Sarenka Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Na allegro jest sobie cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40114579 Wszystko fajnie itd., ale czy ktos to moze ma i moze potwierdzic, ze sa tak ciche?? Bo mie sie wierzyc nie chce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Na allegro jest sobie cos takiego: 1232127[/snapback] między bajki mozna to włożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTZ Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 między bajki mozna to włożyć 1232133[/snapback] nawet w basniach tego nie znajdziesz .......... bardziej MIT :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Dobrze, że mu nie dowalił 5000 rpm, albo 8 dB, a świstak siedzi i pali ze sreberka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_sowa Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 4 jest blisko 1 na numerycznej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 4 jest blisko 1 na numerycznej :P 1232191[/snapback] Takie jest najprawdopodobniejsze wytłumaczenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Trzeba to dać do loli na oślej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Uwierzył bym że ma 11 db jeśli by kosztował z 60 zł a nie 8 zł. Pewnie będzie miał 11 db jeśli go dasz na 3,3 V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 optymiści :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Ja zamówiłem te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40528504 - na najniższych obrotach też mają mieć 11 dB. Mam nadzieję, że bedą chociaż zwyczajnie ciche <_< - moje dwa Papsty 12 dB są niesłyszalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trucker Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Napewno pomyłka mam takie Wentyle!!! i chodza jak traktor szkoda wydawać kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 EEE bo one mają 11dB w idle :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 napisze do goscia maila, ze mam w posiadaniu fonometr, i jak ten wentylator bedzie mial wiecej niz 11dB to bedzie NEGATYW :P to tylko blef ale zobacyzmy co odpisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 to będzie raczej 11 jak pójdziesz do drugiego pokoju, przez ścianę to może się wytłumi do 11 dB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynamix5 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) ja kupiłem wentyla tu podobnież ma 11 dba, nie mam przyrządów pomiarowych, więc nie wiem, ale chodzi zajebiście cicho, to fakt Edytowane 27 Stycznia 2005 przez dynamix5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTZ Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 ja kupiłem wentyla 1238546[/snapback] Dobry wybór.......... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Ja zamówiłem te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40528504 - na najniższych obrotach też mają mieć 11 dB. Daj znac, jak to to dziala plis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Własnie dotarły - one nie mają 11dB. One nie mają wogóle decybeli :blink: - komplenie niesłyszalne. Mam w tej chwili Chiefteca 420 Dual Fan, Tower112 z dwoma Papstami i cztery "wentyle z Allegro" i komp nie wydaje zadnego dźwięku. Nawet do zasilacza nie można sie przyczepić. Normalny odjazd. Polecam z całej mocy (kupowałem na nick Kasia_r - gdybyś chciał sprawdzić, czy to na pewno te). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Własnie dotarły - one nie mają 11dB. One nie mają wogóle decybeli :blink: - komplenie niesłyszalne. Ale na aukcji pisze tak: 10 dB przy 1000 obr./min. do 23 dB przy 2500 obr./min; i wydajność: 12.2 CFM przy 1000 obr./min. do 31.5 CFM przy 2500 obr./min. No więc może on być niesłyszalny, ale czy będzie dmuchał przyzwoicie? Bo np. popularny Papst 8412N/2GLE: 1500 obr, 12dB, 19,4 CFM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) To ma być wentyl do obudowy a nie na procka i taki przepływ wystarca w zupełnosci. Takie ja mam odczucie. Do chłodzenia procka nie nadaje się on jadnak całkowicie - tu chodzi o wymuszenie obiegu i kompletnie bezgłośna pracę. No i jeszcze cena - za papsty popłaciłem po 69PLN za sztukę a na te po miecałe 7.5 PLN za sztukę. Poza tym papsty nigdy nie wchodzą na wyższe obroty, a te tak. Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Major Zadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 a ja wam mowie ze one to 11db maja jak w zakręt przy 6600 wchodzą ! <wyyypas> :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...