legolas Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Nówka Chieftec 420W 420-302 DF i program AIDA wskazuje przy -5V +3,35V. Wszystko chodzi, ale to wskazanie jest niewłaściwe. Dodam, że to zasilacz 24pin i zastosowana jest przejściówka 24/20. Wszystko kupione w jednej firmie. Co Wy na to? Reklamować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Ehhhh ile można.... :baranek: A poczytać przyklejonych tematów to Ci się pewnie nie chce? A szkoda, bo wszystko masz TU :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Ehhhh ile można.... :baranek: A poczytać przyklejonych tematów to Ci się pewnie nie chce? A szkoda, bo wszystko masz TU :? No raczej nie podawaj mi topików niedotyczących mego pytania. Jakie tolerancje są na poszczególne napięcia to ja wiem. Program wskazuje, jak wskazuje, a wszystko chodzi oki, a mnie interesuje, czy reklamować, czy to napięcie nie jest istotne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 sprawdź miernikiem to będziesz wiedział (a w ostateczności odczyt z biosu...) aida często ma przekłamania Jak zmierzysz i b bęzdie złe to dopiero zacznij się martwić ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Ciekawe jak źle? W biosie jest 0 (zero) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 A co ci wskazuje przy +3,3V? Mi się wydaje, że to może wynikać ze złej konfiguracji programu monitorującego. Program ten najprawdopodobniej podaje ci wartość napięcia 3,3V (która jest poprawna) w miejscu przeznaczonym na napięcie -5V. Raczej wszystko będzie w porządku, ale nie zaszkodzi zmierzyć miernikiem, aby mieć całkowitą pewność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Tak to wygląda. Chwilowo brak miernika i niemożność sprawdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 U mnie tak. Na przykład w miejscu VBat baterii CMOS pokazuje mi wartość, która w biosie, oraz w nowej wersji programu Hardware Doctor nazywa się "3,3V Dual Voltage". Co do twojego napięcia 3,55V, to jest to trochę zastanawiające. Nie wiem, do którego z realnych napięć to jest podobne. Jednak moim zdaniem nie ma potrzeby, żeby od razu reklamować ten zasilacz. 1) Czujniki na płycie głównej przekłamują i to często. 2) Musiałbyś pożyczyć od kogoś miernik i sprawdzić to. W instrukcji do zasilacza masz pokazane, jaki kolor kabelka odpowiada napięciu -5V 3) Nie wiem dokładnie, ale być może napięcie -5V nie jest już w ogóle potrzebne dla komputera. A może ściągnij Everest ??? Wpisz w google hasło "everest smart download". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMax72 Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 A co ci wskazuje przy +3,3V? Mi się wydaje, że to może wynikać ze złej konfiguracji programu monitorującego. Program ten najprawdopodobniej podaje ci wartość napięcia 3,3V (która jest poprawna) w miejscu przeznaczonym na napięcie -5V. Raczej wszystko będzie w porządku, ale nie zaszkodzi zmierzyć miernikiem, aby mieć całkowitą pewność. :lol: :lol: :lol: A jak dobrze skonfigurować program monitorujący płytę :?: Jak masz pisać takie gupoty to lepij milczeć :!: i nie robić z siebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 U mnie ma to się tak :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 A co ci wskazuje przy +3,3V? Mi się wydaje, że to może wynikać ze złej konfiguracji programu monitorującego. Program ten najprawdopodobniej podaje ci wartość napięcia 3,3V (która jest poprawna) w miejscu przeznaczonym na napięcie -5V. Raczej wszystko będzie w porządku, ale nie zaszkodzi zmierzyć miernikiem, aby mieć całkowitą pewność. :lol: :lol: :lol: A jak dobrze skonfigurować program monitorujący płytę :?: Jak masz pisać takie gupoty to lepij milczeć :!: i nie robić z siebie... To raczej ty jesteś tutaj niedoinformowany. Weźmy za przykład program "Motherboard Monitor 5". Ma on wiele opcji konfiguracyjnych, między innymi można wybierać rodzaj czujnika (sensora). Zmieniając ten parametr zaobserwowałem, że wskazania napięć się zmieniały (dla 3,3V - raz było 3,31V, a innym razem 3,25V; dla napięcia +12V raz było 11,98V, a w innych przypadkach 12,68V oraz 12,84V). Reasumując: Niektóre programy monitorujące da się konfigurować, co ma wpływ na wyniki pomiarów. * te pomiary były wykonane na komputerze z płytą główną Asrock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...