Skocz do zawartości
colin_hendry

problem z zasilaczem HK550 XES-550

Rekomendowane odpowiedzi

czy to iz zasilacz ma koncowke 24 pin -owa a plyta tylko 20 pin (DFI NFII Infinity) moze byc przyczyna nie startowania kompa. Wiatraki raz sie przekreca (te swiecace mrugna ;-) ) I koniec :/ Dioda zasilania ramu swieci jednak nic nie startuje.. Wpialem analogicznie do zasilacza ze zlaczem 20 pin - wedle kolorow (4 piny poza zlaczem) Jestem w dosc glebokiej dupi.e :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem polowicznie rozwiazany - odpialem zasilanie pomocnicze +12V i dziala - jednak wskazania czujnika w porwaniu do tego co MOBO pokazywalo przy chieftecu 420 z podlaczona wtyczka +12V - TRAGEDIA musialem odkreic calkowicie procka zeby napiecie bylo w granicach 11.43V. wczesniej kolo 10.3!! :/ myslicie ze przejsciowka 24->20 pin w czyms moze pomoc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swietna zasilka i swietny test :]]]]

co sie z tym forum dzieje ?? czy jest jeszcze ktos kto potrafi cos doradzic czy tylko nasmiewanie sie i odsylanie do szukajki :/
Kup tą przejściówkę, ale ciekawe gdzie? Pożycz od kumpla zasiłke i sprawdź, choć by codegen i zobacz czy wszystko ok jak tak to zasiłka na gwarę, ale wątpię w to kup tą przejściówkę i napisz czy coś to dało i co dalej robisz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalo sie to przy przesiadce z chiefa 420. gdy podepne do spowrotem wszystko jest ok... ewidentnie sprawa zasilania/zasilki. Jakos nie usmiecha mi sie oddawanie go na gwarancje.. no nic sproboje z przejciowka , napisalem jeszcze do Hunt Keya - zobaczymy jutro. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w takim razie sprawdzi jeszcze raz czy wszystkie kabelki tak jak wpiąłeś tą tak samo jak powinny być bez przejściówki, jeśli tak i nadal występuje problem to jedyne wyjście gwara niestety

ehh - zobacze jeszcze jutro co powie gosc z Hunt Keya..bardzo ciezko jest mi sie z nim dogadac :/ tak jakby w ogole nie zauwazal co do niego pisze i w czym brzmi problem. Jesli sytaucja sie nie wyjasni to jutro sprowadzam anteca 550 true control z usa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze ten zasilacz ma złącze 22-pin i jest przeznaczony TYLKO do serwerów, stąd brak kompatybliności.

Po drugie napisałem co możesz zrobić - wypiąc dwa przewody z wytczki 22-pin i zrobić z niej 20-pin.

Chyba musze zrobic zdjecie bo nikt mi nie wierzy ze to 24-PIN - jest 12 kabelkow x2 wiec 24PIN.

Nadwyzka kabli (pinow) wystaje poza gniazdo 20PIN na plycie wiec tak jakby ich nie bylo - chyba ze zasilacz inaczej to interpretuje jesli nie sa one wpiete - wydaje mi sie ze wyciagniecie ich nic nie da.. skoro i tak nie sa uzywane..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi