qma999 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam! Mam zamiar kupic nowy komputer...ale mam dylemat. Nie wiem jaki procesor wybrac :( Zawsze byłem fanem intela, ale z tego co widze to w wiekszosci testów lepiej wypada AMD64...Zastanawiam sie nad 2 procesorami (oba po ok.750zl): AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Intel Pentium 4 520 (LGA775) 2.80E GHz HT (Prescott) Ktory jest lepszy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Poruszasz odwieczny spor,jak napisze ze AMD to zwolennicy Intela mnie zaatakuja :D,wybierz wedlug wlasnego gustu i upodoban :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlas22 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ja osobiście wybrałbym athlona 64 bo tak jak piszesz--> jest wydajniejszy (technologia 64bity). ja powiem Ci że od zawsze mam proca AMD i jestem ZAWSZE zadowolony!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hora_Faza Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zawsze byłem fanem intela, To bierz intela :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qma999 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 hmmm...BYŁEM fanem intela, a teraz zaczynam zmieniac zdanie widząc tylu zadowolonych użytkowników procesorów AMD :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 AMD A 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 to jeszcze zalezy do czego bedziesz uzywal tego kompa. jesli bawia cie gry, filmy, internet to bralbym athlona64. jesli uzywasz kompa do jakiejs zaawansowanej kompresji czy reneringu to p4 bedzie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 To ja bym jeszcze dopisał że jak bawisz się w Linuxa albo programowanie pod linuxem to tylko AMD. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k!dman Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 w tym wypadku AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 A ja mam sentyment do intela. I nie mam zamiaru zdradzać go z AMD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixtol Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 AMD rulez!! :D Intele tez dobre ale ta cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Komp ma rok i taka konfiguracje: plyta glowna- Asus A7V8X-x procek- AthlonXP 2400+ grafa Ati Radeon 9200 128/128 ram- 1x 256mb Elixir 400Mhz i 1x 256mb Kingston 400Mhz napedy- LG DVD16x, LG 52x24x52 zasilacz- Tracer :) 300W :/ dysk- Seagate 80GB 2mb 7200 Co mozna zmienic zeby wszystko szbciej chodzilo. Z kasa ostroznie prosze!! :wink: Po pierwsze zasilacz, żeby się nic nie sfajczyło :D No i do tego grafa jeżeli lubisz pograć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Moim zdaniem AMD bo oni stawiaja na klienta.A Intel tylko probuje zarobic kase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Moim zdaniem AMD bo oni stawiaja na klienta.A Intel tylko probuje zarobic kase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Każda firma chce zbić kasę na ludziach, gdyby AMD stawiał na klientach to by rozdawał procki za darmo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Do tego jest specjalny temat ZESTAWY KOMPUTEROWE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Wypowiedź kolegii Black'a jest tu w 100% na miejscu, ponieważ spór między zwolennikami Intela a zwolennikami AMD był, jest i zawsze bedzie :) Jednak ja tak ukradkiem chcialem dodać, ze daje plusa AMD za cene :) która dla zwykłego "polskiego" śmiertelnika jest zjadliwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Bierz AMD i nie opciach!l sie z tym bardzeiewnym Intelem. Intekle sa do duipopy.jak sie ktos bawi profesjonalnie z video to intel jest cacy 8) do wszystkiego innego AMD :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 a64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OClokowiec Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Bierz A64! Sam mam AthlonaXp ( chociaż jest słaby to jednak dobry ) Athlon64 jest jeszcze lepszy, ale wybierz co chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 99% uzytkownkow tweakasraka deklaruje sie ze potrezebuje procka do obrobki agrafiki, a jak dochodzi co do czego, to okazuje sie ze potyrzebuja kompa do gier tyklko i wylacznie. Jak sdla mnie 99% uzytkownikow to bajeranci i oszusci. Mam nadzieje, ze Tu zaliczas z sie do tego 1 % chcialem wniesc poprawke:) 99% uzytkownikow tweak'a to overclockerzy kupujacy AMD bo jest to wydajny i tani sprzet w porownaniu do intela a jeszcze jak sie wykreci magiczne proce jakim BYL A1700+(az lezka w oku staje)jest BartonM no i A64:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Gomez Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Ja tez obstaje przy AMD, do Intela w sumie nic nie mam, bo zawsze dobre procki robil, ale teraz troche jest chyba do tylu, no i w kasie tez jest roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link92-92 Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Ja jestem za AMD bo robia bardzo dobre proce za "pozadna" cena. Intele tez sa dobre ale cenowo przegrywaja z AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Ja bym wybrał A64, ze względu na cenę no i jak wyjdzie windows 64-bit to proc go obsłuży, a wydajność prawie ta sama, no fakt, że AMD lepiej w grach i multimediach, ale w profesjonalniejszych zastosowaniach to Intel, chociaż różnice wydajności w tych procach to jak dla mnie "nic ważnego" bo pare sekund mnie niezbawi albo kilka fpsów więcej w Q3, także AMD:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 A64!! W marcu wychodzi windows XP 64-bit. Baczność! Niedługo wyjdzie demo FarCry 64-bit! :lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 bierz a64. Jeżeli chcesz mieć kompa jakoś na przyszlosc (te 64bity).. I jak chcesz troszke go wykrecic:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 dla mnie topic bez sensu nigdy nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi BTW na chwile obecna IMHO bralbym intela AMD64 jest jeszcze tak wielka niewiadoma ze trudno powiedziec cos jednoznacznego. Z relacji testow wynika iz w koncu AMD dorobilo sie konkretnego kontrolera pamieci jak i hdd (w dualu konkuruje a nawet bije intela mowa oczywiscie o s939) dla mnie jedynym madrym rozwiazaniem jesli chodzi o A64 bit bedzie nf4 SLI jednak poki co jest pare doslownie pre plyt na rynku na tym chipsecie w Polsce jak zwykle pierwsza dostepna to Asus A8N speeda napewno da SATA II i 2 x PCI-E. Jednak wydajnosc awaryjnosc podatnosc na o/c wyjasni sie dopiero nie wczesniej jak na wiosne wiec na chwile obecna Prescott + konkret mobo jak i pamiatki to chyba najsluszniejsze rozwiazanie. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 AMD ATHLON 64Bit mam takiego w 2 kompie (taty) i chodzi miodzio :) P O L E C A M !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 AMD ATHLON 64Bit mam takiego w 2 kompie (taty) i chodzi miodzio :) P O L E C A M !!! 1205231[/snapback] o funny man! wiesz moj barton @2,5ghz tez chodzi miodzio... porownywales ten procesor np z prescottem?? a moze ten drugi chodzi bardziej miodzio...?? a moze jednak nie...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 ja napisze tak: oba te procesory sa porownywalne, oba sa szybkie, dobre i oba sie dobrze kreca, wiec bierz co chcesz;]]] ja bym sprobowal a64 prescotta wezme dopiero jak bedzie mial instrukcje 64-bit;]]] :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 ja napisze tak: oba te procesory sa porownywalne, oba sa szybkie, dobre i oba sie dobrze kreca, wiec bierz co chcesz;]]] ja bym sprobowal a64 prescotta wezme dopiero jak bedzie mial instrukcje 64-bit;]]] :gitarzysta: 1205808[/snapback] dokladnie gengiskham w 100% sie z Toba zgodze. Dla mnie jednak na dzien dzisiejszy bylby problem z wyborem mobo pod A64 napewno 939 tylko jakie... nie oplaca pakowac sie w VIA a na NF4 jak juz napisalem wczesniej w polsce na chwile obecna dostepna jest jedna konstrukcja i to jeszcze jej pierwsza rewizja nic nie wiadomo o tych plytach a i o procach tez nie wiele gdyz jest ich jeszcze bardzo malo. Na A64 IMO poczekalbym... Ale kazdy robi to co uwaza za sluszne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...