Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

chcialbym przesmarowac rdzen pasta arctic silver czy ona w koncu przewodzi prad czy nie bo na allegro wszyscy pisza ze niby nie sam juz nie wiem a spalic karty nie chce czy moze mi ktos wyslac biosa sparkla do winfasta chce wrzucic na maila kurczak80@o2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym przesmarowac rdzen pasta arctic silver czy ona w koncu przewodzi prad czy nie bo na allegro wszyscy pisza ze niby nie sam juz nie wiem a spalic karty nie chce  czy moze mi ktos wyslac biosa sparkla do winfasta chce wrzucic na maila kurczak80@o2.pl

1391673[/snapback]

wejdź sobie tu http://www.mvktech.net/index.php?option=co...r&filecatid=966 ,a pasta jak sama nazwa wskazuje jest ze srebrem więc przewodzi prąd dlatego ostrożnie z nią Edytowane przez aamp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam juz biosa od sparkla ale przez winfoxa nie da rady go wrzucic pokombinuje jutro w dosie a co z ta pasta arctic silver wie ktos czy przewodzi prad?thx aamp :)

1391708[/snapback]

szybki jesteś! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz go testowalem u mnie na standardowym chlodzeniu temp 70 przy ustawieniach 500/720 i klatkowanie w 3dmark 03 i zawiecha kompa tak wogole to mi sie komp wylacza na wszystkich nowych sterach xtremeg a na zwyklych 71.89 ok trza paste kupic i miedziana plytke to sie zrobi crash test :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz go testowalem u mnie na standardowym chlodzeniu temp 70 przy ustawieniach 500/720 i klatkowanie w 3dmark 03 i zawiecha kompa tak wogole to mi sie komp wylacza na wszystkich nowych sterach xtremeg a na zwyklych 71.89 ok trza paste kupic i miedziana plytke to sie zrobi crash test :D

1391751[/snapback]

a to dziwne bo u mnie na 500/700 temp-58 stopni i spoko na 71.84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie! Jaki byście mi polecili zasilacz ,bo mój ledwo dyszy na początku jak wsadziłem winfasta było spoko,ale teraz gry mi sie zaczęły ciąć,a dzisiaj wywaliło mnie z Half Lifa,do wyboru mam ze względu na fundusze Modecom 350GTF,-105pln , FEEL 350-75 pln,na tabliczce feela są większe obciążenia które można mu zapodać i jest firmowany przez modecoma ale nie wiem czy nie zamienię siekierki na kijek.

Może ktoś ma i podzieli się spostrzeżeniami-dzięki

1391573[/snapback]

Mam zasiłke jak w podpisie i moim zdaniem jest ok !! Miałem wcześniej feela ale zaczął gubić napięcia i robił restarty. Jeżeli bedzie wydawał ci się za głośny wystarczy odłączyć czujnik temperatury od radiatora i wentyl samoistnie zwolni(będzie ciszej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat oczyszczony - model3100 odpocznie sobie od pisania postów...

Wiec nie radze robic kolejnych OT...

I jeszcze jedno: Makysmalny rozmiar wstawianych zdeć to 650x480

Jeszcze raz bede musiał to poprawiać to % niektórzy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o 6600 COLORFUL? widziałem na sirius ze karta niezle sie kreci, wpadnie mi niedlugo w łapki ale ciekawią mnie dwie rzeczy czy posiada miernik temperaturuty i czy u innych też tak się kręci? Może ktoś z forum posiada takową ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie radził Ci kupować jakiegoś tam Colorful'a niewiadomo co to jest! Lepiej kup coś sprawdzonego np. Winfasta albo Sparkla.

1392361[/snapback]

Niekoniecznie jest zły,mam coolerek na procka colorfula i była na nim taka sama temperatura jak na moim nowym titanie ,a był 3 razy tańszy a poza tym równie cichy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jaką ma pewność że karta będzie równie dobra jak twoj cooler? :D

1392389[/snapback]

pamieci 3.6 ns zreszta przeczytajcie artykulik na sirius http://sirius.pl/art.php?id=188&typ=test&aid=156 cość ciekawa sprawa. Wiadomo ze niby mog kupic sprawdzonego winfasta tylko ze moge go miec znacznie taniej nowego ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich! (POMOCY)

Nie wiem jak to sie stalo, ale zwalil mi sie bis do gf6600 przy wgrywaniu i wgral sie tylko czesciowo. Jak probuje wgrac nowego biosa (oczywiscie przy udziale karty PCI bo moj gf nie idzie) to wyskakuje:

ERROR: MISMATCH IN 256 PAGE-MODE PROGRAMMING.

Dodatkowo czepia sie ze bios karty i bios z obrazu nie pasuja do siebie. Co jest oczywiste bo polowa biosu sie nie wgrala.

Jestem zalamany i nie wiem co robic.

Czy jest ktos kto moglby mi pomoc? Plz! To bardzo wazne.

Moj mail: mahhhhh@epf.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miramp masz moze jakis bios z tym 1.5v ale zeby chodzil winfox i monit wykrywal? Wgralem ten ktory napisales ze dokladnie ty uzywasz. I w sumie niezle bo rdzen 540 na standardowym chlodzeniu bez artow. Pamieci nawet nie ruszam bo 710 to i tak niezle. Za pare dni wykitram jakies chlodzenie i polece mam nadzieje ponad 550. tem w stresie siega 71 C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co panowie sądzicie o tej karcie? :?:  :!: 1393065[/snapback]

W przypadku Gainward'a płaci się dużo za nazwę, a pamięci ma 4ns, gry nawet nie dają.

Ja bym nie kupił. Taktowanie domyślne ma 300/500 a Gigabyte ma 400/500. Jak na dzień dzisiejszy to dobrym wyborem jest Winfast i Gigabyte

PS: Mogą być problemy z doVoltowaniem karty, na zdjęciu nie widnieje złącze dodatkowego zasilania.

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku Gainward'a płaci się dużo za nazwę, a pamięci ma 4ns, gry nawet nie dają.

Ja bym nie kupił. Taktowanie domyślne ma 300/500 a Gigabyte ma 400/500. Jak na dzień dzisiejszy to dobrym wyborem jest Winfast i Gigabyte

PS: Mogą być problemy z doVoltowaniem karty, na zdjęciu nie widnieje złącze dodatkowego zasilania.

1393097[/snapback]

cos mi sie wydaje ze jednak obie te karty maja 300, jakie pamieci ma gigabyte? Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do ceny niejest taka wyskoka! kosztuje tyle co leadek i gigabyte!

a taktowanie rdzenia na leadeku i gigabyte też wynosi 300 MHz!

W Leadek i gigabyte pamieci tez mają 4.0ns!

"niewidac dodatkowego złacza zasilania" pokaz mi sklepowe zdjecie na którym widac to złacze

Ogolnie sbchp250 wszystko pochrzaniłes :lol:

Edytowane przez sLiM JiM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do ceny niejest taka wyskoka! kosztuje tyle co leadek i gigabyte!

a taktowanie rdzenia na leadeku i gigabyte też wynosi 300 MHz!

W Leadek i gigabyte pamieci tez mają 4.0ns!

"niewidac dodatkowego złacza zasilania" pokaz mi sklepowe zdjecie na którym widac to złacze

Ogolnie sbchp250 wszystko pochrzaniłes :lol:

1393358[/snapback]

Jeśli już mowa o standardowym taktowaniu, to w leadteku pamięci są wyżej taktowane (275MHz - DDR550) i mają one czas dostępu 3,6ns, a nie 4,0

Co do złącza zasilania - to Cię nie rozumiem... - no ze zdjęć widać, że Gainward nie ma takowego, a Sparkle i Leadtek mają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT MODE ON

1393358[/snapback]

alez ty sie mylisz .....

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=12189&sid=1 <-- takie czarne

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=12897&sid=1 <-- tu również czarne

http://sirius.pl/product.php?action=info&id=13365&sid=1 <-- popatrz tutaj też jest dodadkowe zaslianie ...

wniosek sam nie bredź jak nie sprawdzisz ... :mur:

OT MODE OFF

Nie brał bym tego gainwarda kiedyś słyszałem opinie ze to bardzo dobre karty ale ostatnio coraz wicej wypowiedzi że szkoda na nie kasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

sorki, że nie przeczytałem tego wszystkiego bo potrzeba mi info na szybko..

kupiłem karte WinFasta 6200 na AGP i przystąpiłem do modowania..

zrobiłem wszystko tak jak jest na stronie e-gieldy o modowaniu ale przy zmianie w rivatunerze 6200 na 6600 (ostatni krok) nic się nie dzieje..po restacie nadal jest 6200..:/

czy to zależy jakie mam stery?? (mam najnowsze od Nvidi i Leadteka- tam są dwie wersje - jedna dla 6200 6600 6800 i tylko dla 6200 - btw nie wiecie ktora jest lepsza??) i w zależności jakie stery zainstaluje to w rivatunerze mam napisane albo "6200" albo "6200 TD"...:/

czytałem jeszcze coś o wgraniu biosu do karty...czy to w ogóle jest bezpieczne?? jak coś nie wyjdzie to można to jakoś cofnąć?? znalazłem na jakiejś stronce bios do 6600 i do 6600GT..który wybrać jeśli już miałbym wgrać??

robiłem też testy na tym swoim "6200" w 3dMarku 2003.. Mhz zmieniałem przy pomocy PowerStripa i zmieniłem na 460 rdzeń i 670 pamiątki..(na wyższych coś się cięło..tzn. uruchamiając 3dMarka albo długo myślał albo w którymś momencie się zawieszał albo się restartował - można się było tego zpodziewać zaglądając do szczegółów w 3DMarku przed uruchomieniem: jeśli rdzeń mimo przetaktowania wskazywał na te swoje fabryczne 300 Mhz to znaczyło, że coś będzie nie tak.. )

i na tych swoich 460/670 osiągnąłem wynik w 3DMArku 2003 6215 pkt..

i teraz nie wiem.. na pewno potoki się odblokowały..bo mam napisane 8x1.. ale nie wiem czy funkcje 6600 (chyba coś takiego jak HDR i coś tam jeszcze) mam u siebie...:/

czy ktoś mógłby mi pomóc?

chodzi o to żeby zmienić w opisie z 6200 na 6600...żeby można było ustawić większe wartości na rdzeniu i pamiątkach...(bo czytałem że u innych to dochodzi do 550 Mhz na rdzeniu..)

czy ktoś w ogóle miał kiedyś taki przypadek albo spotkał się z nim i byłby w stanie mi pomóc...byłbym bardzo wdzięczny..

z góry Wielki THX..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czemu go zmieniłeś na Titana? :blink:

1392664[/snapback]

Bo myślałem ,ze jest glośny i temp 42 stopnie to dużo-i to jest kolejny dowód na to ,że marka nie zawsze oznacza wyższą jakosć czy inne walory użytkowe-jesli nie widac różnicy po co przepłacać?

w sygnaturze WADIMA jest

2x512 Hynix HYMD264646B8J-D43 2-3-3-7 odczyt 2500 zapis 900 przy fsb 333

moje elixiry maja lepsze wyniki przy fsb 333 2.5-3-3-7,a kosztują duuuużo mniej-kolejny dowód

na to ,że ta karta Colorfula może okazać się strzałem w dziesiątkę ale wcale nie musi :wink:

Edytowane przez aamp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos mi sie wydaje ze jednak obie te karty maja 300, jakie pamieci ma gigabyte?

1393164[/snapback]

Ja mam gigabyte i na rdzeniu jest domyślnie 400 a kreci się do 480-500 miramp badał bios od mojej karty i stwierdził ze napiecie jest ustawione na 1.35V i dlatego lepiej sie kreci od winfasta który ma 1.3V

I nie wciskajcie ze gigabyte ma na rdzeniu 300 jak ma 400 mam to wiem. Ale z niektórych lole było pisane chyba ze 20X ze winfast ma pamiątki 3,6 a tu gość pisze ze 4ns. Nic nie pochrzaniłem bo wszystko co napisałem zgadza się z prawdą a zanim coś napiszecie to zerknijcie chociaż na kilka ostatnich stron tematu.

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...