak ma sie wydajnosciowo kuler boxowy do 2200+ (aluminiowy) do Titana aluminiowego z cooler masterem 2100 obrotow na pascie titana rowniez? Bo w tej chwili na NF7 przy czestotliwosci 200x9 i zamknietej budzie mam na Titanie 48 stopni. Nowa paste bede mial jutro albo pojutrze - Arctic Silver 5 i jesli warto to na razie wmontuje Boxa AMD a nie chce mi sie robic kolejnych testow po 2 dni (tylko wtedy sa optymalne wyniki jak dla mnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WR IV 2800 RPM Pastaarctic ceramique

Temp w pokoju po 5 h skladzaniu pokoju (temp mierzone termometrem zaraz przy podlodze - 6*C)

Proc 227x8.5 1.8v - temp stress prime 30 minut - 34*C  :D

1291518[/snapback]

Nie no chłodzonie lepsze niż WC :D

Jak rozwiązałeś problem ponownego ogrzania pokoju? :lol:

Dzisisaj zmieniłem Whisper Rocka IV na Pentagrama i jest poprawa 4-5 stopni w dół.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no chłodzonie lepsze niż WC :D

Jak rozwiązałeś problem ponownego ogrzania pokoju?  :lol:

Dzisisaj zmieniłem Whisper Rocka IV na Pentagrama i jest poprawa 4-5 stopni w dół.

1291598[/snapback]

Bluza i kurtka na siebie i jazda. Chlodze pokoj bo dzis do mnie przychodzi 2500+ i od razu beda testy. SP-97 I vantec w drodze wiec nie chce przegrzac procusia zwklaszcza ze przy okazji testowac bede bh-6 wiec moze uda sie 250x11 a to juz troche duzo jak na WR IV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak xD

W czwartek maja byc mrozy do -18*C :D Wiec wtedy chlodzenie pokoju przez 10h i zaczynam zabawe z kreceniem GF 4 I GF 4MX (jak zyje) :D

Mysle ze w pokoju kolo 5 rano w czwartek bede miec -10*C przy podlodze. Musze wyciagnac recznik zeby zatkac od dolu drzwi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi