luks__pl Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 W tej chwili mam: P4 2,6HT (800) seria D1 @ 3,3Ghz IS7-E 2*256MB TwinMos TWISTER Czy opłaca się to zamienić (za dość sporą dopłąta) na: Athlon 64 3000+ Winchester, skt. 939 Box 512MB A-DATA 566 i jedna z tych płytek: ASUS A8V (Via K8T800Pro) ASUS A8V Deluxe (Via K8T800Pro) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12670 K8T Neo2-F (K8T800 Pro) K8T Neo2-FIR (K8T800 Pro) K8N Neo2 Platinum (nForce3 Ultra 250Gb) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13941# K8N Neo2 Platinum-54G (nForce3 Ultra 250Gb) Nigdy nie miałem stycznośc z AMD więc pytam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 :P Może przynajmniej powiecie jaki chipset jest lepszy Via K8T800Pro czy nForce3 Ultra 250Gb ? Czy ta płytka będzie dobra AsusA8VDeluxe, czy lepij <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś na nForce3 250Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 moim zdaniem się nie opłaca ale samemu się pytałeś o to więc nie gadaj że tamto i tamto :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 moim zdaniem się nie opłaca ale samemu się pytałeś o to więc nie gadaj że tamto i tamto :wink: :D i o to mi chodzi, żeby każdy wyraził swoją opinię bo nie mogę się zdecydować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan07 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 a co sądzicie o ABIT A8V ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 AV8 jezeli juz :) Ja zdam relacje jak juz bede mial pelnego kompa czyli najwczesniej w piatek :) Ale plyta z recenzji wynika ze jest zajebista :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Słyszałem, że zwiększanie napięcia na A64 :( drastycznie skraca ich żywotnośc, czy ktoś może potwierdzić te informacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Słyszałem, że zwiększanie napięcia na A64 :( drastycznie skraca ich żywotnośc, czy ktoś może potwierdzić te informacje ? z kazdym procesorem jest tak obojetne czy to intel czy amd. a co do mobo to abit wychodzi z nowa mobo dla A64 ktora ma PCI-EXpress wbudowany zamiast AGP. Bardziej przyszlosciowa mi sie wydaje. Wiecej informacji o tej mobo znajdzisz na stronie ABITa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 podoba mi sie ten av8 abit , ale na stronie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14049 wynika ze nie ma ramki wkolo soketu , i co tereaz , kupujac procka musze kupic jescze ramke ???? co sadzicie otej plytce ?? ma zablokwoane pci ??? chce na tej plytce krecic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Jedno pytanko na które bardzo bym chciał uzyskać odpowiedz, co lepsze: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12670 czy http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13941 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Wymiana calkiem fajna, ale jak Cie czas nie goni to bym poczekal az wyjdzie DFI na nForce3 Ultra (ma byc w styczniu). BTW czy producenci stosuja nForce3 250Gb do S939? Bo ja nie znalazlem takiego modelu, wszystko co bylo to na nForce3 Ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Z tym napięciem to chodziło mi o to: http://www.modernizacje.net/index.php?page...e=newsy1&id=846 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 bierz msi na nforce 250U... jak nie to abit av8/asus av8d ale czy jest sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Wiadomo że S939 z VIA K8T890 będzie w sprzedarzy dopiero 1 stycznia, więc troche wcześniej niz nForce 4. Jak ci zależy na PCI-e to możesz te 15 dni poczekać. Asus A8V-E Deluxe PCIex Chociarz w tm przypadku ta płyta miała problemy z biosem Tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Nie bierz Asusa jak będziesz podkręcał. Do o/c to tylko MSI z tych dwóch. A najlepiej wogóle Abita (on ma koszyk wokól socketu, więc nie wiem skąd wyczytałeś że nie ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 z tym koszykiem to nie wszystkie wersje mają. Te co maj koszyk to mają dopiskie w przypadku IC7 "Abit IC7-MAX3" Tylko one sa znacznie droższe jakieś 200 zł. Ale jak pieniądze nie grają dla ciebie roli to na niego też sie można zdecydwać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Do