boratsc Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Chciałbym wiedzieć ile wyciagne z mojej płyty bo chyba procka zmienie wiec pytanie sie nasuwa ile ona pociagnie a moze jednak zamiast procka wymienic płyte??? trudna decyzja mam do dyspozycji jakieś 100-200zł + to za ile sprzedam część na allegro Wolałbym jednak procka bo te palamino to sie strasznie grzeja, słabo sie kreca i wogóle a z drugiej strony chciałbym nareszcie puścić normalnie pamięci (bo płyta ma mostek kt266a a pamieci mam 333) i grafike na agp8x (ta płyta chyba nawet nie ma mozliwości zmiany taktowania szyny agp chyba bo nie znalazłem) Tak wiec jestem w lekkiej rozterce i nie wiem co zrobic :mur: .... Doradźcie ludzie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) o ile dobrze się orientuje to obsługuje zwykłe athlony , durony i athlony xp te co mają szynę 266Mhz tzn ze bartony juz odpadają i semprony na szynie 333MHz również! jeżeli sie myle nie ktos mnie poprawi najlepszym wyjściem byłoby zmienic płytę i procka gdyż płyta jest dosyć leciwa i nawet zmieniąjąc procka nie robisz wielkiego kroku do przodu Edytowane 23 Stycznia 2005 przez bartek_bart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) bartek_bart nie mylisz się. Moim zdaniem nie ma co już inwestować w podstawke A dozbieraj kasy i kup coś porządnego jakiegoś A64. Edytowane 23 Stycznia 2005 przez Neonix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 AMD Athlon 1,7XP+ (palamino)@1,9XP+ Soltek 75drv2- sprzedac na allegro, kupic cos uzywanego na kt600+athlon/duron 0.13 "B0", proca krecic na minumum 2000mhz. Neonix- smieszny jestes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 A mam pytanie gdzie mozna ściagac modyfikowane biosy do solteka (bo ostatni oryginalny jest z 2002) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 AMD Athlon 1,7XP+ (palamino)@1,9XP+ Soltek 75drv2- sprzedac na allegro, kupic cos uzywanego na kt600+athlon/duron 0.13 "B0", proca krecic na minumum 2000mhz. Neonix- smieszny jestes czasem jestem ale powiedz po co teraz kupować durona któru ma cachu l2 64? Teraz kupić jak juz lepiej Semprona który ma więcej cachu (256) i dobrze się kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Duron to fakt zakup bez sensu chyba zaczne gromadzic fundusze na płyte+ a64 s939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Duron to fakt zakup bez sensu chyba zaczne gromadzic fundusze na płyte+ a64 s939 1233176[/snapback] to chyba będzie najbardziej trafne wyjście jeżeli myślisz o przyszłości! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Wszystko co chodzi na 133mhz,wiec o batonach i sempronach mozesz za[pomniec.Jedyne co mozesz zrobic to wsadzic w to durona 1.6 lub 1.8 ,ktore sa troche wydajniejsze, i krecic,ale w sumie ,to lepiej sprzedaj plyte i kup cos taniego,np.ecs via kt 600,albo jakis asrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 BTW Solteki 75drv2 mialy problem z obsluga procow 0.13. Co do posta to szkoda ze autor dal sobie wmowic ze nie ma sensu zmieniac plyty i proca wkladajac w to kolo 100zł. iqmax napisal ze sie ma 200zł a polecacie mu A64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 i tak tam nie wsadze nic powyzej 2100+ palamino (tak przeczytałem na stronie solteka) a to mi przyrostu mocy nie da i próbowałem wsadzic do niego procka u13 ale płyta nie ruszyła (durnia 1600 i amd tb2000+) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 rozaważam w tej chwili athlon64 3000+ box + płyta asus kv8-x (600-700zł) lub Athlon 64 3000 Socket 939+płyta główna MSI K8T (977zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 najpierw sobie dokup ramu!!! bo to raczej ram jest waskim gardlem twojego systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 jak bede zmieniał płyte to i wymienie ram na 400 albo nawet 500 (oczywiście kingmax albo hynix bo innych firm nie uznaje) tylko tak sie zastanawiam czy ta płyta MSI K8T nie jest z pci-e bo jeśli tak to odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 nie chodzi mi o jego szybkosc tylko ze jak masz do dyspozycji 200zl to dokup 2 kosc 256MB!!! moj kolega ma takiego kompa jak ty i jak dolozyl 256MB to mu gierki zaczely duzo lepiej chodzic!!!! jak masz tylko 200zl to nie rub nic innego tylko dokup sobie pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Kase skołuje jakos a gierki narazie mi sie nie tna aż tak Half Life <25 przy średnio wyzszych wiec jest gites Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (oczywiście kingmax albo hynix bo innych firm nie uznaje) 1233571[/snapback] a masz teraz twinmosy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 bo za free zamieniłem za elixiry 266 a jak kupowałem je to sie jeszcze na kompach tak nie znałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 super ci musi chodzic ten half life na 256!!! kupuj ram a nie procka!!!! bo loadingi i przycinanie w grach i windzie sprawi ze nie bedziesz czerpal radości z kompa!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 serio chodzi mi powyzej 25 fps jak mi sie bedzie nudziło to ci skreen shota puszcze z fpsami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ma macie coś do ramów TwinMos ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...