Varrol Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 No wiec zacznijmy od tego co mam: Antek 1700+ kręćnięty na 2200MHz - idzie na 2400MHz, ale niestabilnie - nawet przy max napięciu - czyli koło 1.75V. Znowu na 2200MHz chodzi 1.6V i jest stabilny. Nie zamierzam robić V-moda na płycie, także dalsze podkręcanie jest raczej niemozliwe. No więc - w mniej lub bardziej dalekiej przyszłości planuje zmieniać sprzęt - i nie wiem, czy czekać aż powstana dobre płyty pod Antka 64 (bo narazie to coś słabo) i wtedy zmienić płytę+procek. Czy może wsadzić do tego co mam najlepszego procka pod Socket A jakiego sie da (jeszcze nie wiem, który to :lol: ). Karty graficznej nie opłaca mi się zmieniać - bo i tak niewielką różnicę bym odczuł wydając do 1000zł... Pamięci tez nie, ale tu w sumie z myślą o DDR2... Ogólnie chodzi o to, czy jest sens zmieniać procka na lepszego - czy to mi w ogóle coś da - ablo czy różnica będzie na tyle duża, żeby się opłacało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Moim skromnym zdaniem nie opłaca Ci się na razie zmieniać procka ;) Co do karty grafiki, to możesz poczekać, aż wyjdzie GF6600 GT na AGP - powinien kosztować w granicach 1000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Gainward 6600GT już jest: http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1319 tylko ta cena :-? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 A pomysl o Bartku Mobile... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 A pomysl o Bartku Mobile... No ta, wykreci kolo 300 MHz wiecej. Lepiej ta kase (ok. 450 zl) odlozyc na nowa platforme, akurat bedzie na mobo pod A64, sprzeda stare bebechy i trocha dolozy i bedzie proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 a ja twierdze ze jest sens zmieniac procka. Sam sie przesiadlem jakies 3 ygodnie temu z AXP 1700+ podkreconego na 2100MHz (10,5 x 200) na A64 3000+. Ten A64 bez podkrecania jest duzo szybszy od poprzedniego podkreconego AXP1700+ przedewszystkim widac to grach, ale to wiadomo ze A64 w grach wypadaja wysmienicie. A do tego jak on sie kreci. w watku o A64 opisalem jak mi wczoraj poszedl na 10x270MHz = 2700MHz to zegar szybszy od FX55 czy A64 4000+, jedyne co musisz kupic to dobre pamieci wtedy wykorzystasz max z takiego proca. Obecnie biega mi spokojnie bez zadnych problemow na 10x250MHz = @3800+ pamieci na 204MHz. Roznica miedzy AXp jest widoczna masakrycznie. A co do plyt to tez sie nie zgodze ze nie ma dobrych pod A64. A co do wyboru miedzy socketem 754 czy 949 to jest w topicu o A64 link to ladnego testu i porownania wlasnie tych socketow i wypada na kozysz S754 - lepiej sie kreca :) aha i temperature mam mniejsza niz na AMD XP pomimo tego ze tak mocno sie A64 kreci tyle ze napieci mniejsze 1.6v. Z drugiej strony jak nie masz pieniedzy na plyte to rzeczywiscie zakup Mobilnego bartona tez bedzie dobrym rozwiazaniem i puszczenie go na 2500-2600MHz tylko pamietaj ze nie bedzie mial zadnych szans z A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...