OWIES Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Jeżeli było to sorki, ale szukajka coś słabo mi działa :razz: Dzisiaj kiedy opisywałem jednego z moich Maxtorów zauważyłem zasyfiony układzik z logiem Winbond. Z ciekawości zeciągłem troche rozpuszczaknika na niego i po chwili moim ślepkom ukazał się napis Winbond coś tam-ćoś tam i na końcu BH6 :blink: Tak patrze, nie to coś nie tak, przetarłem jeszcze raz kostkę a później ślepka i nic dalej BH6 :D Todzież dawaj mojego "Super hiper" cyfraka i robie foty: Hmm, jakość zabojcza, zoomoje codoje i nic aż to nagle idea mi do głowy przyszła. W te pędy na strych i po lope, efekty - bez porównania :D Ostatnie jest lekko rozmyte bo na lopie zaczeła się osadzać para wynikająca z różnicy temp. (pokój 27`C, strych -10`C) Co myślicie o tym cudacznym cache? Gdzie by to podkręcić może jakieś cFSB podnieśc się da, a może napiątko :D p.s. Hdd: DiamondMax+8 40GB ATA133 slim Edytowane 18 Stycznia 2005 przez OWIES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Szaleniec :D jak przekręcisz dysk to Ci talerze odlecą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) BUEHEHEHEee ta da sie podkrecic cache :) dobre pytanie. LOL Edytowane 18 Stycznia 2005 przez Sewer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Nie ma żeczy nie tweakowalnych :D Zara się spróbuje coś więcej dowiedzieć o tej kostce :wink: Edit. Na dole jest o W981616BH-6 [sDRAM 1Mx16 16M 3.3V 166MHz 50 TSOPII ] PDF kostki tutaj Mówcie co chcecie 166 to za mało, o ile faktycznie idzie na hdd z taką prędkością :D Opis pinów by sięprzydał... Edytowane 18 Stycznia 2005 przez OWIES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 przeca masz opis pinow w tym pdf.... chyba ze nie chodzi ci o piny ukladu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Ta, za szybko, a jeszcze pdf sieściągał :) Coś mi się zdaje że to będzie coś trudniejszego niż wklepanie pota :lol: Oscyloskop by sięprzydał, ma kto porzyczyć? Przynajmniej już wiem że max maxów to 4.6V :D Tylko skąd tu wziąć 200MHz na pin 35, może zrobie włam na mobo i kablami podciągne z FSB i będzie synchro :D Edytowane 18 Stycznia 2005 przez OWIES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 a może firmware od hdd zgrasz i wtedy pomyslimy ? ;) 2-2-2-5 ? ;-) może bez vmoda się obędzie ? ;) a może bez kitu jakiegoś hypertranspotra 5 się trzepnie - najlepiej od razu z hdd do cpu :D no ew. może hdd -> ram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Chyba musze dać se siana bo gdyby nawet wymusić sygnał o innej f to i tak nie wiem czy reszta komponentów nadąży za nowym taktowaniem, może nawet sam cache wyrobi ale co z resztą, za dużo dłubania i nawet pewności żadnej że cokolwiek sensownego się osiągnie :? Ale z drogiej strony kabelek lecący z mobo do hdd wymuszający częstotliwość cache musiałby ciekawie wyglądać i wzbudzać zainteresowanie :D Jakkolwiek mam za mało sprzętu rzeby cokolwiek sensownego zdziałać, zawieszam prace chyba że znów coś mi odwali :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 hehe. owies to ty na poważnie myślałeś o modzie?! myślałem, że to żart :lol: ale jakby ci się udało pewnie byłbyś pierwszy na świecie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Wiesz, jak raz zaczniesz oc to jużnie możesz później przestać, jestem lekko uzależniony a jak widze nie kręcone BH6 gdziekolwiek to mi się słabo robi :wink: Ale dokońca nigdy nie wiadomo jak to ze mną jest, już tak mam :D No a pozatym wreszcie (po za głopotą) byłbym w czymś real 1st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 trzeba zobaczyć do jakiego układu dochodzi noga 35 i wtedy może coś się uda poradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 o ile sie nie myle berkut keidys mial w podpisie ze mial seagate'a z cache na bh-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 trzeba zobaczyć do jakiego układu dochodzi noga 35 i wtedy może coś się uda poradzić 1226171[/snapback] ale co z tego że podniesie napięcie skoro ani nie zmieni timingów ani nie podniesie magistrali :cry: jednak polak nie potrafi :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ale co z tego że podniesie napięcie skoro ani nie zmieni timingów ani nie podniesie magistrali :cry: jednak polak nie potrafi :mur: 1226836[/snapback] Nie mowimy narazie o napięciu a włąśnie o częstotliwości taktowania cache, polak wszystko potrafi zrobić, tylko musi być na tyle inteligentny żeby wiedzieć kiedy się opłaca iść do celu po trupach a kiedy nie ;) Idzie do tego większego scalaka, z foty go troche widać, narazie hdd podpięty, jak skończe to spisze jego dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ale co z tego że podniesie napięcie skoro ani nie zmieni timingów ani nie podniesie magistrali :cry: jednak polak nie potrafi :mur: 1226836[/snapback] jakbyś chociaż zajrzał do pdf'a to byś wiedział że to jest od magistrali podaj nazwe tego scalaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 ARDENT C9-C1 040112600 Ardent - C9C1-790UK 0310S 9182525 To wszystko, nie będzie łatwo bo to jakaś groba ryba jest i nie da sobą pomiatać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 jakbyś chociaż zajrzał do pdf'a to byś wiedział że to jest od magistrali 1227149[/snapback] :oops: sorki! mój błąd :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zrobiłem kolejną sesje, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 jesteś szalony! ale lubię takich ludzi ;) ciekawe czy to by coś dało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Staram się jak moge, ale przygoda się kńczy bo pdf nie mogę znaleść od ardenta bo to chyba układzik na zamówienie maxtora jest specjalnie robiony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Normalnie Faker wymiatasz, niedługo pewno zaczniesz mamie sprzet AGD podkręcac :lol: Już to widze, śmigiełka w mikserze podkręcone o 1000 obr/min :D i napęd hydrauliczny w malakserze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Nie kuś mnie... :D Jak mikser chcesz podkręcić to odwiń kilka zwojów z śilnika, a wtedy śmigiełka będą się napewno szybciej kręcić ;) Tylko nie zapomnij o dobrym chłodzniu, a jak chcesz bardzo xtreme to odwiń jakiś 2/5 z całości, tylko wtedy potrzebujesz już dodatkowego wentylka i radiatorki większe. No i oczywiście czas życia miksera się skroci niestety, ale będzie maił większego kopa :) i większą ilość obrotów jak chciałeś. Sprawdzone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 buehehe. może jak odkręce 1/8 to się nic nie stanie. preferuję bezpieczny o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Ale efekty będą marne a nawet znikome... Każdy sprzęcior co ma silnik elektryczny można tak potraktować, tylko trzeba być świadomym konsekfencji ;) Edit. to będzie jeden z moich ostatnich postów na forum, musze usunąć się w cien na pewien czas :cry: Edit2: Płynność finansowa się poprawiła, ale hdd dalej brak pdf :[ Edytowane 12 Lutego 2005 przez OWIES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 I co? Wczoraj zlookałem że 2ie moje 120ki mają cache na DH6 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...