Skocz do zawartości
.:::PaStA:::.

Pomóżcie Podkręcić Celinke:)

Rekomendowane odpowiedzi

wrzuc odrazu fsb 133 bo nie masz blokady pci/agp i masz 130/3 = 43,3(3) troche za duzo :) i dlatego sie krzaczy takze wrzuc 133 i baw sie z napieciem :) msyle ze napiecie 1,85 mozesz mu dac spokojnie :) i puzniej zmniejszaj stopniowe do tego stopnia zeby nadal byl stabilny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz dzwieku bo 40MHz na zintegrowanej karcie muzycznej to za wiele.

Musisz ustawic dzielnik na plycie gl. na AGP, PCI 4:4:1 zeby sobie podkrecic kompa ponad 130 MHz.

A ta notatka to tylko monit, ktory mowi, ze procesor nie dziala na standardowych ustawieniach. Chyba nie jestes zdziwiony ?

Poza tym o poczatkowym podkrecaniu masz wszsytko ladnie napisane w FAQ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta swietnie ze masz taka plyte bo mam do ciebie pytanie > gdzie w biosie jest podnoszenie tego napiecia ? bo mam drugiego kompa w domu a nie mam zadnej dokumetacji do tej plytki i celka 633 ktory penwie by chodzil na FSB 100 jakbym mu podniosl napiecie. Mozesz mi odpisac w ktorym miejscu w biosie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manfred a co do podnoszenia napięcia na tej płycie to znalałem tylko opcję "SPREAD SPECTRUM" i nie wiem czy to dokładnie jest to ale tak mi sie wydaje bo tam jest tak: Są 4 opcje do wyboru [ ]Disabled [ ] +\- 0.38V [ ] +\- 0.25V [ ]+\- 0.5V. W necie jest instrukcja to tej mobo niedługo podam adres. Pozdro B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manfred a co do podnoszenia napięcia na tej płycie to znalałem tylko opcję "SPREAD SPECTRUM" i nie wiem czy to dokładnie jest to ale tak mi sie wydaje bo tam jest tak: Są 4 opcje do wyboru [ ]Disabled [ ] +\- 0.38V [ ]  +\- 0.25V [ ]+\- 0.5V. W necie jest instrukcja to tej mobo niedługo podam adres. Pozdro B)

1217628[/snapback]

Aha czyli to byloby tym podnoszeniem - obadam :D - dzieki.

Co do abita - wedlug mnie dobra .

Edytowane przez manfred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowiles cos wczesniej o celku 633 :) moj celek chodzi na 980 mhz od dobrych 2 lat :) niestety mam porabane jesli chodzi o zmiane fsb na mobo... bo po 103 fsb potem mam chyba dopiero 120 (nie pamietam juz dokladnie dawno sie nie bawilem:P ) napiecie mam ustawione na 2.05 poprzez drutmoda :P na mniejszym komp nie wstawal. na mobo nie mam opcji regulacji napiecia :) radiatorek ktory mam to titan ttc-d5tb(3) :) ktory chodzi na 7V :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo - napięcia z drucików i zworką na 133 (wtedy na 99% przestawią się dzielniki) i masz celafona 1600mhz :-D do testów zaopatrz się w pamiątki 133mhz choćby od kolegi... jesli komp ruszy i bedzie stabilnie wymiana 100-133mhz to będzie groszówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi