Obidion Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Czy jest sens kupowania w pełni miedzianego wentylatorka dla AMD 64 3000+ (względnie 3200+). W grę wchodziły by ewentualnie wentylatorki Pentagramu Freezone 100/120Cu, ale widziałem testy chłodzenia takowych i parametry chłodzenia nie odbiegają zbytnio od Zalmana 7000Al-Cu, chociaż ten ma więcej żeberek (www.chip.pl). Czy tak samo to się ma do wydajności wiatraczków Freezone Al-Cu? Czy też te dodatkowe 50 zł na zakup miedzi jest siebie wartych. PS. Procka nie mam zamiaru bardziej kręcić niż na 220FSB. Pamięci chciałbym kupić Hynixa 2X256, jak starczy maminiej miłości... to 2X512:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Niech zgadne.... Przegladałeś już istniejące topigi i nic nie znalazłeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 meczylem dzisiaj a64 3000+ s939 i na boxowym coolerze w zamknietej budze (modecom step107lcd z jedym dodatkowym wolnobieznym wentyklem) po ustawieniu procka na 9*275@1.65V po 3 godzinnym loopingu 3d marka temp wynosila ~40st wiec czy jest sens?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c42 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 na swoim 3000 (759) i pentagramie 100 mam ciagle 30 C... ale wiadomo ze na temperature procka maja takze wplyw inne rzeczy... teraz kupilbym 120 pentagrama i nie chodzi mi o chlodzenie ale o cisze!! jeszcze 2 czy 3 db w dol :P balem sie ze beda klopoty ze 120 a niepotrzebnie wszystkie zmiescilbym u siebie... ps. no i cool & quiet!!! wlasnie testuja ta technologie, zajebicie pozytywnie obniza napiecie i dopasowuje wydajnosc procesora do aktualnych potrzeb! w nocy kiedy chodzi mi soulseek po co mi procek chodzacy pelna para? :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 ja mam zalmana7000b i mam temperature.....70C :mad: coolera zakładałem kilkaktotnie! na boxowym tez ponad 70C ...buda zamknięta...jak otworze to spada do 55-60C cos mi sie wydaje ze problem leży w tym że płyta źle mierzy temperature! ja przy uruchomieniu kompa mam 38-40C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Panowie Szukałem i nic nie znalazłem :/ Potrzebuje kupić jakiś dobry "wiatrak" samo śmigło ;) wydajny i cichy 90mm z czujnikiem temperatury , czy ktoś z was mógłby cos polecić cena do 50zł było by idealnie żeby czujnik go wyłanczał poniżej np 40'C wiatrak chce zamontowac na moim Radku9800pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...