armasis Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 witam wszystkich jestem nowy i prosze o wyrozumiałość pytanko chce kupic pamięci 256mbDDR na 400mhz, a ja mam w kompie szyne 266mhz czy te pamięci beda działać na szyne 266???????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 witam wszystkich jestem nowy i prosze o wyrozumiałość pytanko chce kupic pamięci 256mbDDR na 400mhz, a ja mam w kompie szyne 266mhz czy te pamięci beda działać na szyne 266???????????????? 1226877[/snapback] W zależności od chipsetu, ale w 99% przypadków bez problemu będą działac na szynie 133 MHz (nie 266). - bo na takiej szynie one pracvują i z taką częstotliwośćią (nowa kość, którą chcesz kupić ma 200 MHz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) powinny działać tylko zwolnią do 133MHZ , czyli DDR266 :wink: focus_ dzięki za uwage :wink: poprawiłem już błeda by było jasniej B) ...wydawło mi się ,że jeśli pamięci DDR wykonują w czasie jednego cyklu zegara "dwie operacje" to znaczy tyle samo co "mają 2 razy więcej HZ" !? pracują przecież tak jakby chodziły z 2razy większą częstotliwością! podanie efektywnej częstotliwości pracy pamięci w MHZ nie jest według mnie błędem :wink: ...ale może źle to rozumiem,więc wrazie co to sorry za omyłke :wink: Edytowane 20 Stycznia 2005 przez ZUQu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 powinny działać tylko zwolnią do 133MHZ , czyli 266MHZ :wink: 1227091[/snapback] hehe - ciekawie to wyszło :) "133 MHz czyli 266 MHz " Ja wiem o co chodzi, ale wiele osób nie zakapuje :) 133 MHz czyli DDR266, ale już nie "MHz". Ale sorry za offtop, tak jakoś tu wpadłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armasis Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 dzieki czyli bez problemu moge kupić na 200mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...