domelek Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Witam serdecznie Mam procesor celeron coppermine 900MHz i mam problem z uruchomieniem go, tzn dobraniem płyty głównej do niego, najpierw próbowałwem na ASUS P3B-F ver 1.03, ale okazało się, że [gluteus maximus] nie idzie, potem było MSI 6163 ver 2 pro też [gluteus maximus] maks mnożnik to 8,5 x 100, nie wiem jaką płytę użyć mam 2 przejściówki fcpga/Sslot1 ale na każdej jest napięcie od 1,85V a ten procek wymaga 1,75v, były one ustawiane na automat więc nie wiem może to wina przejściówek. Z tego co wyczytałem to wersja 1.04 asusa obsługuje ten procek, ale ona jest na slot1 i znów ta nieszczęsna przejściówka. Jaką platformę polecilibyście żeby na 100% zadziałała. Kompa robie mojej dziewczynie więc nie chcę po raz 3 wyjść na głupka, PROSZĘ POMÓŻCIE!!! Aha płyta musi być full ATX nie tam, żadne micro no i w miarę tania :wink: Z góry dzięki za odpowiedzi. P.S. Myślę o tym ASUS'ie ver PCB 1.04 czy to chodzi jakoś na tym biosie BETA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 a jesteś pewien że proc jest ok :>?? 2 a nie lepiej było by jakiś zestaw na amd :>?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Abit BE6-II + przejściówka na slot 1 i celeron 900Mhz miodzio chodzi - nawet na 1300Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek666 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jak do coppermine'a a w przyszlosci nie bedzie tam tualatina (aczkolwiek mozna zmodowac i tyż ponoć piknie pódzie) to polecam subiektywnie BX-133RAID Abita ('nieoficjalny' BX440 :)). Napięcia, FSB do 133 co 1MHz i inne takie tylko trzeba uważać na konkretny egzemplarz coby sie nie naciąc na padniete albo po[gluteus maximus]dajace kondensatory na plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Abit SA6 900@1200 a można i do 1350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_del Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Asus TUSL2-C, Abit SA6 - te dwie plyty byly najlepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Jedno słowo: ABIT BX133R B) i tyle :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...