Skocz do zawartości
SxxxK

Dziwny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukałem torche sieci i nic na ten temat nie znalazłem. A więc mój problem to:

1) Karta sieciowa nie wykrywa kabla podczas włączania, trzeba wyjąc kabel przed włączniem, włożyć po tym jak sie komp odpali (i też nie zawsze łapie), delikatnie mówiać prubuje róznych kombinacji.

2) Komp resetuje sie bez wiekszej przyczyny, sprawdzałem codeshita na dużo lepszym sprzęcie sprawuje się bez problemów, myślałem że to ramki więc wymieniłem 128 SDR (wykrywał jako 64) na 2 X 64+32 i dalej to samo. POtrafi chodzić dwa dni bez przerwy i przycięcia, a czasami resetuje się co 5 min.

Mój super sprzęt to: Celina 466 na slocie, A-Trend ATC-6240 (z najnowszym biosem), obecnie 160 MB SDR, maxtor 40 GB, codeshit 300W, GeForce 2 32 MB, marna dźwiekowa pod ISO i sieciówka pod PCI (grafa,muzyka isieć wcześniej bez problemów sprawowały się na innych kompach, pamieci i dysk też) :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc pajacyka sprawdziłem zanim wogóle założyłem ten topik i mysle że to mój mainboard to tylko on jest nie z moich poprzednich kompów, ale najważniejsza jest sieciówka, sprawdzałem rpzerwania, rózne karty graficzne PCI/AGP rózne muzyczne i dalej to samo. Moze w tym mi ktoś pomoże??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem juz podobne motywy z sieciowka, ale to nie byla na skretke, tylko to drugie - starsze ( z T-connectorem). Pomoglo wlozenie kart do innego kompa :|

Odnosnie restartowania, to moze jest jakas czynnosc, przy ktorej to najczesciej wystepuje - zwrac na to uwage..

Jesli piszac ISO miales na mysli ISA, to moze ta karta jest przyczyna..

Zrob tak, jak opsialem w tym topicu:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=100473

Mam nadzieje, ze natrafisz na przyczyne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyny resetowania szukam już ze 2 tygodnie (różne OS, różne dyski twarde, linuxy live cd) raz myślałem że już mam - wsadziłem tylko jedne pamieci 64 MB w drugie gniazdo i biegał kilka dni bez problemu, potem znów pojawiły się resety, dalej próbuje róznych ustawień z pamięciami, choć programy do testowania nie pokazują błędów. Przyczyny w software nie zauważyłem - wiesza sie bez żadnej reguły. Z tym ISA to rzeczywiście mi się pomyliło, ale kto pamięta rzeczy sprzed 10 lat?? :>

A kompa rozbiore na części i poskładam od nowa w przyszłym tygodniu jak bede miał troche czasu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi