Skocz do zawartości
Ibin

Włączający się sam komp.

Rekomendowane odpowiedzi

Sam mi się kom włącza, tylko nie wiem dlaczego, musze go wyłączać z prądu. A to jest już wnerwiające. Casami zaraz po wyłączeniu a czasem tak normalnie bez niczego. Nawet dużo później niż chodził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

Przyznam szczerze ze mialem taki przypadek na plycie gigabyte 7vrx :P i przyznam ze wiem co to znaczy.

Z mojego doswiadczenia powiem Ci ze u mnie chodzi o zasilanie,a szczegolowo to o napiecie w gniazdku.

A wiec moj przypadek wygladal tak ze takie cuda dzialy mi sie z kompem w akademiku ;) w domu nigdy.

I teraz najlepsze zamiana tasm do dykow pomagala,a mianowicie dysk byl wpiety w kontroler do CD a CD w dysk.

Sprobuj tego ustawienia choc nie gwarantuje sukcesu.MOze wymiana zasilacza pomoze.

I powiem Ci ze jesli chodzi o ta plyte to oprocz tego ze mi sie sam wlaczal to czasami po wlaczeniu przez uzytkownika komp niby chodzil(wszystkie kontrolki sie palily...swiatelka :lol: ) a bios nawet sie nie ladowal,tak jakby test grafiki nie byl zdany.Niby nie piszczal ale czarny ekran.

No nic moim zdaniem sprobuj wymienic zasilacz lub trik z tasmami.Ale jazda z tymi kompami jest.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ton nie wina płyty i taś bo mam nową płyte i działo się to na starej i na nowej. Uziemnione jest gniazdko. Komp chodzi dobrze , co ma do tego pamięć i jaek konflikty jeśli on się sam włącza a nie wyłącza. Mam listwe i UPSa i zasiłkie megabajta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no fakt pamieci to troche przesadzilem :wink: my foult :D a wiesz co? wyjmij mu kable odplyty do obudowy odpowiedzialne za wlaczanie. jak bedziesz chcial wlaczyc to rob to srobokretem albo czym tam masz... dziwne, moze duchy?? egzorcyste wzywales?? 8) a i sprobuj bez upsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem cos takiego na starym kompie (tylko pod win 2000) po zmienie systemu wszytko chodzilo super :) myśle, ze to bylaw wina tez i zasiłki (Cedegen 300w) teraz mam XP-a i zasilacz TRACERA 400W i nawet nie ma mowy o czyms takim

na początek spróbuj przeinstalowac system jak to niepomoże załatw sobie leprzy zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w biosie takie cos jak restore power on ac loss czy jakos tak masz oznaczone?

wogole ostatnio tez sie dziwilem czemu ciagle rano komp wlaczony, ale okazalo sie ze kochana kicia w drodze na parapet gdzie spi zawsze musi przejsc po klawiaturze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez coś takiego mialem ale po zmianie karty sieciowej z 10 Mbi na 100 (jedno i drugie realtek)

wyłaczylem wake up on LAN i dalej sie właczał oa jak nie podłaczyłem sieci to sie nie właczał.

Jeszcze jedna opcje wylacz PME ewent ja tez musiałet to wylaczyć i juz mi sie komp nie włacza.

Czasami robi to sam zasilacz........... a ty nie masz najlepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi