Skocz do zawartości
Obidion

Jaki Wiatrak Na Amd 64 3000+?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest sens kupowania w pełni miedzianego wentylatorka dla AMD 64 3000+ (względnie 3200+). W grę wchodziły by ewentualnie wentylatorki Pentagramu Freezone 100/120Cu, ale widziałem testy chłodzenia takowych i parametry chłodzenia nie odbiegają zbytnio od Zalmana 7000Al-Cu, chociaż ten ma więcej żeberek (www.chip.pl). Czy tak samo to się ma do wydajności wiatraczków Freezone Al-Cu? Czy też te dodatkowe 50 zł na zakup miedzi jest siebie wartych.

PS. Procka nie mam zamiaru bardziej kręcić niż na 220FSB. Pamięci chciałbym kupić Hynixa 2X256, jak starczy maminiej miłości... to 2X512:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na swoim 3000 (759) i pentagramie 100 mam ciagle 30 C... ale wiadomo ze na temperature procka maja takze wplyw inne rzeczy... teraz kupilbym 120 pentagrama i nie chodzi mi o chlodzenie ale o cisze!! jeszcze 2 czy 3 db w dol :P balem sie ze beda klopoty ze 120 a niepotrzebnie wszystkie zmiescilbym u siebie...

ps. no i cool & quiet!!! wlasnie testuja ta technologie, zajebicie pozytywnie obniza napiecie i dopasowuje wydajnosc procesora do aktualnych potrzeb! w nocy kiedy chodzi mi soulseek po co mi procek chodzacy pelna para? :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam zalmana7000b i mam temperature.....70C :mad:

coolera zakładałem kilkaktotnie! na boxowym tez ponad 70C ...buda zamknięta...jak otworze to spada do 55-60C

cos mi sie wydaje ze problem leży w tym że płyta źle mierzy temperature! ja przy uruchomieniu kompa mam 38-40C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie

Szukałem i nic nie znalazłem :/

Potrzebuje kupić jakiś dobry "wiatrak" samo śmigło ;)

wydajny i cichy 90mm z czujnikiem temperatury ,

czy ktoś z was mógłby cos polecić cena do 50zł

było by idealnie żeby czujnik go wyłanczał poniżej np 40'C

wiatrak chce zamontowac na moim Radku9800pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi