Skocz do zawartości
venepl

Chlodzenie Amd 64

Rekomendowane odpowiedzi

tak.... hehe z exttreem oc potrzebne bedzie.. mam zalozone juz radiatory pamieci grafy.. wszytko oblepione... mostek polnocny tesh... HYHY zobaczymy jak pojdzie plyte juz mam... aha apropo do kolegi q3Jarz4b mam drugiego amd w domu.. wiec troche sie znam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się,że rozumiem kogoś kto pragnie absolutnej ciszy a jeszcze do tego dobrych wyników w podkręcaniu

,z wskazaniem na to pierwsze.

U mnie naprawde temp. 38-43 stopnie jest do przyjęcia a chałas generowany przez wiatraczek BOX-owy jest niewielki -- więc po co wydawać siano???

p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Thermatake CoolTower 112.

Wiem, że dużo kosztuje ale ludzie kupują ZALMANY i jest OK.

Nie powiem jestem więcej inż zadowolony w stresie na moim konfigu

mam 42C(idle 35, 31 no o/c), z wszystkimi wemntami puszczonymi na minimum.

Jest tak jak miało być cicho i stabilnie.

Jak ktoś się boi zamontować taki ciężar

to w podpisie mam link do mojej konfiguracji

z fotkami jak to wygląda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

venepl ty i te twoje extreme OC , ROTFL , ty nie potrafisz odroznic poboru pradu procesora dzialajacego w technologi Q&Q od dzialajacego stresie bez Q&Q , jak masz juz jednego AMD w domu to sie znasz ?? pewnie masz go na socket A , no a s939 i socket A to prawie to samo prawda ?? ROTFL

glowa peka jak sie czyta takie bzdury osob twojego pokroju i twojej arogancij ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem mojego w wersji OEM, więc i tak musiałem dokupić coś do chłodzenia.

Najpierw Freezone Q80 Al-Cu - idle 31 stopni stress 38 stopni

Trafiła sie okazja i zmieniłem na Freezona 100 Cu - idle 30 stopni i stress 36 stopni

Ten pierwszy kosztuje koło 40-50 pln

Ten drugi koło 90-100 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj linka z nim :D zobaczymy co ciekawego... ojciec jedzie w niedziele do niemiec to chyba jakiegos zalmana i inne capne i zrobie test ogolny :)

aha najpier wsparwdze jak sie kreci moj nowy amd64 pozniej pomysle o Wc bo 300 zl to troche duzo jak na chlodzenie czegos co nie nazywa sie prescot :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeehhhh ludzie... no smieszne jest chyba to forum troche... skoro nie ma tu intelgietnych ludiz tylko : "smark "idota" "lamer"... TAK ODNOSICIE SIE DO WSZYTKOCH MLODSZYCH FORUMOWYCZOW?? " a moze pamietacie jak mieliscie 15 lat czy 17 jak was traktowali?? ehehhehe zapomnailem wtedy nuie bylo komputerow... no niestety malo obeznani z poprawnym zachowaniem i technologia ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeehhhh ludzie... no smieszne jest chyba to forum troche... skoro nie ma tu intelgietnych ludiz tylko : "smark "idota" "lamer"... TAK ODNOSICIE SIE DO WSZYTKOCH MLODSZYCH FORUMOWYCZOW?? " a moze pamietacie jak mieliscie 15 lat czy 17 jak was traktowali?? ehehhehe zapomnailem wtedy nuie bylo komputerow... no niestety malo obeznani z poprawnym zachowaniem i technologia ;]

1239125[/snapback]

:mur: :mur: :mur: :mur:

nie no sory czytam sobie wszystkie posty i szczerze musze powiedziec ze sprawiasz ( przynajmniej dla mnie ) wrazenie dzieciaka, ktory sie dorwal do kompa kupionego przez rodziców i wydaje ci sie ze wszystko juz wiesz najlepiej.

Forum nie jest śmieszne ...wszystko zalezy od tego jak sie zachowuja ludzie, jezeli niektórzy( bez urazy ) robia z siebie pośmiewisko to tak wychodzi... moge sie zalozyc ze nastepny twoj post bedzie w stylu:" Mo wlasnie jak sie ludzie zachowuja a wy sie zachowujecie....."

Z tego co piszesz sam nie wiesz co chesz i co ci jest potzrebne ..ale wszystko wiesz ( wiem wiem troche glupio to brzmi ale nie mialem pomyslu jak to inaczej napisac :lol: ) a i jeszcze jedno blagam uzywaj opcji EDYTUJ i poprawiaj bledy jakie robisz bo tego sie nie da czytac az oczy bola..... :wink:

Naczytałes sie ( albo i nie ) o A64 i musisz go miec, ublagales starych i ci powiedzieli ze kupia... Najzabawniejsze jest to ze zachowujesz sie jakbys wszystko wiedzial na temat s939 -moze i masz amd( kto cie tam wie )- ale slotA, socketA roznia sie nie tylko nazwa od s939 uwierz nam :wink:

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi