colin_hendry Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 czy to iz zasilacz ma koncowke 24 pin -owa a plyta tylko 20 pin (DFI NFII Infinity) moze byc przyczyna nie startowania kompa. Wiatraki raz sie przekreca (te swiecace mrugna ;-) ) I koniec :/ Dioda zasilania ramu swieci jednak nic nie startuje.. Wpialem analogicznie do zasilacza ze zlaczem 20 pin - wedle kolorow (4 piny poza zlaczem) Jestem w dosc glebokiej dupi.e :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 no to faktycznie jesteś w [gluteus maximus] ;] bo te 4 piny nic nie zmieniają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 problem polowicznie rozwiazany - odpialem zasilanie pomocnicze +12V i dziala - jednak wskazania czujnika w porwaniu do tego co MOBO pokazywalo przy chieftecu 420 z podlaczona wtyczka +12V - TRAGEDIA musialem odkreic calkowicie procka zeby napiecie bylo w granicach 11.43V. wczesniej kolo 10.3!! :/ myslicie ze przejsciowka 24->20 pin w czyms moze pomoc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 świetny huntkey ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 świetny huntkey ;P raczej mi nie pomagasz... a jakosc tegoz HK przetestowano przy okazji testu 12 zasilaczy na http://www.oc-serwis.pl/art/t/127/12.html z testu wynika ze jest on obok Antec'a 550 najwydajniejszym zasilaczem na rynku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 swietna zasilka i swietny test :]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 swietna zasilka i swietny test :]]]]co sie z tym forum dzieje ?? czy jest jeszcze ktos kto potrafi cos doradzic czy tylko nasmiewanie sie i odsylanie do szukajki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 swietna zasilka i swietny test :]]]]co sie z tym forum dzieje ?? czy jest jeszcze ktos kto potrafi cos doradzic czy tylko nasmiewanie sie i odsylanie do szukajki :/Kup tą przejściówkę, ale ciekawe gdzie? Pożycz od kumpla zasiłke i sprawdź, choć by codegen i zobacz czy wszystko ok jak tak to zasiłka na gwarę, ale wątpię w to kup tą przejściówkę i napisz czy coś to dało i co dalej robisz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Stalo sie to przy przesiadce z chiefa 420. gdy podepne do spowrotem wszystko jest ok... ewidentnie sprawa zasilania/zasilki. Jakos nie usmiecha mi sie oddawanie go na gwarancje.. no nic sproboje z przejciowka , napisalem jeszcze do Hunt Keya - zobaczymy jutro. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 czy ktos moze wie gdzie mozna kupic takowa przejsciowke - w sieci pelno takich tyle ze z 20PIN -> 24PIN (zeby bylo smieszniej niekorzy nazywaja je 24T20 albo 24-->20 PIN :/ a ja szukam z 24PIN przy zasilaczu na 20 PIN przy plycie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 No w takim razie sprawdzi jeszcze raz czy wszystkie kabelki tak jak wpiąłeś tą tak samo jak powinny być bez przejściówki, jeśli tak i nadal występuje problem to jedyne wyjście gwara niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 No w takim razie sprawdzi jeszcze raz czy wszystkie kabelki tak jak wpiąłeś tą tak samo jak powinny być bez przejściówki, jeśli tak i nadal występuje problem to jedyne wyjście gwara niestety ehh - zobacze jeszcze jutro co powie gosc z Hunt Keya..bardzo ciezko jest mi sie z nim dogadac :/ tak jakby w ogole nie zauwazal co do niego pisze i w czym brzmi problem. Jesli sytaucja sie nie wyjasni to jutro sprowadzam anteca 550 true control z usa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Po pierwsze ten zasilacz ma złącze 22-pin i jest przeznaczony TYLKO do serwerów, stąd brak kompatybliności. Po drugie napisałem co możesz zrobić - wypiąc dwa przewody z wytczki 22-pin i zrobić z niej 20-pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Po pierwsze ten zasilacz ma złącze 22-pin i jest przeznaczony TYLKO do serwerów, stąd brak kompatybliności. Po drugie napisałem co możesz zrobić - wypiąc dwa przewody z wytczki 22-pin i zrobić z niej 20-pin. Chyba musze zrobic zdjecie bo nikt mi nie wierzy ze to 24-PIN - jest 12 kabelkow x2 wiec 24PIN. Nadwyzka kabli (pinow) wystaje poza gniazdo 20PIN na plycie wiec tak jakby ich nie bylo - chyba ze zasilacz inaczej to interpretuje jesli nie sa one wpiete - wydaje mi sie ze wyciagniecie ich nic nie da.. skoro i tak nie sa uzywane.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...