Skocz do zawartości
paluszek

Radeon 9250 128 MB! Ma ktoś taką karte?Jak podkręcić itp

Rekomendowane odpowiedzi

mam nowego kompa od wczoraj P4 2,4 GHz, Radeon 9250 128 (nie jestem zabardzo zadowolony) 256 DDR 400 Mhz, AsRock P4i65GV i chce podkręcić torche radka ale nie wiem jakim programem a wogule to sie troszke boje ale dobra.i jeszcze mam kilka pytań :

Jakim programem zobacze dokładny opis mojego kompa :?: :?:

Jakim programem moge sprawdzić temperature karty graficznej :?: :?:

Jakim programem moge regulować obroty wiatraka na procku i karcie graficznej (jeśli sie da):?: :?:

no i to chyba było by na tyle

dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

EDIT :

hey ludziska pomożecie ? prosze was... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh dokladnie zestaw marketowy, bylo kopowac w markecie ; ) - duzy proc, reszta parametrow dno. norma. dodatkowo marze w marketach na kompy sa o wiele wyzsze wiec ; - ).

Co do podkrecania - sciagnij program ati tool lub riva tuner.

ale zawiele z tej karty nie wycisniesz, tym bardziej ze ma chglodzenie pasywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi pomogliście :( tylko umiecie dobijać ludzi!! i ten komp nie jest za marketu tyle ze sklepu komputerowego! dobra nie ważne!

ale tak mniej wiecej ile z tej karty moge wyciagnac? standardowe ustawienia są takie 240/189 rdzeń/pamięć a jak bym chciał podkręcić to 300/250 tak by mogło być ? bez dodatkowego chłodzenia ?

i zauwazyłem że mam wyokie temperatury procka ( p4 2,4 GHz) w od 45 od 55 a obroty wiatraczka sa w granicach 2637 RPM. mógłbym je wyregolwac jakimś programem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety paluszku dales sobie badziew wcisnac ;)

Co do podkrecania - jedyna pewna metoda sa eksperymenty - podkrec troche karte, odpal 3DMarka i jakies gry i zobacz czy nie masz problemow z obrazem. Jezeli podkres troche bardziej i znow potestuj. I tak az do momentu kiedy znajdziesz maksymalne ustawienia, na ktorych jest wszystko OK.

Nikt Ci nie powie, czy karta sie na tyle podkreci, bo kazdy egzemplarz sie zachowuje indywidualnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety paluszku dales sobie badziew wcisnac ;)

badziwe jeżeli chodzi o karte graficzna to wiem! a ramu dokupie i bedzie 512 ddr 400 bo procek chyba najgorszy nie jest, nie ? za tego kompa dalem 1800zł troszke dużo (razem z obudowa) a co do tych temperatur to wydaje mi sie że są wysokie :? a od procka idzie taka tuba do obudowy to wydaje mi sie ze powinno być dobre chłodzenie no chyba że wiatraczek jest jakis do bani :!: :!: :evil:

aha i jeszcze jedno! mozna kupić czujnik do kart graficznej zebym wiedział jaka jest temp rdzenia i pamiątek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi