Radek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 tutaj są testy tych Astakow z Siriusa na BH5 1500303[/snapback] A czego się spodziewałeś po Winbondach BH5? lol :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) DFI nF4 INFINITY i Nowy oficjalny BIOS 6/15 Edytowane 17 Czerwca 2005 przez Ziku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 A jaka seria jest lepsza? Infinity czy LanParty? Jak to jest traktowane w DFI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 A jaka seria jest lepsza? Infinity czy LanParty? Jak to jest traktowane w DFI? 1500349[/snapback] LanParty ofc. Stary wez mi powiedz jak Ty zrobiles 31k w 3dm2k1 na 800xl ??? Kurde max co mi sie udalo na 800xt to 27,5k. W jakich warunkach testujesz? Bo mam bardzo podobny sprzet co Ty (no pamieci mi chodza wolniej o 120mhz i gorszych tajmingach) i liczac wydajnosciowo to powineniem miec co najmniej tyle samo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 acd wynik Radka imho normalny jest, ja mam bez kręcenia grafy to co w podpisie :) LanParty oczywiscie lepsza od Inifnity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 acd wynik Radka imho normalny jest, ja mam bez kręcenia grafy to co w podpisie :) LanParty oczywiscie lepsza od Inifnity 1500373[/snapback] Moze i normalny, ale z tego wynika, ze da sie zrobic wiecej . No i ja musze miec wiecej ... MORRRE :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Witam, wiem, ze moge tym co napisze sciagnac na siebie gniew forumowiczow, ale po prostu szukanie, tego co chce wiedziec jakos mi nie idzie. (Chociaż nie mówie, że nie probowalem.)Dlatego prosze o wyrozumialosc i pomoc w rozwiazaniu problemu. Mianowicie zaopatrzylem sie w cudowny zestawik DFI LP NF4 ultra-d + venice 3000+ i nie jest chyba do konca tak jak byc powinno. Mianowicie zdarza sie ze przy ustawieniach fabrycznych, czyli brak jakiegokolwiek OC w trakcie bootwania windy robi sie restart, albo czasem tuz po zbootowaniu sie robi... a czesem sie nie robi. Poniewaz jestem nieobyty z ta platforma plizz help me, co moze byc nie tak. Wina biosu perhaps? Dokladny config: DFI LP NF4 ultra-D Venice 3000+ Arctic freezer 64 512mb twinmos (zwykle, wymienie na 1gb speed premium jak zdobede) X800XL topower 450W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Moze i normalny, ale z tego wynika, ze da sie zrobic wiecej . No i ja musze miec wiecej ... MORRRE :evil: 1500374[/snapback] Oczywiście, ze wynik Radka jest normalny. Ja miałem 30k z groszami ledwie na 2724 MHz +grafa kręcona, więc 30900 na prawie 2,9GHz jest jak najbardziej poprawne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Oczywiście, ze wynik Radka jest normalny. Ja miałem 30k z groszami ledwie na 2724 MHz +grafa kręcona, więc 30900 na prawie 2,9GHz jest jak najbardziej poprawne. 1500566[/snapback] Miszczu, ale ja mam karte XT ,a nie XL ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) Oczywiście, ze wynik Radka jest normalny. Ja miałem 30k z groszami ledwie na 2724 MHz +grafa kręcona, więc 30900 na prawie 2,9GHz jest jak najbardziej poprawne. 1500566[/snapback] Mój wynik jest na 2.85 GHz, dlaczego zatem nie na więcej niż 2.9 GHz? Bo kufa coś się dzieje z CPU... i wywala errory niezależnie od taktowania, vcore i zegara pamięci... A przecież jest 2.9 1.52v prime stable... Czegoś nie rozumiem. ;) A po za tym swoje w moim wyniku zrobiły też pamięci @ 260 MHz (Winbond CH6) z najbardziej możliwie wydajnymi alphami. ;) A wszystko odbyło się @ 3.53v. ;) Później niestety jedna kostka zaliczyła typową śmierć Winbonda. Czyli raz działa, a raz nie działa. Co do wyników... Niedługo będzie X850 XT PE więc zdobędę pierwszą nagrodę. Innej opcji z taką grafą nie widzę. :P Stay tuned. :) A tak BTW. Hanu podejmij wyzwanie i zrób lepszy wynik ode mnie. ;) Bo widzę, że Mardok się wkurzył i walnął prawie 32k. :D Cavarr: Ja bez kręcenia grafy mam 28k @ 2.7 GHz na TCCD 2.5-3-3-5-1T-7-12 + Najostrzejsze Alphy... Więc cos z Twoim wynikiem jest nie tak. ;) acd: I co z tego? Masz bardzo marne pamięci, które blokują Ci wydajność CPU... Edytowane 17 Czerwca 2005 przez Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 27k w 2001 na Twojej konfiguracji to faktycznie troszkę mało, powinieneś mieć coś kiela 30k z małym plusikiem. Z lekko podkręconą grafą rzecz jasna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 27k w 2001 na Twojej konfiguracji to faktycznie troszkę mało, powinieneś mieć coś kiela 30k z małym plusikiem. Z lekko podkręconą grafą rzecz jasna. 1500962[/snapback] Pablo myślisz, że 30k jest tak łatwo zrobić na XL? ;] Z Venice z pewnością jest prościej, ale... bez świetnych pamięci nie zrobisz. ;) Na HyperX mi się nie udało. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 "Radek" to było do "acd" on ma x800xt i procka na 2800, więc 27k to troszke mało. Na 2655 fakt że na PE robiłem coś kiela 30k bez podkręcania karty, fakt że nowe driversy 5,6 nie są dedykowane pod 3dMarka2001. Tu właśnie uwaga do "acd" jaką masz wersję sterowników. sorka za małe zamieszanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) To ja mam z was chyba najwolniejszą grafikę, X800Pro... "Bo widzę, że Mardok się wkurzył i walnął prawie 32k. " Żadne prawie ;) 32067pk in 2k1 ORB Edytowane 17 Czerwca 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Poczekaj ....... tylko zmienię sterowniki i postaram się targnąć na Twoj wynik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ke ?! ty X850XT PE chcesz gonić 12potkowego X800Pro ?! Tez sobie wybrałeś „równego” przeciwnika… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Sprawdzal ktos nowy bios? Podobno nie działa klawiatura na USB. Ja nie moge tego sprawdzic, bo mam klawe na PS2. Poza tym reszta w zasadzie bez zmian, jak na pierwszy rzut oka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 A uważasz że w 2001 to są między tymi kartami jakieś kolosalne różnice? Taktowanie procesora przy tych kartach ma wiekszy wpływ w tym benchmarku, a przynajmniej tak mi się wydaje. Co innego 2005. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 @Pablo70: 1. Jak porównywałem wcześniej to te dodatkowe 4 potoki dają kopa koło 1k pk 2. Największego kopa dał mi ram tylko na mobo nie na grafie ;) 3. A moja to zupełnie dziwny przypadek zawłaszcza w 2k3 i 2k5 ale o tym pisałem już w innym temacie. 4. Tak czy siak jak chcesz się ścigać proszę bardzo zdrowa rywalizacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 @Pablo70: 1. Jak porównywałem wcześniej to te dodatkowe 4 potoki dają kopa koło 1k pk 2. Największego kopa dał mi ram tylko na mobo nie na grafie ;) 3. A moja to zupełnie dziwny przypadek zawłaszcza w 2k3 i 2k5 ale o tym pisałem już w innym temacie. 4. Tak czy siak jak chcesz się ścigać proszę bardzo zdrowa rywalizacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;] 1501048[/snapback] Mardok co Ty tak sobie to bierzesz do serca? Wszyscy wiedzą że wynik 32k w 2k1 jest rewelacyjny. Tutaj chyba rekord oscyluje w granicy 32-33k Na pełnym X800XT PE i to i tak podkręconym. To że ktoś ma x8xxXT PE nie daje mu od razu 35k. 30k jest ciężko przekroczyć, no chyba że ktoś ma taką kartę jak TY :) i takie pamięci, abo potrafi to z nich wydusić. Osobiście max. w 2k1 mam niecałe 31k i nie bardzo wiem skąd wyczarować więcej. Myślę że nie tylko ja borykam się z tym problemem. Natomiast zdrowa rywalizacja to jest wtedy kiedy mam identyczne komputery (wiadomo teoria). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Witam, wiem, ze moge tym co napisze sciagnac na siebie gniew forumowiczow, ale po prostu szukanie, tego co chce wiedziec jakos mi nie idzie. (Chociaż nie mówie, że nie probowalem.)Dlatego prosze o wyrozumialosc i pomoc w rozwiazaniu problemu. Mianowicie zaopatrzylem sie w cudowny zestawik DFI LP NF4 ultra-d + venice 3000+ i nie jest chyba do konca tak jak byc powinno. Mianowicie zdarza sie ze przy ustawieniach fabrycznych, czyli brak jakiegokolwiek OC w trakcie bootwania windy robi sie restart, albo czasem tuz po zbootowaniu sie robi... a czesem sie nie robi. Poniewaz jestem nieobyty z ta platforma plizz help me, co moze byc nie tak. Wina biosu perhaps? Dokladny config: DFI LP NF4 ultra-D Venice 3000+ Arctic freezer 64 512mb twinmos (zwykle, wymienie na 1gb speed premium jak zdobede) X800XL topower 450W 1500556[/snapback] W zasadzie sam sobie udzieliłeś odpowiedzi . Wypróbuj inny bios do płyty . Jest ich w końcu ponad 20 , czy 30 nawet . Któryś z nich napewno dopasujesz . Winę ponoszą pamięci i ich kompatybilność z płytą . Wyszedł np. najnowszy 615 . Sprawdź , też i inne gdyby na tym nie chodził . Pozdrawiam . