Skocz do zawartości
Theriel

Płaska klawiatura

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Pytanie może trochę mało związane z serwisem, no ale...

Chodzi o to, czy można gdzieś (jeżeli tak to gdzie) kupić takie podstawki pod klawisze, które są w płaskich klawiaturach (np: Logitech UltraX, laptopy etc.) ? Wiecie, te plastikowe ustrojstwa, co utrudniają życie człowiekowi...

Oraz kolejne pytanko -> Jak czyścić klawiaturę płaską ? Bo zwykłą to śrubokrętem podważałem wszystkie klawisze, wyskakiwały, rozkręcałem klawiaturę, aby zdjąć obudowę, klawisze wrzucalem do miski z wodą, obudowę myłem pod bieżącą wodą, całość schła, skręcałem i było git. Z płaską jest o tyle problem, że wyjąć wszystkie klawisze to roboty na pół dnia, a jeszcze można te małe ustrojstwa pod nimi zniszczyć...

.

Pozdrawiam

Theriel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałeś kiedyś klawiaturę płaską ? A podnosiłeś jeden z jej klawiszy ? Ona, prócz zwykłych gumowych "dzyndzli", jakie są w normalnych klawiaturach, ma takie białe jakby "stojaki" na zatrzaski, które trzymają klawisz na swoim miejscu.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widziałem płaska klawiature bo sam taka mam :):) Ale jeszcze nie miałem okazji jej rozbierac na częsci więc podstawek też nie widziałem :P

Popytaj w sklepach komputerowych ewentualnie poszukaj na www.4max.com.pl tam lubia miec takie badziewia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam tę klawiaturę (btw - jest świetna #-]), ale w moim wypadku (8 godzin dziennie przy komputerze, w weekendy prawie non-stop) trudno jest nie jeść ani nie pić niczego nad nią #-]. To w zasadzie EOT chyba, nic więcej się z niego już nie wyciągnie.

Pozdrawiam

Theriel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klawiaturkę można czyścić sprężonym powietrzem, ale w ten sposób przedmuciach!esz trochę brudu.

Jak chcesz wyczyścić dokładnie to rozbierz ją (jeśli nie stracisz gwarancji) i platyk umyj pod bierzącą wodą zmywając dokładnie brud.

Wytrzyj wszystkie myte elementy do sucha i pozostaw na 30 minut do dokładnego wyschnięcia, złóż ją od nowa i satraj się nie wylewać płynów ani nie mazać jej.

Sam się przekonasza jak będziesz musiał ją tak czyścić co miesiąc bo będzie się lepiła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi