romek Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zastanawiam się nad kupnem drukarki do domu. Przeglądałem wiele recenzji drukarek atramentowych i stwierdziłem, że najtańszy druk mają Canony. Drukarka ma mi służyć do drukowania tekstów większości czarno-białych no i nieraz potrzebuje wydrukować jakiś rysunek w kolorze. Biorę pod uwagę trzy modele drukarek: Canon i250 Canon i350 Canon iP1500 I teraz pytanie do was, czy posiadacie, którąś z tych drukarek. Poszukuje wypowiedzi właśnie użytkowników, bo oni wiedzą jak spisuje się ten sprzęt. Proszę o wasze wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Mam ip1500 gdzieś od miesiąca - kupiłem bo akurat nie mieli w sklepie i350 a musiałem jakąś kupić. Całkiem fajna drukarka, wadą może być to że nie ma podstawki pod wychodzący z niej papier. Bardzo szybko drukuje tekst, w komplecie jest kilka sztuk papieru wysokiej jakości do drukowania zdjęć - fotki wychodzą jak z zakładu :). Ma tryb nocny - wtedy działa troche ciszej ( a raczej mniej głośno ). Wg mnie za tą cenę warto, choć i350 jest chyba bardzo podobna. Poczytaj opinie na komputroniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Z tą tacką to wiem ale to nie stanowi problemu bo drukara ma stać w taki sposób, że papier nigdzie i tak nie ucieknie. Opinie na komputroniku czytałem i jeszcze w kilku sklepach. Wszystkie te 3 drukarki korzystają z tych samych zasobników, czyli BCI-24 kolor i BCI-24 czarny. Są one bardzo tanie a jak jest z ich wydajnością realnie. Na ile wystarczają normalnego druku. Producenci podają wydajność w stronach przy zapisie strony 5% więc to nic nie wyznaczy, tak samo z szybkością. Nie potrzebuje super wydruków na papierze foto bo od tego mam znajomego fotolabie i Rossmana. Interesuje mnie bardziej cena eksploatacji, poczęści szybkość i cena drukarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krishna Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Ja bym polecił Canona iP2000 - trochę bogatszy model niż iP1500. Posiada tackę na wydrukowane dokumenty i jest troszkę szybsza niż iP1500. Dodatkowo ma wejsie pozwalające na bezpośrednie podłączenie aparatu cyfrowego i kosztuje tylko 30 złociszy więcej niż iP1500 8). W sklepach twierdzili że kartridż starczy na wydrukowanie ok 120 stron tekstu. Posiadam owy sprzęcik i jestem zadowolony. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Nie znam się na tych drukarkach. Mam HP bo zależy mi na jakości wydruku i to nawet głupiego tekstu. Ale moje zdanie jest takie. Postaraj się zdobyć wydruki z tych drukarek najlepiej od kogoś znajomego czy z innego źródła bo te karteczki testowe co pokazują w sklepach to kicha. Każda jest taka że pokazuje drukarkę w lepszym świetle niż faktycznie jest. Dowiedz się czy można bez przeszkód samemu napełnić zasobnik z tuszem. Jest to naprawdę oszczędność. Nie wiem jakie są ceny oryginalnych kartridży do tych drukarek ale późniejsze ładowanie samemu zmniejsza koszty nawet 10-cio krotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...