Theriel Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Witajcie. Pytanie może trochę mało związane z serwisem, no ale... Chodzi o to, czy można gdzieś (jeżeli tak to gdzie) kupić takie podstawki pod klawisze, które są w płaskich klawiaturach (np: Logitech UltraX, laptopy etc.) ? Wiecie, te plastikowe ustrojstwa, co utrudniają życie człowiekowi... Oraz kolejne pytanko -> Jak czyścić klawiaturę płaską ? Bo zwykłą to śrubokrętem podważałem wszystkie klawisze, wyskakiwały, rozkręcałem klawiaturę, aby zdjąć obudowę, klawisze wrzucalem do miski z wodą, obudowę myłem pod bieżącą wodą, całość schła, skręcałem i było git. Z płaską jest o tyle problem, że wyjąć wszystkie klawisze to roboty na pół dnia, a jeszcze można te małe ustrojstwa pod nimi zniszczyć... . Pozdrawiam Theriel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Na pierwsze pytanie ci nie odpowiem bo troche nie wiem ojakie podstawki ci chodzi. A plaska klawe najlepiej czyscic chyba sprezonym powietrzem. MOzna kupic w kazdym sklepie komputerowym lub hipermarkecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Widziałeś kiedyś klawiaturę płaską ? A podnosiłeś jeden z jej klawiszy ? Ona, prócz zwykłych gumowych "dzyndzli", jakie są w normalnych klawiaturach, ma takie białe jakby "stojaki" na zatrzaski, które trzymają klawisz na swoim miejscu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 No widziałem płaska klawiature bo sam taka mam :):) Ale jeszcze nie miałem okazji jej rozbierac na częsci więc podstawek też nie widziałem :P Popytaj w sklepach komputerowych ewentualnie poszukaj na www.4max.com.pl tam lubia miec takie badziewia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Thx za info #-D. Aha, jeszcze jedno - a jak radzisz sobie z np: wylaną, klejącą się kroplą soku ? #-] pozdrawiam Theriel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Heheh. Narazie nie mam problemu z sokiem, herbata czy kawą. Mam Ultrax'a zaledwie kilka miechów idbam o niego żebysie nie upaprał. Nie ma jedzenia ani picia nad klawą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Też mam tę klawiaturę (btw - jest świetna #-]), ale w moim wypadku (8 godzin dziennie przy komputerze, w weekendy prawie non-stop) trudno jest nie jeść ani nie pić niczego nad nią #-]. To w zasadzie EOT chyba, nic więcej się z niego już nie wyciągnie. Pozdrawiam Theriel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Dziwne, wydawalo mi sie ze juz byl taki topic (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Klawiaturkę można czyścić sprężonym powietrzem, ale w ten sposób przedmuciach!esz trochę brudu. Jak chcesz wyczyścić dokładnie to rozbierz ją (jeśli nie stracisz gwarancji) i platyk umyj pod bierzącą wodą zmywając dokładnie brud. Wytrzyj wszystkie myte elementy do sucha i pozostaw na 30 minut do dokładnego wyschnięcia, złóż ją od nowa i satraj się nie wylewać płynów ani nie mazać jej. Sam się przekonasza jak będziesz musiał ją tak czyścić co miesiąc bo będzie się lepiła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...