julas Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 "zasoby lokalne" to nie tylko ich ftp, ale wszystko co podlaczone jest do WIX (Warsaw Internet eXchange) czyli np. uzytkownicy chello (w wawie) i paru innych operatorow uczestnicy WIX homepage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 u mnie śrdnie transfery mierzone na stronie www.numion.com/YourSpeed wynoszą około 625 kbit/s to chyba w porządku wynik??? jak myslicie??? aha mam pakiet TwójDom czyli do 768 kbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 :blink: :o 625 kbit/s Ech, ja tak samo mam Twój Dom, czyli do 768kbit/s, a tym testem jak pisałem, mam średnio 246 kbit/s :/ A wybrałeś "Measure websites in Poland, czy in World?" Bo dla Poland to mam też w granicach 630 kbit/s, ale to nie o to chodzi, bo przecież część tych testowanych stronek jest w zasobach WIX. W sumie to już sam nie wiem, jak ściągam przykładowo drivery ze stronki ATI, to mam transfer rzędu 92 - 94 KB/s, czyli niby jest dobrze :mur: Może faktycznie ten test jest z [gluteus maximus], znacie jakieś lepsze, w których dla Aster Twój Dom wychodzi rzeczywiście w przybliżeniu 768kbit/s dla zasobów całego internetu? :) Albo jakiś uniwersalny sposób, żeby sprawdzić, że rzeczywiście ten net przyśpieszył? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Wsio ok ludziska ;] olejcie juz, nie kazdy serwer moze wyrobi do klienta 100kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Może faktycznie ten test jest z [gluteus maximus]no pewnie ze jest!! dopiero teraz do tego doszedles? :mur: transfery najlepiej sprawdzic sciagajac z jakiegos ftp zagranicznej uczelni/osrodka badawczego, chociazby: ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/release...ISO-IMAGES/5.3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 A wybrałeś "Measure websites in Poland, czy in World?" Bo dla Poland to mam też w granicach 630 kbit/s, ale to nie o to chodzi, bo przecież część tych testowanych stronek jest w zasobach WIX. a wiesz faktycznie mierzyłem na in Poland :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pacco Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 siemka, mam asterka juz dobre 3lata, jestem nawet zadowolony z tychze uslug. Mam jednak pytanie. Siostra chce podlaczyc swgo zloma blaszanego do kompa, wiec chce podwyzyc lacze do TwojSwiat i podpiac drugiego kompa.....i tu schody wiemz e podlacza ja pod moj modemik, tylko czy wtedy nie przewala to przez jakiegos huba z firewallem? nie chce z jej powodu tracic mojego IP publicznego...czy daloby sie oba na active...i czy nie doplaca sie do tego? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 opcja 1. kup jakiego kolwiek huba i wykup drugie IP opcja 2. zrob z jednego kompa serwer i dziel lacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Czy może podać ktoś cennik, lub link do niego, ceny z astera. Może zmienie łącze... hmmmm.... z modemu na stałke....... I jak jest na Ochocie, może ktoś wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Czy może podać ktoś cennik, lub link do niego, ceny z astera. Może zmienie łącze... hmmmm.... z modemu na stałke....... I jak jest na Ochocie, może ktoś wie 1462015[/snapback] prosze bardzo: http://www.aster.pl/it_cennik.shtml a tak wogole to polecam, tymbardziej ze znowu przyspieszaja od 1 czerwca :) maja chyba najlepsza oferte w warszawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 a o ile przyspieszaja i ktore pakiety :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 nie wiem dokladnie ktore bo nie sledze parametrow wszystkich pakietow, ale wiem napewno ze moj pakiet (twojswiat) przyspiesza w nocy z 1,5mbit na 2mbit:) i z tego co widze to chyba zlikwidowali juz podzial na sciaganie z "zasobow lokalnych" i "reszty internetu" we wszystkich pakietach. zeby jeszcze kiedys upload zwiekszyli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 prosze bardzo: 1462379[/snapback]Dzięki, pewnie nie długo będzie 10mbit/s :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Do skorzystania z wyższych przepustowości konieczne jest chwilowe odłączenie modemu kablowego od zasilania w celu pobrania przez niego nowego oprogramowania z wyższymi parametrami. Modemy z nieaktualnym oprogramowaniem będą sukcesywnie weryfikowane i zdalnie aktualizowane przez służby techniczne ASTER. no naprawde warto!! 2mbit juz smigaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 siema mam acn twoj dom i chcialem zmienic ip z pryw na public ale kaze mi zabulic 10zl a pamiwetam ze bylo za darmo <_< i jaki mod emula jest najlepszy do tego lacza i pytanie z innej beki Grzechu_1990 ile amper ma twoj modecom na 12v i 3,3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Dajcie jakis ftp asterowskich gdzie jest sporo stuffu bo znam tylko takie gdzie jest niewiadomo co :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 no podobno istnieje taki ftp ale pytanie o niego to juz podpada pod piractfo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Od kiedy adres publicznego FTP jest piractwem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 ten ftp ze "stuffem" istnieje rownolegle z tym oficjalnym, myslalem ze masz ten mnie publiczny ma mysli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 ten ftp ze "stuffem" istnieje rownolegle z tym oficjalnym, myslalem ze masz ten mnie publiczny ma mysli ;) 1479922[/snapback] To podajcie na prv :F proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 siema mam acn twoj dom i chcialem zmienic ip z pryw na public ale kaze mi zabulic 10zl a pamiwetam ze bylo za darmo <_< ... 1479465[/snapback] Teraz zmiana z prywatnego na publiczny jest odpłatnie. Ja używam eMule v0.44b Pawcio 5.15 AMD i śmiga całkiem dobrze:> Prawie tak jak kiedyś LSD :rolleyes: Ustawienia, możliwości: 96/16 (w dzień), 192/16 (w nocy), limity: bez limitu/12. Ale raczej nie zaobserwowałem, żeby szło na max łącza :) Mimo to jest to najlepszy klient jakiego testowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 a led czyli te jabole itd. to dobre sa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 a led czyli te jabole itd. to dobre sa? 1482904[/snapback] mowia ze tak ale ja uzywam 0.46a ionixa i ne narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 bo te ledy cos mi niemrawo chodza a plus smiga spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) niemrawo chodza bo malo kto uzywa emule'a, a jesli juz to nie zmodowane Edytowane 9 Czerwca 2005 przez julas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 lol no wlasnie duzo ludzi uzywa mula a tak pozatym led sie juz rozkrecil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 panowie torrent a nie tam jakie osly czy muly ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 torrenty mi jeszcze wolniej chodza :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 hehe to cos masz zwalone ;) mi biegaja pelna przepustowoscia lacza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 dokladnie tak !! we wszystkich programach p2p i innych zastosowaniach ;) uzyskiwalem max predkosci, oprocz emule'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...