SxxxK Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Przeszukałem torche sieci i nic na ten temat nie znalazłem. A więc mój problem to: 1) Karta sieciowa nie wykrywa kabla podczas włączania, trzeba wyjąc kabel przed włączniem, włożyć po tym jak sie komp odpali (i też nie zawsze łapie), delikatnie mówiać prubuje róznych kombinacji. 2) Komp resetuje sie bez wiekszej przyczyny, sprawdzałem codeshita na dużo lepszym sprzęcie sprawuje się bez problemów, myślałem że to ramki więc wymieniłem 128 SDR (wykrywał jako 64) na 2 X 64+32 i dalej to samo. POtrafi chodzić dwa dni bez przerwy i przycięcia, a czasami resetuje się co 5 min. Mój super sprzęt to: Celina 466 na slocie, A-Trend ATC-6240 (z najnowszym biosem), obecnie 160 MB SDR, maxtor 40 GB, codeshit 300W, GeForce 2 32 MB, marna dźwiekowa pod ISO i sieciówka pod PCI (grafa,muzyka isieć wcześniej bez problemów sprawowały się na innych kompach, pamieci i dysk też) :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 eee.. Kliknij a wyskoczy pajacyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SxxxK Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Tak więc pajacyka sprawdziłem zanim wogóle założyłem ten topik i mysle że to mój mainboard to tylko on jest nie z moich poprzednich kompów, ale najważniejsza jest sieciówka, sprawdzałem rpzerwania, rózne karty graficzne PCI/AGP rózne muzyczne i dalej to samo. Moze w tym mi ktoś pomoże?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Mialem juz podobne motywy z sieciowka, ale to nie byla na skretke, tylko to drugie - starsze ( z T-connectorem). Pomoglo wlozenie kart do innego kompa :| Odnosnie restartowania, to moze jest jakas czynnosc, przy ktorej to najczesciej wystepuje - zwrac na to uwage.. Jesli piszac ISO miales na mysli ISA, to moze ta karta jest przyczyna.. Zrob tak, jak opsialem w tym topicu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=100473 Mam nadzieje, ze natrafisz na przyczyne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SxxxK Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Przyczyny resetowania szukam już ze 2 tygodnie (różne OS, różne dyski twarde, linuxy live cd) raz myślałem że już mam - wsadziłem tylko jedne pamieci 64 MB w drugie gniazdo i biegał kilka dni bez problemu, potem znów pojawiły się resety, dalej próbuje róznych ustawień z pamięciami, choć programy do testowania nie pokazują błędów. Przyczyny w software nie zauważyłem - wiesza sie bez żadnej reguły. Z tym ISA to rzeczywiście mi się pomyliło, ale kto pamięta rzeczy sprzed 10 lat?? :> A kompa rozbiore na części i poskładam od nowa w przyszłym tygodniu jak bede miał troche czasu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...