wyboru mam tylko ASUSA lub MSI. Nie chcę pci-e, chcę płytkę z AGP bo juz wpakowałem pieniądze w 6800GT. Wole Asusa ze względu na rozmieszczenie elementów. Z tym MSI sądze, że będze problem z założeniem większego coolera np. Pentagrama 120mm lub nowego zalmana bo podstawka procesora jest bardzo blisko AGP: http://img.ktr.pl/p/plmsk8nneoplat939/db.jpg Ten ASUS jest naprawde zły do OC ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Też biorę MSI na NF3Ultra i myślę, że bedzie i stabilna i wydajna, a i podkręcić się da bo na nForce i wogóle zajawkowa. K8T880 nie ma blokady PCI/AGP więc NF3 będzie lepsza do o/c pod każdym względem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 z reglu nforce są lepsze do oc. weź MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelu123 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Ja bym nie zmienial sprzecik masz nie najgorszy wiec po co:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Ja bym nie zmienial sprzecik masz nie najgorszy wiec po co:-) Mogę pozostać przy intelu, oczywiście lepszym niz teraz mam ale nie wiem jak będzie wyglądała sytuacja z aplikacjami 64bitowymi za pół roku lub rok. Jeśli Intel to: P4 3,0GHz HT Prescot na 478 lub LGA775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Ja bym nie zmienial sprzecik masz nie najgorszy wiec po co:-) Mogę pozostać przy intelu, oczywiście lepszym niz teraz mam ale nie wiem jak będzie wyglądała sytuacja z aplikacjami 64bitowymi za pół roku lub rok. Jeśli Intel to: P4 3,0GHz HT Prescot na 478 lub LGA775 Narazie aplikacji 64 bit nie ma i ich nie widać. Windowsy 64bitow są dopeiro w betach, chyba ze linuksa używasz. Przecierz w każdej chwili możesz zmienic, (NIE ŻYJEMY W PRL) a z biegiem czasu stanieją i stana sie lepsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 ja na razie bym nic nie zmienial i poczekal az sytuacja sie rozwinie :] puki co to mozesz i tak swobodnie sobie pogiercac w co tam ci sie tylko zachce i nie tylko a co do sprzetu to ja na twoim miejscu poczekal bym na plytki z NF4 bo maja np wbudowanego sprzetowo firewalla nie obciazajacego procka :} w styczniu ma byc DFI na nforce3 +AGP a zaraz po niej DFI nForce4 SLI wiec bedziesz mogl sobie w co chcesz zainwestowac .... asus nf4 SLI ma byc w polsce za jakis tydzien moze dwa i ma kosztowac ok 550zl... Do krecenia to najlepsze MSI i EPOX (na tym ostatnim ponad 310HTT juz widzialem :] ) Moim zdaniem lepiej jest brac plytki na nf bo nie ma problemow z blokowaniem pci/agp a na via ponoc nie zawsze to dziala tak jak powinno ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Problemem jest to, ze nie mogę czekać i już w sobotę muszę złozyć jakąś platformę :( Chyba złożę również coś na 478 a najwyżej za rok zmienię na A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 K8T880 nie ma blokady PCI/AGP więc NF3 będzie lepsza do o/c pod każdym względem. A coz to za chipset K8T880?? Masz jakies przecieki z Tawjwanu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Chyba mu chodziło o Via K8T800 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 K8T880 nie ma blokady PCI/AGP więc NF3 będzie lepsza do o/c pod każdym względem. A coz to za chipset K8T880?? Masz jakies przecieki z Tawjwanu?? Sorka, tak myślałem, o nowym K8T890, że wydedukowałem właściwie niepotrzebnie, że poprzednik nazywa się K8T880. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 No dobra, ale ja dalej nie rozumiem. Skad twierdzenie, ze nie ma blokady i skad wzioles AGP w chipsecie z PCIe? Zreszta tak czy siak posiada. Dla uszeregowania. K8T800 nie byl stosowany w plytach s939. Tylko wersja K8T800Pro, ktora blokade AGP posiada: http://www.via.com.tw/en/products/chipsets...n_k8-series.jsp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Do krecenia to najlepsze MSI i EPOXchyba zapomniałeś o najważniejszym ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[]ABIT/[] btw: Jeszcze nie widziałem K8T800Pro z problemami z blokadą PCI/AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 luks__pl tylko nie MSI :P Jakos mnie nie przekonuje ta firma :P Wez EPoXa, o ktorym juz jest troche na forum... EP-9NDA3 - czy jakos tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...