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 wladowalem najnowszy oficjalny bios i faktycznie klawa USB nie dziala. moze zmienie jeszcze na cos wczesniejszego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 "Radek" to było do "acd" on ma x800xt i procka na 2800, więc 27k to troszke mało. Na 2655 fakt że na PE robiłem coś kiela 30k bez podkręcania karty, fakt że nowe driversy 5,6 nie są dedykowane pod 3dMarka2001. Tu właśnie uwaga do "acd" jaką masz wersję sterowników. sorka za małe zamieszanie. 1501006[/snapback] Stery to: NGO opt.drvs na cat. 5.4 Moim zdaniem powinienem miec cos kolo 30k w 3dm2k1, co moze byc przyczyna takiego nieskiego wyniku? Inna sprawa, ze 3dm03 mam normalnie i 3dm05 tez, ale tym razem nie napisze ile mam - powiedzcie mi ile byc powinno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Stery to: NGO opt.drvs na cat. 5.4 Moim zdaniem powinienem miec cos kolo 30k w 3dm2k1, co moze byc przyczyna takiego nieskiego wyniku? Inna sprawa, ze 3dm03 mam normalnie i 3dm05 tez, ale tym razem nie napisze ile mam - powiedzcie mi ile byc powinno... 1501284[/snapback] Stary pisałem już na temat Twoich Hynixów... One się do niczego nie nadają przynajmniej w przypadku platformy S939 i nForce4/nForce3... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capri Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) dobra, poddaje sie... przewertowalem ~70 stron tego wUntka (wiem, jestem dzielny ^^) i dalej nie mam sily i pomyslow, wiec nie piszcie mi prosze archiwum ;p problem jak tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...dpost&p=1336486 pkt.2 - zabawa large/lba nie pomaga (tylko takie rozwiazanie poki co znalazlem) i mam podejrzenia co do hdd (ustawienie w bios jakies: w sensie), ale to troche zgaduje... wszystko sie ladnie zglasza i ma chec wspolpracowac, ale tylko do pewnego momentu :/ Venice, Chif 360W (20pin bez przejsciowki), pamieci poki co slabe (goodram), ale zonglowalem nimi sporo (dual, single, etc.) i raczej wykluczam problem z nimi. prosze o jakies sugestie, bo przy piatku 'zaslablem' ;-) [edit]hirenboot cd, win98 - wszystko dziala tak, jakby komunikacja miedzy ide2 (cd rom) a ide1 byla po laczu 56k - niby dziala, ale bardziej 'nie', niz 'tak' :/ bios 0310 o ile pamietam[/edit] [edit2]ruszylo - to normalne ze tak dlugo trzeba czekac na inicjalzacje instalera? [/edit] Edytowane 17 Czerwca 2005 przez capri Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 A tak BTW. Hanu podejmij wyzwanie i zrób lepszy wynik ode mnie. ;) Bo widzę, że Mardok się wkurzył i walnął prawie 32k. :D 1500951[/snapback] Ty tu smoka nie drażnij :lol: Dawno nie bawiłem się w "mareczki" wię chyba tzreba coś pokazać.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Ty tu smoka nie drażnij :lol: Dawno nie bawiłem się w "mareczki" wię chyba tzreba coś pokazać.... 1501352[/snapback] Życzę Ci powodzenia. Ale wątpię szczerze w coś zdecydowanie więcej niż 31k z X800XL. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 (edytowane) hi poczytajcie sobie thread , na temat DFI NF4 i problemy JP17 V_Dimm , ja jestem w szchoku :shock: kto ma podobne problemy ??? http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=10555 Merlin :wink: Edytowane 17 Czerwca 2005 przez by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Rzeczywiście, sporo powyżej 31k to na pewno nie będzie, na pewno nie przy tak mocno ograniczonych możliwościach rdzenia r430. Tak czy siak coś na dnaich wystrugam, tylko sysa postawie normalnego, bo ten juz jak spuchł, ze ledwie łazi. Choć z drugiej strony przy "odpowiednich środkach" można i tak :D : 3DMark2001 BEST Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokoon Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Montowal juz ktos ZALMANA NB47J na mostku zamiast malego upierdliwca? Ja mam srednio 45-47ST gdy wstawilem przed upierdliwca wentyl 90 temp spadla do 40-42. Interesuja mnie wyniki z ZALKIEM bo dzisiaj popoludniu jak byl upal mialem prawie 50ST na mostku :mur:. To jedno a drugie czy ktos sprawdzal bios od hellfirea? Za pare dni lykne big typhoona albo shoguna jak bedzie u Zenkowego Fista i zacznie sie mielenie B). A i jeszcze jedno wymyslil ktos COS na PWM IC? Moze jakis malusi radiatorek :D. Co do mos-fecika chyba poszukam w miescie wentylka 20mm chyba widzialem w elektronicznym :lol:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...